19.6 C
Ljubljana
Sunday, July 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Etherium novice Grozi "smrtni križ" lahko ogrozi bika Bitcoin pred zasedanjem Feda

Grozi “smrtni križ” lahko ogrozi bika Bitcoin pred zasedanjem Feda

Bitcoin (BTC) se je gibal okoli $ 40, , saj so vlagatelji čakali na Ameriška centralna banka bo v sredo objavila svoj novi sklop gospodarskih napovedi.

Težišče trga se je preusmerilo na dve pomembni vprašanji: Ali bodo uradniki centralnih bank ZDA sporočili, da nameravajo zvišati obrestne mere v 2023 namesto 2024? In koliko mislijo, da se bo inflacija povečala v preostalem delu 2021 in v naslednjem letu?

Taper tantrum

Marca je bila zadnja projekcijska žaga Fed

Uradniki Zveznega odbora za odprti trg (FOMC) se strinjajo, da bodo obrestne mere obdržali blizu ničle vsaj do 2023. To je predlagalo zaostritev monetarne politike Feda leta 2024. To bi tudi pomenilo, da bi Fed lahko zmanjšal svoj $ 120 milijarde programov nakupa sredstev prej, kot je bilo pričakovano.

Obeti za “zmanjšanje izpada” v srednjeročnem obdobju so se povečali tudi zaradi najnovejšega indeksa cen življenjskih potrebščin (CPI) odčitki, najprimernejši merilnik Fed za merjenje inflacije. Aprilski podatki o CPI so pokazali, da se je inflacija zvišala na 4,2%. Medtem se je maja prvič povišal na 5% 1992 .

Kljub temu je Fed zagovarjal dramatične inflacijske trne z besedami, da so “prehodne” narave. Centralna banka se je zavezala, da bo počakala, da bo videla stopnje inflacije, ki se držijo blizu višjih ravni, preden je napovedala znižanje obrestnih mer. Projekcije v sredo bodo pokazale, kako dolgo bodo uradniki čakali na naslednje zoženje.

Zaradi hitrejše rasti in inflacije se povišanje stopnje verjetneje giblje v 1116315 . Vir: Bloomberg

David Tawil, predsednik ProChain Capital – multistrategijskega sklada za kripto-premoženje s sedežem v New Yorku, verjame, da bi se Fedov občutek, da bi ohranil svojo ekspanzivno politiko nedotaknjeno, spremenil po srečanju FOMC v sredo.

“Kot vedno bo tudi Fedova izjava po zasedanju analitiki skrbno razčlenili, “je povedal za Cointelegraph.

” Vendar pa je verjetno, da tudi po najbolj konzervativnem branju Fed bo naklonil nizko stopnjo brezposelnosti in rasti ter opozoril na premik k zmanjšanju obrestnih mer za nakup in dvig obveznic. “

Bitcoin obeti bikovski

Projekcije dviga tečaja dajejo Bitcoinu vsaj dve leti, da nadaljuje protiinflacijski bik.

Nastala je referenčna kriptovaluta kot zvezdnik po marčevskem 2020 svetovnem trku, ki ga vodijo strahovi, da bo Fedova kvantitativna omilitev politike, skupaj s spodbujevalno pomočjo v višini milijard dolarjev ameriške vlade, bi zmanjšale apetit vlagateljev na državne obveznice in ameriški dolar.

Tečaj BTC / USD je skočil s sredine Marec 2020 najnižja cena 3 USD, 858 do $ 64, 898 aprila 2021, do 1, 582%. Medtem je donos na referenčni vrednosti 10 – leto zakladnica ZDA se je povečala s 0 36% v marcu 2020 do 1. 774% v marcu 2021. Donosi se gibljejo obratno glede na cene obveznic.

Indeks ameriških dolarjev, ki meri moč zelenjave v primerjavi s košarico najvišjih tujih valut, je strmoglavil 9. 48% v istem obdobju . Trg obveznic in ameriški dolar sta se v zadnjem času okrevala po močnih gospodarskih napovedih po ponovnem odprtju ameriškega dolarja.

Medtem se je Bitcoin zmanjšal za več kot 25%, delno zaradi tweetov Elona Muska proti bitcoinom in zaradi regulativnega strahu , negotovost in dvom ali “FUD.”

Bitcoin (oranžna), indeks ameriških dolarjev (modra) in 000 – leto donosnost zakladnice v 2020 in 2021. Vir: TradingView

Nick Spanos, ustanovitelj Bitcoin Center NYC, je opozoril, da naraščajoča inflacija skupaj s Fedovimi prizadevanji za ohranjanje obrestnih mer blizu sedanjih 0. 25% daje Bitcoinu veliko priložnosti za nadaljujte z bikovskim tekom

To je tudi zato, ker druge tradicionalne varne oaze, kot so državne obveznice, ponujajo zgodovinsko nižje donose. Hkrati Bitcoin obljublja višjo stopnjo rasti.

Spanos je dejal:

“Po današnji objavi Fed Dot Plot vidim na kripto trgu časovno reakcijo z dvigom cene Bitcoina. Na podlagi tega temeljnega ponovnega preizkusa dolarjev 45, je v prihodnjih dneh videti bolj verjetna. “

Tawil tudi je predstavil bikovske obete za Bitcoin, pri čemer je opozoril, da bodo vlagatelji kriptovaluto še naprej gledali kot na njihov “polet na varno” pred višjo inflacijo.

usta zaprta glede Bitcoina (česar verjetno ne morejo), bi se Bitcoin lahko potegoval za $ 2020 K do konca leta, “je rekel.

Smrtni križ se kaže

Vendar se tehnične nastavitve na Bitcoin kartah ne strinjajo e z bikovskimi analitiki.

Na primer, tečaj BTC / USD je pred kratkim naletel na večji prodajni pritisk v $