18.3 C
Ljubljana
Tuesday, September 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Guverner Bank of England Bailey pravi, da so kriptovalute "nevarne"

Guverner Bank of England Bailey pravi, da so kriptovalute “nevarne”

Bank of England Governor Bailey Says Cryptocurrencies Are ‘Dangerous’

Znan po svojem nenaklonjenem stališču do decentraliziranega denarja, je guverner Bank of England (BOA) Andrew Bailey pred kratkim svojo protikriptološko retoriko dvignil. Bailey je na srečanju z zakonodajalci v Londonu izjavil, da so kriptovalute “nevarne”.

Andrew Bailey ostaja skeptičen glede kriptos

“Kripto-sredstva”, kot so uradne oznake centralne banke bitcoin in ostalo, predstavljajo nevarnost za javnost, je Bailey povedala odboru za zakladnico britanskega parlamenta. Guvernerjeva izjava v ponedeljek ponavlja njegovo dolgoletno zaskrbljenost glede decentraliziranih digitalnih valut, je v poročilu zapisal Reuters. V nagovoru članov odbora je vodja Bank of England dejal:

Iskreno dvomim v kripto-sredstva ker so nevarni in je tam navdušenje.

Najnovejša kritika Andrewa Baileyja sledi po prejšnjih izjavah, ki razkrivajo njegovo negativni odnos do kriptovalut. Guverner je v preteklosti običajne Britance opozarjal, naj ne vlagajo v kripto, razen če so pripravljeni izgubiti ves svoj denar.

Vodja BOE meni, da digitalna finančna sredstva, kot je bitcoin, ne izpolnjujejo ključne funkcije standardnega plačilnega sredstva. V začetku maja je bankir izjavil, da bi “poudaril le tisto, kar sem v zadnjih letih povedal že kar nekajkrat. Bojim se, da nimajo nobene notranje vrednosti, «je pa tudi priznal, da jim ljudje lahko dajo» zunanjo «vrednost. Januarja je Bailey izrazil dvom, da bo katera koli kriptovaluta trajala.

Guvernerjevo poročilo razkriva rast in inflacijo Skrbi

Komentarji Andrewa Baileyja sovpadajo z nemirnim obdobjem v kripto prostoru. Negativne izjave drugih javnih osebnosti, organizacij in vlad so resno prizadele trge kriptovalut, ki so v zadnjih dneh in tednih izgubili milijarde. Vendar je kriptoekonomija do nedavnega delovala precej dobro v primerjavi z drugimi sektorji, ki so trpeli zaradi Covida – 19 kriza.

Bank of England Governor Bailey Says Cryptocurrencies Are ‘Dangerous’

Po Baileyjevem letnem poročilu zakladnemu odboru je bruto domači proizvod (BDP) Združenega kraljestva v prvem četrtletju letos padel za 1,5% na 8,7% pod ravnjo pred pandemijo v Q4 2019. In to kljub vse manjšemu vplivu različnih omejitev na gospodarsko dejavnost. V dokumentu, ki ga je Bank of England objavila v ponedeljek, guverner ugotavlja:

V zadnjih dvanajstih mesecih dosledno je zavzel stališče, da bi se aktivnost v gospodarstvu precej strmo vrnila, vendar je časovni razpored tega učinka odložil nadaljnji val Covida.

Poročilo razkriva, da je Andrew Bailey, ki je marca prevzel funkcijo guvernerja BOE 2020 je zaskrbljen tudi zaradi inflacije v Združenem kraljestvu, ki ni dosegla ciljne stopnje. V zadnjem letu je bil kazalnik vsaj eno odstotno točko pod 2-odstotnim ciljem. Bailey priznava, da je moral državni blagajni večkrat razložiti razloge za to, vključno s padcem cen surovin, povezanim s Covidom, znižanjem DDV za nekatere storitve in manjšim povpraševanjem na splošno.

Ministrski dom imenuje Odbor za zakladništvo, ki nadzira vladne izdatke ter administracijo in politiko zakladnice, Banke Anglije in drugih javnih institucij. Bailey je bil prej glavni blagajnik BOA, namestnik guvernerja in izvršni direktor organa za finančno poslovanje.

Kakšna so vaša razmišljanja o zadnjih komentarjih Andrewa Baileyja o kriptovalutah? Povejte nam v spodnjem oddelku za komentarje.

Uganda's Financial Intelligence Authority Wants Government to Formulate a Crypto Regulatory Framework

US Congress Will Not Pass Cryptocurrency Legislation Anytime Soon, Says Lawmaker

Oznake v tej zgodbi

Andrew Bailey, banka, angleška centralna banka, Bitcoin, BoE, centralna banka, komentarji, kripto, kriptovalute, gospodarska dejavnost, bdp, cilj, guverner , rast, inflacija, poročilo, izkazi, Target, Treasury, UK

Krediti za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo v informativne namene. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali uporabo katere koli vsebine, blaga ali storitev, omenjenih v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments