0.9 C
Ljubljana
Saturday, December 4, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Guverner Bank of England opozarja, da Crypto zagotavlja plačilna sredstva za kriminalce

Guverner Bank of England opozarja, da Crypto zagotavlja plačilna sredstva za kriminalce

Bank of England Governor Warns Crypto Is Providing Means of Payment for Criminals

Guverner Bank of England Andrew Bailey je opozoril, da kripto sredstva zagotavljajo drugo plačilno sredstvo za ljudi, ki želijo opravljati kriminalne dejavnosti.

Banka Guverner Anglije Andrew Bailey vidi, da kripto pomaga pri kriminalnih dejavnostih

Guverner Banke Anglije Andrew Bailey je med spletnim srečanjem vprašanj in odgovorov, ki ga je organiziral britanske centralne banke, da vzpon kriptovalute pomaga nezakonitim dejavnostim. Citiran je bil, da je rekel:

Bojim se, da je pojav digitalnih plačilnih sredstev in zlasti kripto sredstev da dokazi kažejo … da zagotavlja drugo plačilno sredstvo za ljudi, ki želijo opravljati kriminalne dejavnosti.

Guverner Bailey je večkrat opozoril na različne vidike kriptovalute. Maja je dejal: “Odkrito povedano sem skeptičen glede kriptovalute, ker so nevarna in tam je ogromno navdušenja.”

Prav tako je izjavil, da kriptovalute ” nimajo notranje vrednosti.” Vendar je guverner Bank of England dodal, da to ne pomeni, da jih ljudje ne cenijo, in opozoril, da “lahko imajo zunanjo vrednost”. Kljub temu je Bailey poudaril: »To bom še enkrat zelo odkrito povedal. Kupite jih le, če ste pripravljeni izgubiti ves svoj denar.«

Guverner Bank of England ni edini skrbi, da se kriptovalute uporabljajo v nezakonitih dejavnostih. Predsednica Evropske centralne banke (ECB) Christine Lagarde je maja dejala, da so kriptovalute nagnjene k pranju denarja.

Ameriška finančna ministrica Janet Yellen je govorila o uporabi kriptovalut v nezakonito financiranje letos večkrat. Februarja je poudarila pomen kriptoregulacije za zagotovitev, da se bitcoin in kriptovalute ne uporabljajo v nezakonitih transakcijah.

Poleg tega je ameriški predsednik Joe Biden oktobra dejal: »Združene države bodo združiti 30 države za pospešitev našega sodelovanja pri boju proti kibernetskemu kriminalu, izboljšanju sodelovanja organov pregona, preprečevanju nezakonita uporaba kriptovalute in diplomatsko obravnavanje teh vprašanj.”

Kaj menite o opozorilu guvernerja Bank of England? Sporočite nam v spodnjem razdelku za komentarje.

US Treasury Sanctions 2nd Cryptocurrency Exchange, DOJ Seizes $6.1 Million

US Treasury Sanctions 2nd Cryptocurrency Exchange, DOJ Seizes $6.1 Million

India Plans to 'Fast Track' New Cryptocurrency Bill, Seeks to Take 'Middle Path' to Regulate Crypto: Report US Treasury Sanctions 2nd Cryptocurrency Exchange, DOJ Seizes $6.1 Million

US Treasury Sanctions 2nd Cryptocurrency Exchange, DOJ Seizes $6.1 Million

US Treasury Sanctions 2nd Cryptocurrency Exchange, DOJ Seizes $6.1 Million US Treasury Sanctions 2nd Cryptocurrency Exchange, DOJ Seizes $6.1 Million US Treasury Sanctions 2nd Cryptocurrency Exchange, DOJ Seizes $6.1 Million

Zasluge za slike

: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti

: Ta članek je samo informativne narave. Ne gre za neposredno ponudbo ali nagovarjanje ponudbe za nakup ali prodajo ali priporočilo ali potrditev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne nudi naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor nista neposredno ali posredno odgovorna za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z ali v zvezi z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments