0.9 C
Ljubljana
Saturday, December 4, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Guverner Banke Rusije pravi, da bo digitalni rubelj Rusom dal tisto, kar...

Guverner Banke Rusije pravi, da bo digitalni rubelj Rusom dal tisto, kar potrebujejo

Digital Ruble to Give Russians What They Need, Bank of Russia Governor Says

Digitalni rubelj je tisto, kar ruski državljani potrebujejo, saj bo to olajšalo poceni in zanesljiva plačila, je udeležencem mednarodnega bančnega foruma povedala vodja Banke Rusije Elvira Nabiullina. Guverner je tudi opozoril, da kriptovalute in stabilni kovanci, podprti s fiatom, predstavljajo tveganja za finančno stabilnost.

Nabiullina iz CBR hvali koncept digitalnega rublja, zavrača kriptovalute

Centralna banka Rusije (CBR) jemlje zelo resno kriptovalute in stabilne coine, saj predstavljajo tveganje za finančno stabilnost države, je dejal vodja monetarne oblasti na konferenci, ki jo je organiziral Inštitut za hitro rastoča gospodarstva Banke Finske. . Rusija previdno gleda na obe vrsti zasebnih žetonov, je Elvira Nabiullina povedala občinstvu prek videoklica, obenem pa je delila tudi ruski pogled na digitalne valute centralne banke (CBDC).

Vstop kriptovalut in zlasti globalnih stabilnih kovancev na nastajajoče trge lahko poveča zamenjavo valut in izrine fiat valute, je pojasnil Nabiullina. Posledično se lahko povečajo tveganja za finančno stabilnost, medtem ko mehanizem denarnega prenosa oslabi, je dodala visoka uradnica med svojo predstavitvijo, posvečeno ruskemu projektu digitalnega rublja. Nadalje je poudarila:

Zato menimo, da je CBDC prava rešitev, da ljudem damo tisto, kar potrebujejo – poceni, zanesljiva in varna rešitev za osebne podatke za plačila.

Izvršni organ je pripomnil, da Banka Rusije ne dovoljuje uporabe zasebne kriptovalute v ruskem plačilnem sistemu. Njena izjava je ponovila dolgoletno stališče regulatorja proti dovoljenju prostega pretoka bitcoinov in podobnih, ki jih pogosto imenuje “denarni nadomestki”. Centralna banka trdi, da je v skladu z veljavno rusko zakonodajo rubelj edino zakonito plačilno sredstvo.

Digitalni rubelj, tretja inkarnacija nacionalne fiat valute po gotovini in bančnem denarju, bo prav tako imajo status zakonitega plačilnega sredstva, kar pomeni, da ga bodo trgovci obvezno sprejeli, je pojasnila Elvira Nabiullina. Ruska federacija se zdaj pripravlja na sprejetje potrebne zakonodaje, lansiranje prototipa in začetek poskusov s sodelovanjem poslovnih bank in drugih organizacij.

Predsednik CBR je prehod na CBDC opisal kot pomemben razvoj . Po njenem mnenju bodo digitalne valute, ki jih je izdala država, omogočile naprednejše, pa tudi cenejše – kar je za Rusijo pomembno – plačilne rešitve. Obljubljajo tudi, da bodo dolgoročno poenostavili in pospešili čezmejne transakcije, je opozorila Nabiullina.

Ruska banka je začela razmišljati o CBDC leta 1280 in se po analizi prednosti in slabosti odločila raziskati možnost izdaje digitalnega rublja lani. Oktobra je bil objavljen posvetovalni dokument z dolgim ​​seznamom vprašanj za zbiranje povratnih informacij s strani finančnega sektorja in drugih zainteresiranih strani. Aprila je organ izdal koncept digitalnega rublja, ki opisuje glavno arhitekturo CBDC.

Denarnice CBDC bodo povezane z identiteto imetnikov

Digitalni rubelj bo maloprodajni CBDC in vse posamezne denarnice bodo odprte na Bank of Russia bilance stanja in v centralizirani knjigi, ki jo vodi CBR. Poslovne banke in drugi finančni posredniki bodo prek svojih aplikacij omogočili dostop do denarnic strank. Zaradi preprečevanja pranja denarja anonimnost, podobna gotovini, ni možna, je poudaril Nabiullina in dodal:

ne pozabite tudi, da je obratna stran anonimnosti veliko večja izpostavljenost vsem vrstam goljufij.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments