17.3 C
Ljubljana
Saturday, July 24, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Guverner centralne banke je dejal, da je nigerijska valuta 10% precenjena

Guverner centralne banke je dejal, da je nigerijska valuta 10% precenjena

Guverner Centralne banke Nigerije (CBN), Godwin Emefiele, naj bi vlagateljem dejal, da je valuta države precenjena s strani 10%. Guvernerjeve pripombe, ki sta jih potrdila dva neimenovana vira, kažejo, da centralna banka načrtuje ponovno razvrednotenje naire.

Nalaganje še ene devalvacije Naire

Kot že poročajo Bitcoin.com News, so maja 2021 oblasti v Nigeriji dovolile menjalni tečaj naire proti ameriškemu dolarju da se s fiksne stopnje 380 spusti s trenutnega uradnega tečaja 410. Ta devalvacija, ki je bila tretja v manj kot 18 mesecev, na kratko zmanjšal vrzel med uradno in vzporedno tržno stopnjo. Vendar se je v času pisanja te vrzeli spet povečala.

Kljub temu, kot pojasnjuje poročilo Reutersa, šef CBN zdaj pričakuje, da se bo ta vrzel zmanjšala. Glede na poročilo je guverner dejal: „Stopnja promptne naira 410 – 412 na dolar bi sčasoma oslabel za 5% do 10%. ” Oslabitev naire za 5% do 10% pomeni, da CBN pričakuje, da bo promptna stopnja naire nihala med 430 in 450. Kljub temu ta novi cilj CBN ostaja pod trenutnim vzporednim tržnim tečajem 500 za vsak dolar.

Svetovna banka poziva k poenotenju deviznega tečaja

Poročilo se dotika tudi, zakaj Emefiele, ki je že branil precenljeni tečaj naire, se zdaj ogreva na idejo o razvrednotenju lokalne valute. Po poročilu je lahko še ena devalvacija naire povezana s pozivom Svetovne banke k združitvi večkratnih deviznih tečajev Nigerije. Globalna posojilna institucija naj bi si želela “tesnejše paritete pred sprostitvijo prepotrebnega posojila za proračunsko podporo v višini 1,5 milijarde dolarjev.”

Poleg zahtev Svetovne banke je CBN podjetja, ki do uradnih kanalov ne dostopajo do vira, so se soočala s povečanim pritiskom na razvrednotenje naire. To pa vzporedni trg pušča kot edini vir tujih valut.

Kaj menite o Emefieleinih pripombah glede precenjenosti Naire? Povejte nam, kaj mislite v spodnjem oddelku za komentarje.

As Bitcoin’s Yearly Inflation Rate Dips to 1.77%, BEA Data From May Shows US Inflation Fears Are Legitimate

Boston Fed President Says the 'Exponential Growth' of Stablecoins Could 'Disrupt' Money Markets

Zasluge za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja investicijskih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali uporabo katere koli vsebine, blaga ali storitev, omenjenih v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments