14.2 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Guverner Centralne banke Nigerije pravi, da bo "digitalna valuta zaživela", vendar napada...

Guverner Centralne banke Nigerije pravi, da bo “digitalna valuta zaživela”, vendar napada nestanovitne kriptovalute

Centralna banka Nigerije (CBN ) guverner Godwin Emefiele pravi, da bo digitalna valuta “zaživela tudi v Nigeriji” le nekaj mesecev po tem, ko je centralna banka bankam ukazala, naj prenehajo služiti kripto industriji. Čeprav priznava položaj svoje države kot enega vodilnih kriptotrgov na svetu, pa Emefiele vztraja, da njegova organizacija še vedno preiskuje in bo “dala na voljo naše podatke”.

Guverner pravi, da je veliko Nigerijcev sprejelo kripto

Medtem poročilo citira guvernerja, ki izraža svoje nezadovoljstvo nad dejstvom, da so številni Nigerijci sprejeli kriptovalute. Rekel je:

Izvedli smo preiskavo in ugotovili, da se znaten odstotek naših ljudi vključuje v kriptovaluta, ki ni najboljša. Ne razumite me narobe, nekateri so lahko legitimni, večina pa jih je nelegitimnih.

Kot je razvidno iz več poročil, Zdi se, da CBN-ova direktiva bankam 6. februarja ni uspela pri svojem cilju. Zanimanje Nigerije za kriptovalute in druge nastajajoče finteche še naprej raste. Na primer, Bitcoin.com News je nedavno poročal, da se je obseg trgovine s kriptovalutami v državi povečal, medtem ko je zanimanje za bitcoin (BTC) še vedno eno največjih v Afriki.

Volatilnost kripto trga

V tem času Emefiele, ki se zdi, da spremlja dogodke v globalni kripto industriji poskuša uporabiti spremenjene poglede Elona Muska na BTC, da bi poudaril ranljivosti kripto trga.

V zadnjih nekaj tednih je Musk podal vrsto komentarjev o BTC kot tudi kripto trg na splošno, kar je povzročilo padec cen kripto. Emefiele je pojasnil:

Videli smo propad trga. Sprva, ko je Elon Musk tvitnil nekdaj, ko smo rekli, da naše bančne in plačilne zmogljivosti niso več na voljo za transakcije s kriptovalutami, je tvitnil, da bo vložil 1,5 milijarde dolarjev, cena (bitcoin) pa se je zvišala. Zdaj je tvitnil in izrazil nekaj pomislekov in stvar (kriptovaluta) se je strmoglavila.

Medtem je kljub razkritju zaveze CBN pri ustvarjanju digitalne valute pa Emefiele ne ponuja časovnega okvira, v katerem naj bi to zaživelo.

Kakšno je vaše stališče do razkritja Emefiele, da bo Nigerija imela svojo digitalno valuto? Povejte nam, kaj mislite v spodnjem oddelku za komentarje.

Nigeria Bureau De Change Association Boss Accuses Speculators of Destabilizing the Naira— Says Central Bank Funding Will End Currency Woes

Kenyan Regulator Commends Its Regulatory Sandbox— Says the Test Phase Enables It to Have Interactions With Innovators

Zasluge za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments