13.8 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Guverner Japonske banke je udaril Bitcoin in BTC označil za špekulativno sredstvo

Guverner Japonske banke je udaril Bitcoin in BTC označil za špekulativno sredstvo

Guverner BOJ pravi, da je Bitcoin špekulativna igra, hkrati pa opozarja na nihanje cen.

4762 Skupno ogledov

7 Skupaj delnice

Bank of Japan governor slams Bitcoin, calls BTC a speculative asset

Haruhiko Kuroda, guverner Japonske centralne banke, se je pridružil imenovanju centralnih bankirjev, ki so usmerjeni v Bitcoin (BTC) zaradi trenutne nestanovitnosti.

Po poročanju Bloomberga v petek je Kuroda nasprotoval predlogu za vrednost največje kriptovalute s tržno kapitalizacijo in izjavil:

“Večina trgovanje je špekulativno in nestanovitnost je izjemno velika. Komaj se uporablja kot sredstvo za poravnavo. «

Kritika guvernerja BOJ prihaja, ko je Bitcoin doživel 50% črpanja iz $ 64, 000 mejnik najvišjih cen, dosežen že sredi aprila.

Dejansko je več centralnih bankirjev trenutno nihanje cen Bitcoinov izkoristilo kot priložnost, da se obregne BTC in kriptovalute na splošno.

Prej v Maja je tudi Luis de Guindos, podpredsednik Evropske centralne banke, izrazil negativna stališča glede Bitcoina. Kot je takrat poročal Cointelegraph, je izvršni direktor ECB trdil, da imajo kriptovalute šibke osnove in se ne štejejo za resnično naložbo.

Pred kratkim je Lars Rohde, guverner danske centralne banke , zavrnil možnost, da kriptovalute ogrožajo avtonomijo centralne banke. Po mnenju Rohdeja je velika tehnologija in ne kripto resnična konkurenca vratarjem starega finančnega prostora.

Nihče, ki je 4+ leta kupoval #bitcoin in Hodled (200 tednov) kdaj izgubil denar, KDAJ. https://t.co/oDeJbCC9hW pic.twitter.com/BCK37 uTsbF

– PlanB (@ 1434 bilijoniUSD) maj 28, 2021

Tudi maja je Andrew Bailey, guverner Bank of England, opozoril, da lahko kripto vlagatelji izgubijo ves svoj denar. Vendar pa je, kot je objavil PlanB, ustvarjalec modela zaloge toka Bitcoin, dolgoročni BTC “hodling” – lastnik Bitcoina vsaj 200 tednov (štiri leta) – nikoli ni povzročilo izgube položaja lastnikov.

Pravzaprav kljub zmanjšanju Bitcoinov 50% od sredine aprila , BTC je še vedno približno 22% do danes in je imetnikom v zadnjem letu vrnil štirikratne dobičke. Upravitelj milijarderjev hedge skladov Ray Dalio je Bitcoin celo označil za boljši varčevalni instrument kot državne obveznice.

Kuroda je poleg tega, da je udaril Bitcoin, ponovil tudi stališča drugih centralnih bank glede potencialna sposobnost preživetja stabilnih kovancev, če njihovi izdajatelji izpolnjujejo stroge regulativne protokole.

Prejšnji članekTrg kripto izvedenih finančnih instrumentov se ni znižal, vendar ne, ker iztek 3B dolarjev kvari razpoloženje
Naslednji članekAvstralski davčni urad: Prijavite kripto dobiček ali kako drugače

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments