3.5 C
Ljubljana
Sunday, November 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Guverner kenijske centralne banke o CBDC: Gre za to, da vse narediš...

Guverner kenijske centralne banke o CBDC: Gre za to, da vse narediš pravilno, ne pa da si prvi

Centralna banka Kenije ( Guverner CBK, Patrick Njoroge, je dejal, da njegova institucija trenutno raziskuje uporabo digitalnih valut centralne banke (CBDC) za poravnavo čezmejnih plačil. Njoroge pa vztraja, da je prednostna naloga banke, da to stori pravilno, ne pa da je prva.

Pristop CBK

V skladu z V poročilu kenijskega Wallstreeta je Njoroge – ki je te pripombe podal med obiskovanjem virtualnega afroazijskega festivala Fintech – trdil, da bi takšen CBDC povečal učinkovitost čezmejnih plačil. Kljub temu poročilo citira Njorogeja, ki je ponovil pristop CBK, ki se razlikuje od pristopa drugih centralnih bank. Rekel je:

Vidimo, da bi bile koristi več čezmejne. Vprašanje ni v tem, da je prvo, vprašanje je, da to storite pravilno.

Te pripombe guvernerja CBK prihajajo nekaj tednov po tem, ko je Centralna banka Nigerije (CBN) postala prva država v Afriki, ki je uvedla CBDC. Približno tri tedne po lansiranju je CBN poročal, da je skoraj 500,000 denarnice so bile prenesene in transakcije e-naira v vrednosti

, je bilo posneto.

Sodelovanje proti samostojnemu

Kot poroča Bitcoin.com News, se je e-naira še naprej soočala z izzivi pred in po lansiranju, kar je doseglo vrhunec s kratko odstranitvijo aplikacije denarnice v trgovini Google Play. Poleg tega nekateri opazovalci v Nigeriji še naprej obsojajo odločitev CBN, da hvali CBDC – ki je vezan na fizično nairo –, medtem ko zatira uporabnike kriptovalut.

Čeprav Kenijsko poročilo Wallstreeta ne citira, da bi Njoroge omenjal, da je CBN uvedla e-naira, isto poročilo nakazuje, da guverner CBK daje prednost sodelovanju z drugimi centralnimi bankami, namesto da bi to delal sam.

Ali se strinjate z Njorogejevim pristopom, da je bolje, kot da bi bil prvi? Povejte nam, kaj mislite v spodnjem razdelku za komentarje.

Zanzibar Government Keen to Get Stakeholders' View on Cryptocurrencies

Zanzibar Government Keen to Get Stakeholders' View on Cryptocurrencies

Zanzibar Government Keen to Get Stakeholders' View on Cryptocurrencies

Zanzibar Government Keen to Get Stakeholders' View on Cryptocurrencies

Zanzibar Government Keen to Get Stakeholders' View on Cryptocurrencies Zanzibar Government Keen to Get Stakeholders' View on Cryptocurrencies

Zasluge za slike

: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons, Mary MM

Zavrnitev odgovornosti

: Ta članek je samo informativne narave. To ni neposredna ponudba ali nagovarjanje ponudbe za nakup ali prodajo ali priporočilo ali potrditev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne zagotavlja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor nista neposredno ali posredno odgovorna za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z ali v zvezi z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjeni v tem članku.

1709468701

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments