0.2 C
Ljubljana
Thursday, December 9, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Blockchain Guverner PBoC pravi, da je digitalni juan bolj zaščiten kot plačilne aplikacije

Guverner PBoC pravi, da je digitalni juan bolj zaščiten kot plačilne aplikacije

Ker je e-CNY bolj usmerjen v zasebnost, ima PBoC že ambicije, da bi CBDC pripeljal na svetovni oder.

91

Skupno ogledov

00 Skupaj delnic

PBoC governor says digital yuan to be more privacy-enhanced than payment apps

Med virtualno video sejo na Bank of Finland Institute for Emerging Economies« 00 Konferenca ob obletnici, guverner Ljudske banke Kitajske Gang Yi je razpravljal o nedavnem dogajanju v zvezi z digitalno centralno banko države valuto ali CBDC, znano kot digitalni juan (e-CNY). Gang je posebej obravnaval vprašanje zasebnosti v zvezi z digitalnim juanom v naslednji izjavi, kot jo je prevedel Cointelegraph:

Zelo se osredotočamo na vprašanja v zvezi z varnostjo osebnih podatkov in digitalnega juana ter smo za dosego tega cilja izvedli ustrezne regulativne in tehnološke prilagoditve. Sprejeli smo načelo anonimnosti za majhne transakcije v zvezi z digitalnim juanom in bomo le posegli v zakonodajo za urejanje velikih transakcij. Ko gre za zbiranje osebnih podatkov, stremimo le k zbiranju tistega, kar je potrebno, in minimalno tistega, kar je zakonsko zahtevano, kar je veliko manj kot današnje elektronske plačilne aplikacije.

Gang je spregovoril o shranjevanju in uporabi osebnih podatkov, ki pripadajo uporabnikom tehnologije, in dodal:

Hkrati skušamo strogo nadzorovati shranjevanje in uporabo osebnih podatkov. Če zakon to ne zahteva, PBoC takšnih informacij ne bo posredoval kateri koli tretji osebi ali državni agenciji. V zadnjih letih je Kitajska sprejela več zakonov za olajšanje varnosti in zaščite osebnih podatkov z regulativnega vidika.

V zadnjih mesecih se je število ljudi z računi e-CNY naraslo na več kot 56 milijonov. Hkrati je obseg transakcij presegel 62 milijard juanov ( 9,7 milijarde dolarjev) oktobra. Ko je razpravljal o naslednjih korakih za CBDC, je Gang pojasnil, da čeprav e-CNY ostaja omejen predvsem na potrošniško porabo v kitajskem maloprodajnem sektorju, obstajajo načrti za čezmejno širitev:

PBoC želi sodelovati s centralnimi bankami, mednarodnimi agencijami in subjekti za kriptovalute po vsem svetu. Zagnali smo že most mCBDC z Banko za mednarodne poravnave, Banko Tajske, Centralno banko Združenih arabskih emiratov in denarno upravo Hongkonga. Začeli smo tudi tehnične razprave z Evropsko centralno banko v zvezi z zasnovo CBDC.

Prejšnji članekClimate Chain Coalition se na COP26 zavzema za ustvarjanje zelenega gospodarstva
Naslednji članekCena Polkadota se dvigne, saj dražbe parachain zmanjšujejo ponudbo DOT-a v obtoku

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments