17.3 C
Ljubljana
Thursday, May 19, 2022

Hekerski zlorabi DeFi izkorišča: ukradenih 1 milijon dolarjev v pogodbi grade za samouničenje

- Advertisement -

Heker, ki je zanimivo tako navdušen nad uspešno krajo, ki je s pomočjo več kot 1 milijona dolarjev ostal v jasni pogodbi, ki je bila nekoč zgrajena za uničenje, kar je trajno zagotavljalo, da je kriptovaluta verjetno verjetno brez tehnike. premaknjen.

1843 Skupaj ogledov

5 Skupni deleži

V redkem komičnem zapletu med podvigi DeFi je napadalec prehitel svoj rop na liniji za dosego s pomočjo več kot 1 milijona dolarjev ukradene kriptovalute.

Ustrezno po 8:00 UTC dne četrtek april st, podjetje za varnost in analitiko blockchain BlockSec je povedalo, da je zaznalo napad le na omejen priznan protokol posojanja DeFi, znan kot Zeed, ki se imenuje “decentraliziran finančni integriran ekosistem”.

Napadalec je izkoristil ranljivost v formulaciji, v kateri protokol razdeli nagrade, kar jim omogoča, da kuje dodatne žetone, ki vključujejo žetone, ki so bili nato opremljeni, s čimer zrušijo povezano bremenitev na nič, vendar ustvarijo osupljive vrednosti več kot 1 milijon dolarjev f ali izkoriščevalca.

Blockchain analitična družba PeckShield je slovela, da so ukradene kriptovalute nekoč prenesli v »pogodbo o napadu«, jasno pogodbo, ki samodejno in hitro izvrši izkoriščanje, na katerega je naletel.

# PeckShieldAlert Očitno je @zeedcommunity utrpel izkoriščanje. Izkoriščevalec je pridobil približno 1 milijon dolarjev. Dobički so trenutno v okviru pogodbe o napadu. https://t.co/bSHHGM480Q @ peckshield https://t.co/jXVj0oGI8B

— PeckShieldAlert (@PeckShieldAlert) april 21, 2022 Kljub temu je bil napadalec včasih zanimivo tako vznemirjen nad njihovim uspešnim ropom, da sta so pozabili zamenjati ukradeno kriptovaluto v vrednosti več kot 1 milijon dolarjev iz pogodbe o napadu prej, kot so jo zgradili, da se samouniči, s čimer trajno in nepovratno zagotovi, da sredstev ni mogoče premakniti s tehniko.

Začinjeno . Heker ubije pogodbo, vendar pozabi zamenjati zaslužek. https://t.co/HbS2fiztuc https://t.co/uApZyK8Uym pic.twitter.com/FwpZweNLHU

— PeckShield Inc. (@peckshield) april 21, 85106 Uporaba skenerja blockchain za ogled naslova pogodbe o napadu prikazuje, da je $1,57,91.041 vrednost žetona Binance-Peg BSC-USD je brez vidnega poboja, ki je obtičala znotraj pogodbe in uspešno samouničenje pogodbe je bilo včasih potrjeno ob 7: 21 AM UTC aprila 56.

Povezano: Dejstvo ali fikcija? Odobrene trditve pokvarjenih hekerjev, ki vključujejo 7 milijard dolarjev v BTC

To je eden bolj nenavadnih preobratov dogodkov, ker je heker Polygon naredil “Kviz me Nekaj ​​drugega« uporaba vdelanih sporočil v transakcijah Ethereum(ETH) po kraji $237 milijonov iz protokola avgusta 2021. V seji kviza in odgovorov je bilo objavljeno, da je napadalec vdrl »za zabavo« in mislil, da je »vdiranje z okvarjenimi verigami cvrči«. ukradena količina in različni vdori protokola DeFi vključujejo opaženo skupno kopico na tisoče in tisoče izčrpanih, saj so pri vdoru v mirni Ronin bridge napadalni napadalci ugnali več kot $480 milijonov.

Različni ugledni podvigi DeFi obsegajo $80 ukradene kriptovalute v vrednosti milijona Januarja Qubit Finance so napadalci pretentali protokol, da so verjeli, da so položili zavarovanje, kar jim je omogočilo kovanje sredstva, ki predstavlja premostitev kriptovalute.

DeFi tržnica Deus Finance je bila nekoč izkoriščena marca, ko so hekerji manipulirali s povezanim virom bremenitve za par stabilnih kovancev, kar je povzročilo plačilno nesposobnost posameznih skladov, pri čemer so hekerji prinesli več kot 3 milijone dolarjev.

85106

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -