19.1 C
Ljubljana
Wednesday, July 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Hidroelektrarne naprodaj ob zatiranju kitajskega rudarjenja na Kitajskem

Hidroelektrarne naprodaj ob zatiranju kitajskega rudarjenja na Kitajskem

Hydropower Stations Offered for Sale Amid China’s Crackdown on Crypto Mining

Postavljene so male hidroelektrarne naprodaj na Kitajskem, saj se povpraševanje po njihovi poceni energiji zmanjšuje po vladni represiji nad kripto rudarji. Tako kot pri rudarskih ploščadih so se njihove cene zniževale, tako da imajo lastniki omejene možnosti, da si povrnejo naložbe.

Oglasi za hidroelektrarne se pojavijo na trgu Xianyu

Oglasi za male hidroelektrarne so bili nedavno objavljeni na spletni tržnici Xianyu, poroča South China Morning Post. Namestitve “rabljene” so približno 50 megavatov. Število teh ponudb se je občutno povečalo od začetka vladne ofenzive proti rudarjem kriptovalut maja.

Trije prodajalci so dnevniku potrdili, da so elektrarne začele prodajati zaradi rudarske akcije in en lastnik je pripomnil, da so se njihove cene znižale. Drugi prodajalec, ki je očitno poskušal prepričati potencialne kupce, je poudaril:

Kriptovaluto lahko skrivaj rudarite, če kupite hidroelektrarno .

Nekatere ponujene rastline se nahajajo v kitajski provinci Sečuan, kjer naj bi lokalni uradniki naročili več kot dve ducat objektov za kripto rudarstvo, ki bodo ustavili delovanje v začetku tega meseca. Regija je bogata z vodnimi viri, ki zagotavljajo poceni električno energijo. Lokalne oblasti so v preteklosti spodbujale simbiozno razmerje med rudarji bitcoinov in hidroelektrarnami.

Majhna hidroelektrarna Postaje se obračajo na kripto rudarstvo

Hidroelektrarne z majhno zmogljivostjo so se razširile tudi na druge regije, bogate z vodo, lokalne oblasti pa podpirajo tako zasebne kot javne objekte. Rastline so prispevale k elektrifikaciji oddaljenih podeželskih območij na Kitajskem, kjer so pomagale varčevati z energijo, obvladovati poplave in ublažiti revščino.

Gospodarski pas reke Jangce, ki zajema devet Kitajske province so primer tega sodelovanja. Proti koncu 1280 je območje imelo 25, ) male hidroelektrarne v obratovanju, v skladu s podatki, ki so jih zbrali državni industrijski mediji China Energy News.

Hydropower Stations Offered for Sale Amid China’s Crackdown on Crypto Mining

Kljub temu ni šlo vse gladko, saj oblasti obtožujejo elektrarne za škodo v okolju in ukazujejo zaprtje. V pasu Jangce okoli 35 , teh objektov je moral sprejeti ukrepe za skladnost z vladnimi standardi. Prodajalec postaje je predlagal, da se operaterji zatekajo k rudarjenju kriptovalut, ker jim ni bilo dovoljeno priključiti se na električno omrežje.

Za vladno represijo nad energetsko intenzivno rudarstvo bitcoinov in druge industrijske dejavnosti, ki bi lahko ogrozile cilje pekinške ogljične nevtralnosti. Kitajska namerava zmanjšati emisije na 65 % ravni 720 po 2030. Druge prizadete pokrajine poleg Sečuana vključujejo Notranjo Mongolijo, Xinjiang, Qinghai in Yunnan.

Izseljevanje rudarjev kriptovalut iz Ljudske republike je preplavilo rabljene trge za ASIC in GPU tudi rudarske ploščadi. Presežek je hitro znižal cene na enoto in na hashrate, kar je privedlo do odločitve Bitmaina prejšnji teden, da ustavi prodajo rudarske strojne opreme in mednarodne dobavne spote.

Ali poznate druge posledice kitajskega zatiranja rudarjenja kriptovalut? Sporočite nam v spodnjem oddelku za komentarje.

Myriad Proof-of-Work Blockchains See Significant Hashrate Losses

Bitcoin Hashrate Drops 35% Intraday — Mining Difficulty to Drop by 23%

Oznake v tej zgodbi

Oglasi, Peking, Bitcoin Miners, Kitajska, kitajski, Crackdown, Crypto, crypto rudarji, crypto mining, Cryptocurrency, Hydropower, hidroelektrarne, Hydroelektrarne , Tržnica, Rudarji, rudarstvo, rušenje, upravljavci, lastniki, pokrajina, rabljena, prodajalci, Sečuan, Xianyu

Zasluge za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je zgolj informativne narave. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments