19.6 C
Ljubljana
Sunday, July 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Analiza trga Hišni odbor preučuje tveganja kriptovalut, predpisi v obravnavi

Hišni odbor preučuje tveganja kriptovalut, predpisi v obravnavi

Odbor strokovnjakov in člani kongresa so v sredo v odboru razpravljali o tveganjih in koristih kriptovalut.

1297 Skupaj ogledi

13 Skupaj delnic

House committee reviews cryptocurrency risks, regulations in hearing

Odbor ameriškega parlamenta za finančne storitve je v sredo zaslišal zakonodajalce in skupino prič, da bi razpravljali o regulaciji kriptovalut v ZDA.

Pododbor za nadzor in preiskave je povabil strokovnjake pričati pred kongresom o tveganjih in priložnostih tehnologije veriženja blokov.

rep. Brad Sherman (D-MN), uvrščeni član odbora za finančne storitve House, ni bil navdušen nad idejo, da bi vlagal v kriptovalute, da bi prihranil za upokojitev:

“Kriptovalute so zelo nestanovitne, tako da če ena oseba zasluži milijon dolarjev in se upokoji v starosti 45, devet pa izgubi $ 100, 00 0–– Coinbase zasluži, en milijonar pa gre po televiziji in reče, kako čudovito je, devet drugih pa se ne upokoji dostojno, ampak postane upravičeno do Medicaida. «

Ugotovil je tudi, da bi kalifornijska loterija naredila boljšo “stavo” kot blockchain:

“Na kriptovalute lahko stavite, če pa ljudje želijo, da živalski duhovi tvegajo, raje vlagam na delniške trge, da bi podprli gradnjo ameriških podjetij, ali kalifornijska loterija za podporo šolam v moji zvezni državi. ”

Toda predstavnik Tom Emmer (R-MN), še en visoki član odbora, je bil bolj zaskrbljen, da regulativno vmešavanje Američanom preprečuje, da bi v celoti izkoristili kripto podjetništvo:

“V zadnjih nekaj letih sem imel srečo, da sem se srečal s številnimi odličnimi kripto in blockchain inovatorji. Pogost refren med našo razpravo je, da si tako močno želijo razvijati svoje ideje o kripto in verigah blokov prav tukaj, v ZDA. Ampak tega ne počnejo zaradi stalne negotovosti s kripto regulacijo. «

Težko pridobljene lekcije iz 2008 finančna kriza se je zdela velika zaradi izjav prič in članov kongresa. Tistična hipotekarna kriza tistega leta pri posojanju nepremičnin se je hitro prelila v sosednje finančne sektorje.

Ko se je zgodilo, je divja vrsta inovativnih– in okornih–– novih finančnih instrumentov izbrisala ogromno vlagateljev in celotno ameriško gospodarstvo pahnilo v recesijo.

Strukturne nestabilnosti in pretirana evforija, ki so zaznamovali ubežno rast novih izvedenih finančnih instrumentov na vrednostne papirje, so se poslabšale z velikimi zneski vzvoda.

V zadnjih letih se je hitro širilo število novih podvigov in tehnologij, ki podpirajo in širijo zmogljivosti, uporabo, izmenjavo in “mešanje” kriptovalut – in verig blokov ki jih vzdržujejo. Nekateri zakonodajalci in regulatorji se bojijo, da je tako kot ponovitev 2008 znova.

Prizadevanja za regulacijo tehnologije veriženja blokov in ublažitev tveganj, povezanih z njihovim trgovanjem z vrednostnimi papirji, so zmedeno, saj se zakonodajalci trudijo razumeti nove tehnologije in industrijo, ki jih gradi.

Niso vsi zvezni zakonodajalci previdni pri kripto. Nekateri jih celo podpirajo. V nedavnem intervjuju CNBC je ameriška senatorka Cynthia Lummis (R-WY) dejala, da upa, da bo bitcoin videla kot običajen del raznolikega pokojninskega portfelja za varovanje pred inflacijo. In v začetku tega meseca je Državni republiški kongresni odbor začel sprejemati kripto donacije za sredstva kampanje.

Prejšnji članekTri ključna področja, ki jih trgovci spremljajo, ko se Bitcoin mesečno zapre
Naslednji članekTukaj je razlog, zakaj profesionalni trgovci pričakujejo nadaljnjo slabost cene Ethereum

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments