0.2 C
Ljubljana
Friday, January 21, 2022

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Blockchain Hitrost bitcoina se vrne na najvišjo raven vseh časov

Hitrost bitcoina se vrne na najvišjo raven vseh časov

Potem ko je globalna stopnja razprševanja Bitcoin padla na 78 EH/s junija, se je omrežje od takrat opomoglo na približno 108 EH/s ta teden.

18940

Skupni ogledi

31

Skupaj deleži

Bitcoin hash rate returns to all-time high levels Bitcoin hash rate returns to all-time high levels

Globalna stopnja zgoščevanja Bitcoin omrežja je padla na 84 eksahaši na sekundo (EH/s) v začetku junija po zatiranju kitajske vlade na sektor rudarjenja kriptovalut.

Po podatkih Blockchain.com se je globalna stopnja razprševanja povečala za 91 % od junija, pri čemer je omrežje Bitcoin delovalo z drsečim sedemdnevnim povprečjem 91 EH/s od srede.

Številka je približno 3 % manjša od najvišjih ravni 175 EH/s, viden na vrhuncu prejšnjega bikovega cikla v maju. Splošno velja prepričanje, da se trendi v stopnji razpršenosti ujemajo s ceno Bitcoina (BTC), kar kaže, da je na obzorju morda nekaj pozitivnega cenovnega gibanja kljub splošnim mračnim čustvom na trgu v tem trenutku.

Skupna stopnja razpršenosti bitcoina. Vir: Blockchain.com

Dejanost globalne stopnje razprševanja ATH je vendar je težko določiti, saj se številne priljubljene platforme razlikujejo po ocenah zgodovine in trenutne učinkovitosti omrežja Bitcoin. Po podatkih BitInfoCharts je ATH maja dosegel 186 EH/s preden se spustiš na 48 Oznaka EH/s junija. Od srede je imela platforma hitrost razpršitve Bitcoina na 79 EH/s, medtem ko ima YCharts trenutno uspešnost pri 91 EH/s.

Pred prepovedjo so kitajski rudarji Bitcoin predstavljali ogromno 70 % svetovne stopnje razprševanja. Pokrajina se je od takrat močno spremenila, saj so Združene države postale država, ki predstavlja večino hitrosti razpršitve Bitcoina pri 31%, po ocenah indeksa porabe električne energije Bitcoin Univerze v Cambridgeu.