23.2 C
Ljubljana
Sunday, June 20, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Hong Kong bo v čezmejnih preizkušnjah digitalni juan povezal z domačim plačilnim...

Hong Kong bo v čezmejnih preizkušnjah digitalni juan povezal z domačim plačilnim sistemom

Hong Kong to Connect Digital Yuan With Domestic Payments System in Cross-Border Trials

Finančni organi v Hongkongu so je napovedal drugo fazo preizkusov digitalne valute celinske Kitajske. V okviru prihajajočih testov bo mesto kitajski digitalni juan povezalo s svojim domačim plačilnim sistemom, da bi ocenilo uporabnost CBDC v čezmejnih scenarijih.

Prebivalci Hongkonga naložijo denarnice E-CNY prek mobilnih telefonov

Kitajska si je veliko prizadevala za razvoj in uvedbo digitalne valute centralne banke (CBDC). In čeprav so uradniki v Pekingu navedli, da je e-CNY na tej stopnji domači projekt, so se v posebni upravni regiji Hongkonga začeli čezmejni poskusi.

Hong Kong to Connect Digital Yuan With Domestic Payments System in Cross-Border Trials

Po začetnih manjših poskusih z digitalnimi denarnicami v juanu bo zadnji preizkusni krog preveril, kako Prebivalci Hongkonga lahko denarnice e-CNY naložijo s pomočjo hitrejšega mestnega plačilnega omrežja, poroča Reuters. Sistem trenutno obdeluje domača plačila, naročena prek mobilnih naprav.

Nova preskušanja so bila objavljena na torek na tiskovni konferenci. V pogovoru z mediji je glavni direktor fintecha pri Hongkong Monetary Authority (HKMA) Nelson Chow pojasnil, da “bo to prebivalcem Hongkonga pomagalo pri uporabi e-CNY, ko bodo prestopili mejo.”

HKMA za preučitev izvedljivosti CBDC, usmerjenega v maloprodajo

HKMA je že prej je razkrila, da si prizadeva za izvajanje CBDC za poenostavitev čezmejnih medbančnih plačil. Ta teden je regulativni organ sporočil, da bo v enem letu izdal članek, v katerem bo preučil izvedljivost CBDC, usmerjenega v maloprodajo.

V dokumentu bodo pregledani možni primeri uporabe e-HKD da se bo Hong Kong odločil ustvariti. V središču študije bodo tudi zadeve, povezane z zasebnostjo podatkov in standardi za preprečevanje pranja denarja, je dodala hongkonška centralna bančna institucija. Predsednik uprave HKMA Eddie Yue je komentiral:

Ljudje so zdaj veliko bolj navajeni na digitalna plačila, in če drugi osrednji banke preučujejo možne primere uporabe CBDC-jev… preizkusiti morate, ali je lahko to uspešno.

HKMA nadaljuje s svojimi čezmejnimi preskusi CBDC vzporedno z drugimi projekti, usmerjenimi v potrošnike, je še zapisano v poročilu. Centralne banke Kitajske in Združenih arabskih emiratov so se v začetku letošnjega leta pridružile veleprodajnemu pilotu CBDC, ki sta ga izvedla HKMA in Banka Tajske.

Medtem Ljudska republika napreduje z lastnimi testi digitalnih valut. Ta mesec so oblasti v prestolnici Pekingu in mestu Šanghaj objavile načrte za razpršitev digitalnih juanov v vrednosti 9 milijonov dolarjev v loterijah z rdečimi kuvertami. Zmagovalci, ki prejmejo izročke, bodo imeli možnost porabiti sredstva pri trgovcih, ki že sprejemajo plačila CBDC.

Ali menite, da Kitajska namerava razširiti uporabo digitalnega juana pri čezmejnih transakcijah? Delite svoje misli o tej temi v spodnjem oddelku za komentarje.

Mystery Whale Returns by Moving $35 Million — Miner Transfers 1,000 'Sleeping Bitcoins' from 2010

NYAG Court Order to Shut Down Coinseed Succeeds, CEO Creates Profanity Token for Attorney General

Oznake v tej zgodbi

CBDC, Centralna banka, Kitajska, čezmejno, valute, valuta, digitalna valuta, digitalni juan, e-CNY, e-HKD, poskusi, HKMA, Hong Kong, plačila, študija, testi, transakcije, prenosi, preizkusi, denarnice

Slika Zasluge : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek i s samo v informativne namene. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja investicijskih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments