29.7 C
Ljubljana
Thursday, June 17, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Hong Kong vključuje digitalno valuto centralne banke v strategijo fintech

Hong Kong vključuje digitalno valuto centralne banke v strategijo fintech

Raziskave digitalnih valut centralne banke bodo imele pomembno vlogo pri prizadevanjih Hongkonga za razvoj fintecha.

9506 Skupno ogledov

4 Skupaj delnice

Hong Kong includes central bank digital currency in fintech strategy

Hongkong monetarna uprava (HKMA) je objavila svojo strategijo “Fintech 2025” z digitalnimi valutami centralne banke (CBDC) , tako na drobno kot na debelo, vključeni v sveženj digitalnih finančnih inovacij.

Razkritje strategije fintech v torek objavljeni objavi naj bi imelo vlogo CBDC pri cilju mestne uprave spodbujanja celovitega sprejetja digitalnih financ s strani 2025.

HKMA je v svojih načrtih za digitalne valute centralnih bank razkrila, da bo povečala svoja raziskovalna prizadevanja, da bi zagotovila pripravljenost Hongkonga, da plača tako CBDC-je za maloprodajo kot za prodajo na debelo.

Glede na napoved HKMA sodeluje z banko f ali International Settlement za raziskovanje maloprodajne digitalne valute hongkonškega dolarja. Ta raziskava naj bi preučevala tveganja, koristi in primere morebitne uporabe valute e-HKD.

HKMA je tudi izjavila, da bo še naprej sodelovala s kitajsko centralno banko na področju navzkrižne mejna uporaba slednjega projekta elektronskega plačevanja z digitalnimi valutami (DCEP). V resnici je Cointelegraph že maja poročal, da si Hongkong želi razširiti pilotne študije za digitalni juan PBoC.

Medtem pa je HKMA tudi del konzorcija azijskih centralnih bank delo na več mostu digitalnih valut centralne banke. Projekt temelji na podobnem sodelovanju med Hongkongom in Tajsko pri ustvarjanju čezmejnih CBDC, ki temeljijo na decentralizirani tehnologiji glavne knjige.

Razširjeni raziskovalni načrt CBDC je ena od petih glavnih točk osredotočenja v hongkonški fintech strategiji. Druga področja vključujejo zagotavljanje, da mestne banke sprejemajo tehnologijo digitalnega financiranja, hkrati pa ustvarjajo trdno podatkovno infrastrukturo, ki bo podpirala načrtovano širitev fintecha.

Hong Kong želi tudi podpreti celovito prenovo fintecha z vlado politike, hkrati pa tudi postavil temelje za razvoj usposobljene delovne sile za novo paradigmo digitalnih financ.

Hong Kong se zaradi razširjenega fintech-a osredotoča tudi na omejevanje dostopa do kriptovalut. Mestno urad za finančne storitve in zakladnico je že maja izdal predlog politike, v katerem je pozval vlado, naj omeji trgovanje s kripto na kvalificirane vlagatelje s portfeljem v vrednosti najmanj 1 milijon dolarjev.

Prejšnji članekAzijski upravitelji hedge skladov dajejo prednost rasti kot Bitcoin: raziskava Goldman Sachs
Naslednji članekUstvarjalec Polkadota Gavin Wood predlaga 15. junija za prvo dražbo parašinov Kusama

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments