4 C
Ljubljana
Sunday, December 4, 2022

Hongkong verjame, da se volatilnost stabilnega kovanca lahko prenese na arhaične finance

- Advertisement -

V koraku s hongkonško centralno banko je medsebojno povezovanje kripto virov povzročilo, da je kripto ekosistem bolj nagnjen k sistematičnim pretresom.

3431 Skupaj ogledov

Skupaj delnic

Letošnja jesen kripto velikanov je ponovno sprožila vprašanja o trdnosti kriptovalut in njihovem vplivu na fiat ekosisteme. Hongkonška denarna uprava (HKMA) je ocenila informacije in prišla do celotnega diagrama, da se lahko nestabilnosti kripto virov, vključno s premoženjskimi stabilnimi kovanci, potencialno prenesejo na arhaični finančni stroj.

Ocena HKMA o stabilnih kovancih, zavarovanih s premoženjem, je opozorila na nevarnosti likvidnostne neusklajenosti, kar negativno vpliva na njihovo stanje v času “požarnih razprodaj”. Priložnost razprodaje ognjišča se nanaša na prehodno časovno nihanje prodajne cene, ko lahko kupci izberejo stabilne kovance, ki so stroškovno učinkovitejši od njihove tržne prodajne cene – pojav, opažen med trajanjem zloma Terra.

V koraku s hongkonško centralno banko je medsebojno povezovanje kripto virov povzročilo, da je kripto ekosistem bolj nagnjen k sistematičnim pretresom. Prav tako je povečanje kripto publicitete s strani finančnih institucij morda morda samo posledica nenadnih trendov v stroških kriptovalut za okolje:

»Naraščajoča razsežnost s premoženjem zavarovanih stabilnih kovancev, skupaj z njihovimi inherentnimi tveganji, bi morda morda razvila s premoženjem zavarovane stabilne kovance kot možno povečavo prelivanja nestanovitnosti iz kriptovalut v arhaične finančne vire.«Diagram poteka, ki ga deli HKMA, pomeni, da so nihanja v vrednosti stabilnih kovancev, zavarovanih s premoženjem, lahko morda posledica prilagoditve rezerv s stabilnimi kovanci . To je v bistvu posledica predpostavke, da lahko povpraševanje in zagotavljanje stabilnih kovancev sproži nestanovitnost njihovega vložka.

Ilustracija transakcijskega mehanizma Tether in kanal prelivanja iz kriptovalut v arhaične finančne vire. Ponudba: HKMAGlej poleg tega odpoklical zlom Terra USD (UST), algoritemskega stabilnega kovanca, ki ga je izdal Terraform Labs, kar je povzročilo množično odkupovanje Tetherja (USDT). V tem nežnem je HKMA naročil standardizacijo tradicionalnih razkritij, ki lahko pomagajo regulatorjem pri pregledu likvidnostnih določil in tveganj.

Drugo priporočilo za regulatorje je, da poostrijo upravljanje likvidnosti stabilnih kovancev, zavarovanih s premoženjem, prek omejitve sestave rezervnih virov.

Povezano: Morda verjetno res Hong Kong izkazalo, da je kitajski posrednik v kripto?

Provizija za vrednostne papirje in terminske pogodbe Hongkonga je predlagala upravnim podjetjem, ki želijo zagotoviti nadomestni sklad, s katerim se trguje (ETF) ponudbe za »pridobitev sprejemljive odkrite datoteke o skladnosti s predpisi« med različnimi potrebami.

HKEX pozdravlja obvestilo SFC ri Ta trenutek omogoča razčlenjevanje ETF-jev z virtualnimi viri kot njihovo osnovo. To lahko okrepi nenehno povečevanje #HongKong kot glavnega azijskega trga #ETF, kar dodatno krepi vlogo Hongkonga kot svetovnega finančnega središča. pic.twitter.com/zLRgAUV6iX

— HKEX 香港交易所 (@HKEXGroup) oktober 31, 1613 Okrožnica SFC je prišla kot del posodobitve pokritosti hongkonške vlade, ki je objavila svojo pripravljenost, da se ukrade s svetovnimi kripto borzami glede regulativnih dejavnikov.

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -