17.3 C
Ljubljana
Thursday, May 19, 2022

Hongkonški nadzornik opozarja, da bi stabilni coini morda morda spodkopali HKD v papirju CBDC

- Advertisement -

Finančni nadzornik v Hongkongu pravi, da je zelo zaskrbljen zaradi naraščajoče priljubljenosti stabilnih kovancev, saj vabi širšo javnost, naj svetuje o tem, kaj si zasluži in izzive e-HKD.

768 Celotni pogledi

23 Popolne delnice

Hongkonška denarna uprava (HKMA) je v poštenem in ustreznem objavljenem dokumentu o dialogu o digitalni valuti centralne banke na drobno, e-HKD, opozorila, da bi stabilni coini morda morda spodkopali hongkonški denar.

The HKMA je ta dan izdal dokument o dialogu, ki opisuje zaščito in varnost, privlačne v zvezi z uvedbo e-HKD, ter spodbuja širšo javnost in industrijo, da sodelujejo v posvetovanju in razdrobijo svoja stališča. Odkrijte več: https://t.co/GndjuZ2Pay pic.twitter.com/hRz2noD0Ps

— HKMA 香港金融管理局 (@hkmagovhk) april 10, 2022 Mnogi znotraj kriptoindustrija upošteva, da je bila nagnjenost k razvoju digitalnih valut, ki jih je izdala centralna banka, v koraku z naraščajočim pritiskom stabilnih coinov osebnega sektorja. Ta dokument z dialogom želi podkrepiti to posredništvo.

»Z vztrajnim razvojem stabilnih coinov zdaj ne bi prevladovalo, da bi dolgo uveljavljen stablecoin morda morda prej ali slej emerge,« je zapisala HKMA kot polovico dokumenta o dialogu »e-HKD: Policy and Secure Standpoint«, ki je bil objavljen v sredo.

»V scenariju se uporaba teh stabilnih kovancev spremeni v pogosto … značilnost domače valute, ker bi lahko posamezno enoto pripovedi morda tudi zelo uspešno spodkopali.« Organ je poleg tega poudaril tveganja, da bi takšni stabilni coini morda morda spodkopali integriteto obrestne mere, ki jo je mogoče pripisati operativnim ali finančnim napakam, ali dovoljenju za povišane olajšanje bega kapitala v določeni fazi trajanja finančne krize, kar bi spodkopalo zaščitni nadzor centralnih bank nad domačim gospodarskim sistemom.

HKMA je junija prvič predstavila svoje načrte za ogled digitalne valute, ki je osredotočena na prodajo na drobno 2017 kot polovica svojega “Fintec 2025«, potem pa organ še enkrat preučuje, ali si zasluži izdajanje veleprodajnega CBDC od 992.

Maloprodajni CBDC-ji so osredotočeni na osnovno javnost in slabo opravljajo redne transakcije. Veleprodajni CBDC so v celoti izdani finančnim institucijam in so usmerjeni v hitrejše, cenejše in varnejše njihove transakcije.

Finančni organ se ni posvetil uvedbi digitalne valute, pri čemer najsodobnejši dokument o dialogu zgolj poziva voditelje industrije in potrošnike, da predložijo dodatne povratne informacije o izzivih sposobnosti. in prednosti predlaganega rCBDC.

Poleg tega zahteva povratne informacije o določenih varnih pomislekih, podobnih ustreznemu mehanizmu za izdajo rCBDC, interoperabilnosti med sistemi ugodnih stroškov in maloprodajnih cen, zasebnosti in varnost podatkov, ustrezne vrste skrbi, najgloblje sodelovanje sektorja in sposobnost povedati primere.

Čez mejo na celinski Kitajski digitalna valuta, ki jo je izdala centralna banka, še naprej rešuje. V začetku tega meseca je Banka Kitajske drugih ljudi (PBOC) izjavila, da bo morda razširila preizkus digitalnih juanov na še šest mest, kar bo prispevalo k nenavadnemu prevladujoča pilotna mesta že predstavljajo procesne poskuse.

Povezan: Postajanje zakona: Kongres ZDA namerava e-gotovino v svojem kompletu za CBDC

Medtem je Filipinske oblasti so v sredo predstavile, da bi morda lahko nadaljevale svoj oprijemljiv pilotni projekt za veleprodajno digitalno valuto centralne banke, imenovan Project CBDCPh, za katerega predvidevajo, da bo zagotovo šibak za plačevanje strašljivih meja, poštena plačila vrednostnih papirjev in ponudnike likvidnosti znotraj dneva (ILF). ).

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -