14.2 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice HSBC ne bo odprl oddelka za trgovanje z bitkoini, predsednik uprave pravi,...

HSBC ne bo odprl oddelka za trgovanje z bitkoini, predsednik uprave pravi, da banka ne namerava ponuditi naložb v kriptovalute

HSBC Won't Launch Bitcoin Trading Desk, CEO Says Bank Has No Plans to Offer Cryptocurrency Investments

HSBC je potrdil svoj bitcoin in stališče kriptovalut, saj vedno večje število večjih bank začenja ponujati kripto storitve. Noel Quinn, izvršni direktor, pravi, da HSBC na bitcoin gleda kot na sredstvo, ne pa kot na plačilno sredstvo, vendar banka ne mudi z zagotavljanjem naložb v kriptovalute za stranke.

HSBC potrjuje Crypto Stance

Predsednik uprave HSBC Noel Quinn je dejal, da banka “ne namerava odpreti pisarne za trgovanje s kriptovalutami” ali ponujajo kriptovalute kot naložbe strankam, je v ponedeljek poročal Reuters.

Quinn je dejal: »Glede na nestanovitnost nismo bitcoin kot razred sredstev, če želijo naše stranke biti tam so seveda, vendar ga ne promoviramo kot razred premoženja znotraj našega podjetja za upravljanje premoženja … Iz podobnih razlogov ne hitimo v stabilne kovance. “

Izvršni direktor HSBC je pojasnil, da je skeptičen do kriptovalut, delno zato, ker je težko oceniti preglednost, kdo jih ima v lasti, in težave z njihovo pripravljivostjo na pretvorbo v fiat denar, so sporočili iz tiskovne hiše. Quinn je nadalje delil:

Na bitcoin gledam bolj kot na sredstvo, kot na plačilno sredstvo, z zelo težkimi vprašanji o tem, kako da jo oceni v bilanci stanja strank, ker je tako nestanovitna.

Nadaljeval je: “Potem prideš do stablecoins, ki imajo za seboj nekaj rezervnih rezerv, da bi rešili pomisleke glede shranjene vrednosti, vendar je odvisno od tega, kdo je sponzorska organizacija, ter strukture in dostopnosti rezerve. “

Pojasnilo s strani izvršnega direktorja HSBC v zvezi s kriptovalutami prišel, ko je Kitajska finančnim institucijam prepovedala opravljanje storitev, povezanih s kripto transakcijami, in ponovil svoje zatiranje kriptovalut, ki je bilo napovedano že leta 2017. Kitajska je ključna za strategijo rasti HSBC.

HSBC ni bil prijazen do bitcoinov ali katere koli kriptovalute. Aprila je banka spremenila svojo politiko in strankam prepovedala nakup delnic podjetij, ki imajo bitcoin, kot je Microstrategy.

Medtem pa druge večje banke uvajajo ali načrtujejo uvedbo kripto storitev, vključno z Morgan Stanley, Goldman Sachs, UBS, DBS in Citigroup.

Kaj menite o stališču HSBC do bitcoinov in kriptovalut? Sporočite nam v spodnjem oddelku za komentarje.

Nobel Laureate Paul Krugman Quits Predicting Bitcoin's Demise, Now Says BTC 'Can Survive Indefinitely'

Mystery Bitcoin Whale from 2010 Disappears, Dormant Address from 2013 Sees Strange Activity

Slika Zasluge : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali uporabo katere koli vsebine, blaga ali storitev, omenjenih v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments