25.8 C
Ljubljana
Sunday, June 20, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Tehnologija IBM prispeva kodo platforme blockchain Hyperledgerju za spodbujanje sprejemanja blockchain v podjetju

IBM prispeva kodo platforme blockchain Hyperledgerju za spodbujanje sprejemanja blockchain v podjetju

Velikost svetovnega trga tehnologije verižnih blokov naj bi v naslednjih petih letih dosegla 72 milijard USD. Da bi zagotovili to rast, pa morajo ponudniki rešitev za veriženje blokov še naprej napredovati in uvajati novosti.

Na primer, uporaba blockchain-a v javnih podjetjih je letos postala stalni trend, saj si podjetja, kot je ConsenSys, prizadevajo za sprejemanje odprtih omrežij brez dovoljenj. Na drugi strani je pomembno poudariti, da podjetja še vedno spodbujajo zasebne verige blokov in jih bodo še naprej uporabljali, ko se bodo inovacije nadaljevale.

Napredovanje odprtih, dovoljenih blokovnih omrežij

Računalniški gigant IBM je pred kratkim objavil, da je odprl velik del svoje kode IBM Blockchain Platform za pomoč pri povečanju stopnje sprejemanja primerov uporabe poslovnih blokov.

Kareem Yusuf, generalni direktor aplikacij AI in blockchain pri IBM-u, je za Cointelegraph povedal, da je to eden največjih IBM-ovih prispevkov k odprtokodni kodi. Nadalje je opozoril, da podjetje razkriva novo ponudbo podpore Hyperledger Fabric, skupaj s podaritvijo kode, ki podpira izmenjavo žetonov na Hyperledger Fabric, znani kot Fabric Token SDK. Yusuf je dejal:

“Naš namen je zagotoviti, da imamo živahno in aktivno skupnost Hyperledger. V podporo temu smo objavili dve ključni potezi. Ena je donacija naših zmožnosti kode za upravljalno konzolo, ki je bila na naši platformi IBM Blockchain, v svet Hyperledger Labs. Druga možnost je ponudba podpore za tiste, ki želijo uporabljati Hyperledger Fabric s IBM-ovo podporo za celoten izdelek. «

Po Yusufovih besedah ​​bo IBM s pomembnim prispevkom kode Hyperledgerju olajšal uporabnikom, da uporabljajo Fabric, ki je razdeljena platforma glavne knjige za podjetja, ki skrbi za različne primere uporabe v podjetju. IBM-ovo platformo blockchain poganja Hyperledger Fabric.

Omeniti velja tudi, da je Hyperledger v 2015 lansirala Linux Foundation kot odprto -izvajati skupna prizadevanja za napredek medpanožnih tehnologij veriženja blokov. Hyperledger gosti številne poslovne verižne projekte, kot je Fabric.

Brian Behlendorf, izvršni direktor Hyperledgerja, je za Cointelegraph dejal, da bodo novi prispevki IBM-a posebej olajšali vsakemu razvijalcu, da gradi na vrhu in upravlja z njimi. omrežje blockchain Fabric. Nadalje je opozoril, da so ta nova prizadevanja organizirana kot “Laboratoriji”, ki so ločeni projekti od Fabric, vendar se uporabljajo za nadgradnjo okvira Fabric.

Behlendorf je na primer poudaril, da bo Fabricov “Token SDK” pomagal formalizirati pristop za upravljanje žetonov na vrhu Fabric. Izdelava žetonov na vrhu Hyperledgerja je bila vedno mogoča, saj je bila Metacoin (MTC) prva kriptovaluta, zgrajena na Hyperledgerju, ki je v 2018 dosegla status glavne mreže. Čeprav je to funkcija, ki se ponuja razvijalcem, je Behlendorf opozoril, da je prej zahteval veliko napora “naredi si sam”. “Zdaj imamo bolj podprt pristop,” je pripomnil.

Behlendorf je dodal, da drugi laboratorij, “Fabric Smart Console”, olajša nadzor in upravljanje grozda vozlišč Fabric v omrežju. Oba laboratorija bi morala postati bolj dostopna za razvijalce, ko bo IBM-ova ponudba popolne podpore na voljo na trgu Red Hat nekje jeseni. Ponudba bo vključevala dostop do IBM-ove slike, skenirane varnostne kode in 24-urno podporo strankam. Yusuf je dodal:

“Zmožnost upravljanja Hyperledger Fabric je bila izziv. Tu je treba upoštevati predvsem podporo. Če so vsi stroški podpore vgrajeni v en sam projekt, tega ni mogoče monetizirati za druge projekte in postane dražji. Ponudba standardizirane podpore pa je lahko zelo dobro strukturirana tako, da ustreza različnim primerom uporabe. «

Natančneje, Arun SM – sodelavec Hyperledgerja, vodja v poglavju Hyperledger India in član tehničnega usmerjevalnega odbora Hyperledger – je za Cointelegraph povedal, da je bila napoved Fabric Smart Console, bistvenega pomena operacijskega sistema IBM Blockchain Platform, presenečenje, saj je skrivnostna omaka zdaj razkrita:

„V Hyperledgerju (vključno z laboratoriji) obstajajo projekti, ki lahko uvedejo omrežje, pomagajo vizualizirati in nadzirati uvedena omrežja, vključno z izvajanjem operacij v različni meri. Navdušenje ob zadnji objavi je, da se IBM Blockchain Platform uporablja v številnih produkcijskih aplikacijah. Je zrel in začinjen. Imeti lastni gostiteljski upravljalni portal z intuitivnim uporabniškim vmesnikom, ki lahko prikrije zapletenosti in zmanjša mrežno administracijo, je za mnoge prikrit blagoslov. «

Na koncu je Yusuf pojasnil, da te nove ponudbe bo pripomogel k večjemu sprejemanju primerov uporabe poslovnih verig blokov, ki želijo izkoristiti dovoljena omrežja. Poleg tega je Yusuf opozoril, da bo odprtokodna koda Fabric pomagala znižati stroške, kar je bil glavni izziv za mala in srednje velika podjetja, ki želijo uporabljati dovoljena omrežja.

To je pomembno iz več razlogov. Na primer, čeprav eno industrijsko poročilo kaže, da se je sprejemanje javnih blokovnih verig postalo vodilni tržni segment, je Yusuf omenil, da so primeri uporabe podjetij, ki izkoriščajo skupno dovoljeno verigo blokov, še vedno ključni – zlasti za primere uporabe, kot je upravljanje dobavne verige:

“Dobavna veriga je po definiciji omrežje, ki vključuje izmenjavo informacij med dobavitelji in različnimi stranmi, zato potrebujete infrastrukturo blockchain za reševanje prepoznavnosti zalog, porekla, odgovornega nabave in še več.”

Če dovoli, da je osnovna podlaga Hyperledger Fabric odprta, Yusuf verjame, da bo to spodbudilo več ljudi k sodelovanju in sodelovanju z dovoljenimi omrežji.

Skupnost Hyperledger naj bi se povečala

Poleg pospeševanja sprejemanja verig blokov v podjetjih z uporabo odprtih, pooblaščenih omrežij lahko IBM-ovi prispevki privabijo več razvijalcev v Hyperledger skupnosti.

Po Behlendorfovih besedah ​​bo vpliv IBM-ovih odprtokodnih ponudb privedel več razvijalcev v Hyperledger Fabric in celotno skupnost. “To bo upal, da bo bolj navdihnilo, da bodo postali tudi sodelavci in vzdrževalci,” je poudaril.

Povezano: Ko Microsoft Azure zapre trgovino, se ConsenSys Quorum odpre novim uporabnikom

Kot taka bodo podjetja, ki uporabljajo Hyperledger Fabric, verjetno rasla. Na primer, fundacija Filecoin je nedavno objavila, da je postala članica skupnosti Hyperledger. Marta Belcher, predsednica upravnega odbora fundacije Filecoin, je komentirala, da imajo decentralizirane zmogljivosti skladiščenja Filecoin (FIL) izjemen potencial v poslovnem prostoru. “Navdušeni smo, da smo se pridružili Hyperledgerju, vodilnemu podjetju v tehnologiji veriženja blokov, da bi raziskali te možnosti,” je dejala.

Omeniti velja tudi, da IBM-ovi prispevki k Hyperledger Fabric dokazujejo zavezanost podjetja k napredku podjetja blockchain. To je ključno za prepoznavanje, saj se je prej govorilo, da se je skupina IBM Blockchain “razpadala”.

Yusuf je pripomnil, da se še posebej osredotoča na obseg in posvojitev naprej. “Z IBM-ove perspektive lahko pričakujete, da boste videli primere uporabe, ki izkoriščajo verigo blokov, da našim strankam prinesejo dejansko končno vrednost.”

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments