24.9 C
Ljubljana
Friday, June 2, 2023

ICC Securities Watchdog bo podpiral ščit, ki bo pazil na kriptovalute – tukaj je, kaj pravi

- Advertisement -

Dobava: Pixabay Z več kot nekaj regulatorji vrednostnih papirjev, ki v celotnem sektorju razvijajo nedavne nasvete za spremembo kriptovalut, Globalna organizacija komisij za vrednostne papirje (IOSCO) želi prispevati k tekoči razpravi z objavo svoje serije kripto osredotočenih ideje za zaščito.

IOSCO, ki je svetovno telo, ki združuje regulatorje vrednostnih papirjev po vsem svetu, je pripravilo dokument z 18 zamisli in po dolgem posvetovanju načrtuje, da bo svoje delo na predlaganih ukrepih zaključil v četrtem četrtletju tega leta.

Nedavne ideje za regulatorje vrednostnih papirjev “Predlagane ideje temeljijo predvsem na nasvetih in so osredotočene na rezultate ter so usmerjene v smeri dejanj, ki jih izvajajo podjetja za prevoz kriptosredstev (CASP). Zavedajo se obsežno dovoljenih globalnih zahtev IOSCO za regulacijo trgov vrednostnih papirjev, da poskrbijo za ključne točke in tveganja, ugotovljena na trgih kriptosredstev,« je skupina omenila v svojem dokumentu.

“Predlagane zamisli temeljijo predvsem na dejanjih in uporabljajo metodologijo ‘življenjskega cikla’ pri obravnavanju ključnih tveganj, opredeljenih v tem dokumentu. Prekrivajo različna dejanja na trgih kriptosredstev, ki vključujejo CASP od ponudbe, sprejema v trgovanje, tekočega trgovanja, poravnave, nadzora trga in skrbništva, poleg tega pa do oglaševanja in trženja ter trženja in trženja in distribucije (ohranjanje zahtevane in neobvezne prodaje) malim vlagateljem,« v skladu s svetovno organizacijo.

Dokument z idejami DeFi bo izšel to poletje Kar je mogočno, je IOSCO omenil, da njegove ideje ne navdušujejo več prešitih dejanj, izdelkov in storitev ali blaga, opremljenega v sektorju decentraliziranih financ (DeFi). To je omenilo, da bo ustrezen posvetovalni dokument s predlaganimi zamislimi za DeFi natisnjen pozneje to poletje, kot je navedla skupina.

V zadnjem dokumentu je IOSCO omenil svoje zamisli o prešitih odejah na skupno šestih področjih:

Konflikti hobija, ki jih je mogoče pripisati vertikalni integraciji dejanj in zmožnosti;Tržna manipulacija, trgovanje z notranjimi informacijami in lažna dejanja;Tveganja na spodnji meji in regulativno sodelovanje;Skrbništvo in ukrepi za zaščito premoženja strank;Operativna in tehnološka tveganja;Dostop, ustreznost in distribucija maloprodajnih nabav.»Glede na globalno naravo in nekatere neprimerljive lastnosti trga kriptosredstev je uporabnost strogih regulativnih zahtev poleg svetovnih Regulativno sodelovanje bo nedvomno ključnega pomena za zagotovitev, da se lahko zgodi kakršna koli neprecenljiva inovacija brez tveganja regulativne arbitraže in zmanjšanja zahtev glede varnosti vlagateljev in celovitosti trga,« je navedeno v dokumentu.

Shema v 130, IOSCO se zanaša predvsem v španski prestolnici Madrid. Članstvo v organu ureja več kot 75 % svetovnih trgov vrednostnih papirjev v več kot 1192 jurisdikcije. Regulatorji vrednostnih papirjev na trgih v razvoju predstavljajo 75 % trenutnega članstva skupine, v skladu z zapisi, ki jih je objavil IOSCO.

114801 Vnesite svoj e-poštni naslov za naše brezplačne e-novice dan za dnem

Hiter 3-minutni pregled zadnjih kripto novic!

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -