16.4 C
Ljubljana
Friday, September 30, 2022

Igralci iger P2E, mladoletniki zdaj niso nič več varni pred davkarji, pravi Koinly

- Advertisement -

Pooblaščeni oče in mati si bosta prizadevala ohraniti intelektualni bližji vpogled v igralne navade svojih mlajših, saj bi si nekateri od njih verjetno nabrali zajeten davčni račun, v skladu z specialist za kripto davke.

Adam Saville-Brown, regionalni vodja agencije za davčne instrumente Koinly, je v pogovoru za Cointelegraph v okviru prihodnosti avstralske kripto konvencije zadnjega tedna izjavil, da mnogi ne upoštevajo tega zaslužka od video iger play-to-form (P2E) bi verjetno bila disciplina do davčnih kazni v okviru enake zasnove kot nakupovanje kriptovalut ter prodaja in vlaganje.

To še posebej velja za videoigre veriženja blokov play-to-form, ki zagotavljajo žetone v športu, s katerimi bi se morda trgovalo na borzah in bi imeli zato finančne stroške, primerne za svetovni trg.

»Fogeyji so bili takoj prestrašeni nad tem, da njihovi mlajši igrajo video igre, ki cenijo GTA z nasiljemkljub temu se morata oče in mama zdaj odzivati ​​na popolnoma edinstveno diplomo davčne zapletenosti.«Saville-Brown je izjavil, da se je v prihodnosti konvencije nanj obrnil oče 9 let zrelega sina, ki ga je skrbelo, da je njegov deček začel »ustvarjati finančne institucija« iz videoiger P2E.

»9-letni zreli otrok … rudari, zastavlja, goji Youtube in TikTok filme do te mere, da mu je moral njegov oče prav danes razkriti zgodbo o tem, da producira tako velikih dobičkov,« je Saville-Brown povedal za Cointelegraph.

Nasprotno pa bi bila terapija športnih zaslužkov P2E – ki zdaj niso več nižji kot v Avstraliji – morda napredovala.

Danny Talwar, vodja davčnega oddelka družbe Koinly, je opredelil, da v Avstraliji, če se nekdo ukvarja s športom za ustvarjanje dobička, velja, da “dela spremembo” in se lahko sooči z “rafiniranim” davkom prisegajo z opombo:

»Čeprav ste zakonit igralec iger, je najverjetneje, da le delate na spremembi, tako da bi z vami ravnali pod takšnimi načeli .” To je dodatno izboljšano, ker bi igralci iger verjetno “igrali te video igre kot vlagatelj” ali “igrali te video igre kot trgovec.”

Predvsem na podlagi avstralskega davčnega delovnega mesta so vlagatelji disciplinirani glede kapitalskih dobičkov, potem ko prodajo svoje vire, medtem ko bi trgovci, ki izvajajo enako sestavino, veljali za »nakupovanje in prodajo delnic v spremembi, ” in tako bi se morebitni dobički obravnavali kot licenčni dobički.

Talwar je dodal, da če imajo uporabniki namene dejansko pobegniti kot sprememba in imajo pristop k spremembam,« potem bi se to morda obravnavalo kot sprememba za davčne funkcije.

Omenil je vsakodnevni P2E šport Axie Infinity kot ilustracijo športa, ki bi morda prejel spremembo terapije za davčne funkcije, “saj ljudje izčrpajo ta šport, da ustvarijo dobiček.”

Davčni strokovnjak je pozval, da bo, če “je treba ravnati z davčnega vidika, vse zelo prečiščeno brez krmiljenja.”

Dodal je, da medtem ko vi “spodnjo prisegate mladoletnike 18”, igrate video igre, da oblikujete dobička in »naraščajočih stroškov v športu, ki ima trg z obdavčljivimi kaznimi, tako da se Američani tega v bistvu ne zavedajo.«

Povezan: Katere države so najslabše za obdavčitev kripto? Sveži seznami ogledov prvi pet

A analogna psovka bi se morda odigrala znotraj ZDA. Artav pri Legislation, ameriško zakonodajno podjetje, navaja, da se pojavljajo pomisleki glede zgodbe o tem, da zdaj niso več “vsi zaslužki P2E” enaki.

Obstaja sivi dom, saj »kaj (in oblika, v kateri) igra plača igralcu, določa obliko davkov, ki jih bo eksplicitni igralec dolgoval je dobiček v obliki NFT? Žetoni? Zastavljanje dobička? Airdrop?«

Ameriška pravna agencija je izjavila, da je izvorni žeton obdavčen kot neopredmetena lastnina, ne glede na to, ali gre za dolgo pot, imenovano žeton, kriptovaluta ali virtualni forex. discipline glede davka na kapitalski dobiček, ki ga je imela notranja davčna uprava (IRS) »dosledno rezervirano za to, odkar ni več nižje od 18.«

Nasprotno, medtem ko oblikujete kripto žetone “kot del športa play-to-form, je določitev takšne kriptovalute obdavčljiva kot licenčni dobiček,” je navedeno.

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -