18.3 C
Ljubljana
Tuesday, September 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Imetnike južnoafriške kripto strani pozvali, naj pristopijo k davčnemu organu, preden se...

Imetnike južnoafriške kripto strani pozvali, naj pristopijo k davčnemu organu, preden se ta spusti

South African Crypto Holders Urged to Approach Tax Body Before It Descends on Them

Davek s sedežem v Južni Afriki Strokovnjak David Lesperance pravi, da se mora zbiralec prihodkov v državi zdaj zapreti za kriptovalute, zato morajo imetniki prevzeti pobudo in se obrniti na Južnoafriške dohodkovne službe (SARS), preden se ta spusti nanje. Lesperance trdi, da se bodo vlagatelji kriptovalut s prvo potezo lahko izognili kazenskim sankcijam, ki jih SARS pogosto nalaga davčnim utajiteljem.

Kripto davki neizogibni

Medtem, Lesperance, v pripombah, ki so bile podane med klicem z Bitcoin.com News pozval imetnike kripto, da prebolijo “domišljijo, da ne bodo plačevali davkov.”

South African Crypto Holders Urged to Approach Tax Body Before It Descends on Them

Davčni strokovnjak v svojem sporočilu, ki je namenjeno predvsem zgodnjim uporabnikom kripto, pojasnjuje, kako funkcije javne knjige delujejo v naklonjenost zbiralcev prihodkov, kot je SARS. Rekel je:

Transakcije, ki temeljijo na kriptovalutah, so sanje zbiralca prihodkov, ker je vse v javni knjigi, katerih podatkov ni mogoče spremeniti.

Lesperance, ki je pred kratkim predstavila predstavitev na nedavnem davčnem spletnem seminarju, dodaja, da ker so javne knjige cenzura – odporen, bi bila “edina” naloga zbiralcev prihodkov identifikacija imetnikov kripto sredstev. Po mnenju davčnega strokovnjaka si to nalogo olajšajo izmenjave kriptovalut in izdajatelji žetonov, ki se bodo na prošnjo SARS “odpovedali svojim strankam”.

Razlika med zgodnjimi posvojitelji in družinskimi pisarnami

Medtem strokovnjak predlaga, da bodo morda morali zgodnji posvojitelji kriptofona po stopinjah družinskih pisarn, ki so specializirane pri upravljanju bogastva posameznikov z visoko neto vrednostjo. Po Lesperanceu te družinske pisarne razumejo, zakaj morajo njihove stranke plačevati davke celo na dobiček iz kripto naložb. Kljub temu bodo te družinske pisarne pred plačilom davkov poiskale strokovni nasvet pri davčnih strokovnjakih. Ti strokovnjaki bodo svojim strankam zagotovili najboljšo davčno stopnjo.

V zaključni besedi Lesperance, ki je že prejema veliko poizvedb kripto vlagateljev, pravi, da bodo morali južnoafriški imetniki kripto trošiti denar, da bodo svoje davčne obveznosti čim bolj zmanjšali.

Ali se strinjate s trditvijo, da morajo vsi imetniki kripto-sredstev svojo lastnino prijaviti za obdavčitev zbiralci? Povejte nam, kaj mislite v spodnjem oddelku za komentarje.

IRS Will Seize Cryptocurrencies From Investors to Settle Tax Debts, Official Warns

Hungary to Cut Tax on Crypto Profits in Half, Down to 15%

Krediti za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja investicijskih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali uporabo katere koli vsebine, blaga ali storitev, omenjenih v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments