2.5 C
Ljubljana
Saturday, November 27, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice IMF opozarja Salvador pred uporabo Bitcoina kot zakonitega plačilnega sredstva po objavi...

IMF opozarja Salvador pred uporabo Bitcoina kot zakonitega plačilnega sredstva po objavi “Bitcoin City”

IMF Warns El Salvador Against Using Bitcoin as Legal Tender Following 'Bitcoin City' Announcement

Mednarodni denarni sklad (IMF ) je Salvador opozoril pred uporabo bitcoina kot zakonitega plačilnega sredstva zaradi različnih tveganj, povezanih s kriptovaluto. Opozorilo je prišlo dan po tem, ko je salvadorski predsednik Nayib Bukele napovedal svoj načrt za izgradnjo “bitcoin mesta”, ki bi ga poganjal vulkan in financirano z bitcoin obveznicami.

IMF pravi, da Salvador ne bi smel uporabljati Bitcoin kot zakonito plačilno sredstvo

Mednarodni denarni sklad (IMF) je v ponedeljek opozoril Salvador da država ne bi smela uporabljati bitcoina kot zakonito plačilno sredstvo, pri čemer navaja različna tveganja, povezana s kriptovaluto.

Salvador je prva država na svetu, ki je poleg ZDA sprejela bitcoin kot zakonito plačilno sredstvo. dolar, ki ga uporablja že dve desetletji. Septembra je začel veljati državni zakon o bitcoinih. Poleg tega je Salvador po besedah ​​salvadorskega predsednika kupil 1,20 BTC Nayib Bukele.

MDS redno izvaja misije iz člena IV v države članice, da se posvetuje z vladnimi uradniki, preden zahtevajo uporabo njegovih sredstev. IMF je pojasnil, da so se za Salvador »razpravljali tudi o sprejetju bitcoina kot zakonitega plačilnega sredstva, regulaciji in nadzoru ponudnikov storitev bitcoin ter e-denarnici Chivo.«

V MDS je v svoji “Sklepni izjavi osebja misije 1280 člena IV” za Salvador podrobno navedel:

Glede na visoko nihanje cen bitcoina njegova uporaba kot zakonito plačilno sredstvo pomeni veliko tveganje za varstvo potrošnikov, finančno integriteto in finančno stabilnost. Njegova uporaba povzroča tudi pogojne davčne obveznosti. Zaradi teh tveganj se bitcoina ne bi smelo uporabljati kot zakonito plačilno sredstvo.

MDS je nadaljeval s priporočili “zožitve področje uporabe zakona o bitcoinih” in pozval Salvador, naj okrepi “regulacijo in nadzor novega plačilnega ekosistema.”

The Nedavna izjava Mednarodnega denarnega sklada je prišla dan po tem, ko je predsednik Bukele objavil načrt za izgradnjo prvega bitcoin mesta na svetu, ki ga poganja vulkan in financirajo bitcoin obveznice. Opozoril je, da v mestu bitcoin ne bo nobenih davkov, razen davka na dodano vrednost (DDV).

»Načrti za izdajo državnih obveznic in uporabo izkupička za nakup bitcoina in sklada infrastrukturnih načrtov, objavljenih novembra 20, je prišlo po tehničnih delih oz misija se je zaključila in o njej niso razpravljali z oblastmi,« je pojasnil MDS.

Bukele je v komentarju na izjavo MDS dejal:

Čeprav se v nekaterih stvareh očitno ne strinjamo, na primer o prevzemu bitcoina, je analiza naše države zanimiva.

Kaj menite o IMF Salvadorju odsvetuje uporabo bitcoina kot zakonitega plačilnega sredstva? Sporočite nam v spodnjem razdelku za komentarje.

Eurosystem Approves New Oversight Framework Concerning Crypto Services

Eurosystem Approves New Oversight Framework Concerning Crypto Services

Nigerian Crypto and Blockchain Advocacy Group: Freezing or Closure of Bank Accounts Not Supported by Law Eurosystem Approves New Oversight Framework Concerning Crypto Services

Eurosystem Approves New Oversight Framework Concerning Crypto Services

Eurosystem Approves New Oversight Framework Concerning Crypto Services Eurosystem Approves New Oversight Framework Concerning Crypto Services Eurosystem Approves New Oversight Framework Concerning Crypto Services

Zasluge za slike

: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti

: Ta članek je samo informativne narave. Ne gre za neposredno ponudbo ali nagovarjanje ponudbe za nakup ali prodajo ali priporočilo ali potrditev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne zagotavlja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor nista neposredno ali posredno odgovorna za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z ali v zvezi z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjeni v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments