21.5 C
Ljubljana
Saturday, June 19, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice IMF se namerava sestati s predsednikom Salvadorja in potencialno razpravljati o sprejetju...

IMF se namerava sestati s predsednikom Salvadorja in potencialno razpravljati o sprejetju Bitcoina

Mednarodni denarni sklad se je že izrekel proti manjšim državam, kot so Marshallovi otoki, ki priznavajo digitalno valuto kot zakonito plačilno sredstvo.

933 Skupaj ogledov

1 Skupaj delnice

IMF plans to meet with El Salvador’s president, potentially discussing move to adopt Bitcoin

Mednarodni denarni sklad je dejal, da nedavna odločitev Salvadorja, da Bitcoin postane zakonito plačilno sredstvo, lahko sproži pravne in finančne pomisleke.

Na četrtkovem poročanju Mednarodnega denarnega sklada za tisk ali IMF, tiskovni predstavnik Gerry Rice je dejal, da se skupina že pogovarja z zakonodajalci v Salvadorju glede posojila za podporo gospodarstvu države, ki je lani odobrila nujna sredstva, povezana s pandemijo. Vendar pa je Rice dejal, da se bo skupina IMF danes sestala s predsednikom Nayibom Bukelejem in da bo kripto verjetno tema razprave.

„Sprejetje Bitcoina kot zakonitega plačilnega sredstva povzroča številne makroekonomskih, finančnih in pravnih vprašanjih, ki zahtevajo zelo natančno analizo, «je dejala Riceova. “Pozorno spremljamo razvoj dogodkov in nadaljevali bomo posvetovanja z oblastmi.”

Tiskovni predstavniki MDS so pogosto izrazili zaskrbljenost glede držav, ki so sprejele digitalno valuto. Marca je skupina izdala podobno opozorilo proti temu, da Marshallovi otoki priznajo svojo digitalno suvereno valuto, imenovano SOV, kot zakonito plačilno sredstvo, saj lahko predstavlja podobna pravna in finančna tveganja. V tem primeru je tiskovni predstavnik dejal, da je lokalno gospodarstvo otokov obremenilo gospodarske posledice pandemije in verjetno ne bo odpravljeno s SOV.

Povezano: Digitalna valuta Marshallovih otokov bi “povečala tveganja”, pravi IMF

V primeru Salvadorja je navidezno kratek čas med uvajanjem idej in ukrepanjem. Predsednik Bukele je najprej napovedal predlog zakona, s katerim bo Bitcoin (BTC) postalo zakonito plačilno sredstvo v El Salvadorju na vnaprej posnetem video sporočilu pri Bitcoin 2021 ta konec tedna. Zakonodaja je bila včeraj v državni zakonodajni skupščini sprejeta z večino glasov.

Čeprav država letos še vedno išče podporo Mednarodnega denarnega sklada, povezanega s pandemijo, je že začela preučevati energetske potrebe rudarjev Bitcoin. Bukele je dejal, da bo naložil državnemu elektroenergetskemu podjetju LaGeo, naj rudarjem da na razpolago določene objekte za uporabo geotermalne energije iz vulkanov v državi – Salvador trenutno upravlja dve geotermalni elektrarni v Ahuachapanu in Berlinu.

“Kripto sredstva lahko predstavljajo veliko tveganje,” je dejal Rice. “Učinkoviti regulativni ukrepi so pri njihovem obravnavanju zelo pomembni.”

Prejšnji članekPonovno opredeljene finance: Konferenca DeFi v senci v Miamiju! 2-9. Junija
Naslednji članekCommunity Governance Proposal: Increase Karma Requirements for Commenting

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments