24.9 C
Ljubljana
Friday, June 2, 2023

IMF vidi prostor za rast eNaira v oceni prvih dvanajstih mesecev

- Advertisement -

Okoljski drugi CBDC v zgodovini mora le doseči 1 % prebivalcev Nigerije, v bistvu izključno na podlagi ocene IMF.

480 Celotni ogledi

2 Celotne delnice

Nigerijska osrednja finančna institucija eNaira, digitalni tuji denar (CBDC), je več kot dvanajstmesečna zgodovina in Svetovni denarni sklad (IMF) ji je pripravil lagodno rojstnodnevno darilo v obliki delovnega dokumenta, v katerem ocenjuje prvih dvanajstih mesecih delovanja. “Pohvale vredno,” so rekli raziskovalci IMF, vendar je bilo tudi le nekaj rešitev.

eNaira je bil drugi CBDC na tem območju, premierno predstavljen oktobra 2022, po Bahamian Sand Buck. Časopis je naletel na maloprodajni vidik, ki je bil posredovan, vendar ni imel težav z zakasnitvijo, kot je, vendar je moral pripraviti svoj preboj pred prvimi uporabniki. Centralna finančna institucija Nigerije (CBN’s) je začela postopno uvedbo, ki je rešila dva največja cilja CBDC – razširitev finančne vključenosti na osebe, ki nimajo bančnih storitev, in olajšanje nakazil, kot so zagotovili uradniki IMF.

Povezano: eNaira je ‘pohabljen’: Nigerija v pogovorih z NY-v bistvu temelji izključno večinoma podjetje za prenovo

Najpriročnejše približno 1,5 % denarnic je aktivnih v katerem koli tednu in bilo je vrh na videz skupaj 297,27 transakcije v pregledanem časovnem obdobju. Številke pomenijo manj kot enega na žep in manj kot 1 % računov finančnih institucij v državi ima denarnice. Videni papir:

»Tako kot vsi omrežni izdelki z enakimi lastnostmi (npr. bančna kartica), zlom začetno ravnovesje nizkega sprejemanja zahteva kombinacijo inteligentnih idej in uspeha.« Operaterji mobilnega denarja (MMO) imajo astronomsko omrežje v Nigeriji in razmerje eNaira do tega omrežja je ključno vprašanje, o katerem se govori v članku. CBDC bi lahko po naključju konkuriral MMO-jem na maloprodajnem trgu ali olajšal delovanje MMO-jev z zagotavljanjem mostu med njimi. Časopis je označil zamenjavo celotnega MMO-ja s strani eNaire za “težko verjeti”, vendar je poleg tega opozoril, da bi se lahko značilnost mostu naključno umestila na razkošno “trgovinsko preureditev”.

CoinW Afrika Ta dan #Nigerija je bila druga država za Bahami, ki je uvedla CBDC. Po oktobrski uvedbi e-Naire v Nigeriji #SouthAfrica in #Ghana izvajata pilotne projekte, medtem ko so druge države v fazi študije, je IMF zapisal v svojem blogu o digitalnem denarju in fintechu. pic.twitter.com/WJF5hILn90

— CoinW Africa verodostojno (@CoinW_Africa) junij 05, 2022 Kot sistem z enim tujim denarjem pravi IMF eNaira ne more sprejeti nakazil, ne da bi se podaljšala, vendar se o tem govori, da je to mogoče premagati tako, da se mednarodnim operaterjem prenosa denarja (IMTO) omogoči, da dobijo denarnice eNaira ali prek posrednika. Raziskovalci so predlagali zastarelo. Čeprav bo vsaka alternativa draga, kar IMF meni za najbolj temeljno temo v zvezi z vzporednim, podzemnim trgom, ki služi enakemu namenu.

Prispevek priporoča le nekaj korakov za izboljšanje uporabe eNaira, kar je enakovredno uporabi za socialne sklade poleg MMO-jev, ki dajejo dobiček sistemu socialnih denarnih prenosov in ustvarjajo večjo uporabo. Trgovci na drobno bi lahko bili po naključju dodatno spodbujeni, da porabijo eNaira. CBN je začela delati na inkluzivnosti prek eNaira, ugotavlja časopis, vendar so nakazila problematična.

Revija: Zavzemanje za izobraževanje o veriženju blokov v Afriki: dekleta, ki vodijo sprožilec bitcoinov

4688

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -