0.6 C
Ljubljana
Saturday, November 26, 2022

Indeks decentralizacije podjetja Cardano builder, U of Edinburgh, lahko strankam pomaga pri žigosanju virov

- Advertisement -

V industriji bosta Input Output World in škotski kolidž predstavila stalno sledenje digitalnim virom s tehniko, ki še ni dokončna.

638 Skupaj ogledov

5 Skupni deleži

Univerza v Edinburghu in Input Output World (IOG), graditelj skupnosti Cardano, sta se združila, da bi sestavila indeks decentralizacije verige blokov, je objavil IOG na svojem blogu. Popolnoma nov prevoznik je prvi te vrste in bi morda lahko izvajal metodologijo “biti poučen – v bistvu temelji v celoti”, ki so jo razvili na fakulteti.

Edinburški indeks decentralizacije (EDI) je bil v vzorcu že nekaj mesecev in se je spremenil v lansiranje v Edinburghu novembra 91, vendar nedvomno nikoli več ne deluje, stalno z IOG:

»Prvi korak za sledilnik je ustvarjanje dokumentov za poučevanje, ki podrobno opisujejo meritve decentralizacije in prepričanje, da je metodologija za njihovo zbiranje v indeks, ki so ga ustvarili raziskovalci na Univerzi v Edinburghu. Ta lahko potem deluje z enakim potencialom kot drugi industrijski indeksi.«Ko bo uveden, bo EDI trenutno stalno sledenje virom, “podprto z večkrat izračunano in pregledano metodologijo.”

Povezano: Podjetja veriženja blokov financirajo fakultete, ki se naučijo središč za doseganje rasti

Trenutno ni nobenih zahtev za decentralizacijo digitalnih virov. »Kar trenutno pogrešamo, so univerzalno akreditirane industrijske zahteve, ki določajo, v kolikšni meri so pobude decentralizirane. EDI nam bo omogočil, da preverimo, ali imajo stranke izjemno preglednost v zvezi s tem, pri čemer jemljejo delež,” je v objavi na blogu priznal izvršni direktor IOG Charles Hoskinson. Hoskinson je namigoval na resnično dejstvo, da stranke trenutno nimajo možnosti, da bi se odločile, v kolikšni meri so digitalni viri decentralizirani.

Predstavitev edinburškega indeksa decentralizacije @sol3gga et al.

Meri decentralizacijo omrežij blockchain pred štetjem različnih validatorjev in njihovo energijo (težo) nad strojem (protokol soglasja).

To je glavni skok naprej za našo industrijo pic.twitter.com/SJBe5OGpF3

— Romain Pellerin (@rom1_pellerin) november , 2022 Čeprav decentralizacija sama po sebi nikoli ni koristna, je škodljiva učinkovitost centraliziranih platform za kripto sredstva v novem mesecih je zanetil novo disciplino o tem. “Institucija želi nadzorovano kriptovaluto,” je tvitnil Balaji Srivasan, propadajoči vladni direktor Coinbase in Andreesen Horowitz. »Če bi FTX zmagal, bi skrbeli s centralizacijo. Ker je FTX izgubljen, želijo nadzorovati z regulacijo. Na nobeni ravni se ni spremenila v namerno varnost stranke.«

Izvršni direktor Kadene Stuart Popejoy je imel enak, a bolj zmeren pogled. “CeFi je ‘osnovna slabost’ v novem času in najverjetneje bi morda morda vedno imel svoj položaj v kripto,” je tvitnil. »Rešitev je namera k koreninam #blockchain: decentralizacija in preglednost. In čeprav bi DeFi morda lahko dobro raziskal ljubezen do očitne rešitve, ne more več spremeniti CeFi, iz razlogov, ki so očitni in ne več tako očitni. Temeljna disciplina je razširljivost.«

Kako lepo je, da je decentralizacija osrednjega pomena pri izbiri, ali je kripto sredstvo vrednostni papir ali ne, vsaj v Ameriki, priložiti poizvedbo je osrednjega pomena za prihodnji vzorec regulacije.

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -