2.5 C
Ljubljana
Sunday, November 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Indija načrtuje "pospešitev" novega zakona o kriptovalutah, poskuša ubrati "srednjo pot" za...

Indija načrtuje “pospešitev” novega zakona o kriptovalutah, poskuša ubrati “srednjo pot” za regulacijo kriptovalute: poročilo

India Plans to 'Fast Track' New Cryptocurrency Bill, Seeks to Take 'Middle Path' to Regulate Crypto: Report

Indijska vlada naj bi poskušala “pospešiti” spremenjeni zakon o kriptovalutah, ki bo predstavljen na zimskem zasedanju parlamenta. Pričakuje se, da bo indijska kriptovaluta zakonodaja ubrala pristop “srednje poti”, da bi uravnotežila pomisleke vseh zainteresiranih strani.

Indija Domnevno spreminjanje zakona o kriptovalutah za uvedbo na začetku zimskega zasedanja parlamenta

Indija trenutno dela na ureditvi kriptovalut. Vlada zdaj razmišlja o “srednji poti”, ki uravnoveša pomisleke vseh zainteresiranih strani za regulacijo kriptovalut, je v ponedeljek poročal Economic Times, ki se sklicuje na neimenovani vladni vir.

Popolna prepoved kriptovalute niso izvedljive, saj veliko Indijcev vlaga v kriptovalute, je pojasnila oseba in dodala, da tudi zakonito plačilno sredstvo za kriptovalute, kot je to storil Salvador, ni možnost. Vir je dejal:

Treba je najti ravnovesje … Bolj verjetna je srednja pot, ki uravnoteži skrbi vseh deležnikov .

Oblikovalci politik so pred kratkim, vključno s finančnim ministrstvom, predstavili kriptovalute, je poročala publikacija. Zajel je prednosti in slabosti kriptovalut, regulacijo drugih držav, kripto naložbe Indijcev in pogled centralne banke, Reserve Bank of India (RBI), na kriptovalute. Indijska centralna banka je večkrat povedala, da ima “resne pomisleke” glede kriptovalut, ki so bili sporočeni vladi.

Verjetno bo opravljena še ena predstavitev o obdavčitvi kriptovalut, je dejal vir, ob upoštevanju, da bo zakonodaja o kriptovalutah šla v kabinet po pravnem preverjanju, ki bo predvidoma na prihajajočem zimskem zasedanju parlamenta. Zimska seja se prične novembra 18.

Poleg tega CNBC-TV11 je v ponedeljek poročal, da indijska vlada dela na spremembi predlaganega zakona o kriptovalutah. Publikacija se navaja tudi neimenovane vire, ki pravijo, da bo predlog zakona verjetno predstavljen na začetku zimskega zasedanja DZ.

Junija

, indijsko ministrstvo za finance je objavilo osnutek zakona o kriptovalutah z naslovom »Prepoved kriptovalute in regulacija uradnega zakona o digitalni valuti«. Priporoča prepoved vseh kriptovalut, razen tistih, ki jih izda država. Januarja letos je bil predlog zakona s podobnim naslovom predlagan za obravnavo v Lok Sabhi, spodnjem domu indijskega parlamenta. Vendar ni bil uveden. Od takrat več poročil nakazuje, da vlada namerava v Indiji urediti kripto kot razred sredstev, namesto da bi jo prepovedala. Septembra je predsednik indijskega stalnega odbora za finance pojasnil, da bo zakonodaja o kriptovalutah v Indiji “razločna in edinstvena.” poskuša “hitro slediti” spremenjenemu računu za kriptovaluto.

Medtem se RBI ukvarja tudi z digitalno valuto centralne banke (CBDC) in načrtuje razkritje digitalnega modela rupij po letu – konec. Pričakuje se, da bo digitalna valuta, ki jo podpira država, uvedena po fazah.

Ali menite, da bo Indija pripravila pozitivno kriptoregulacijo? Sporočite nam v spodnjem razdelku za komentarje.

US Treasury Sanctions 2nd Cryptocurrency Exchange, DOJ Seizes $6.1 Million

US Treasury Sanctions 2nd Cryptocurrency Exchange, DOJ Seizes $6.1 Million

Kazakhstan Senate Adopts Legislation Subjecting Crypto Platforms to Financial Monitoring US Treasury Sanctions 2nd Cryptocurrency Exchange, DOJ Seizes $6.1 Million

US Treasury Sanctions 2nd Cryptocurrency Exchange, DOJ Seizes $6.1 Million

US Treasury Sanctions 2nd Cryptocurrency Exchange, DOJ Seizes $6.1 Million US Treasury Sanctions 2nd Cryptocurrency Exchange, DOJ Seizes $6.1 Million US Treasury Sanctions 2nd Cryptocurrency Exchange, DOJ Seizes $6.1 Million

Zasluge za slike

: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti

: Ta članek je samo informativne narave. Ne gre za neposredno ponudbo ali nagovarjanje ponudbe za nakup ali prodajo ali priporočilo ali potrditev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne nudi naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor nista neposredno ali posredno odgovorna za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z ali v zvezi z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments