20 C
Ljubljana
Sunday, June 20, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Indija naj bi odpovedala dnevni red prepovedi Bitcoinov v prid razvrščanju premoženja

Indija naj bi odpovedala dnevni red prepovedi Bitcoinov v prid razvrščanju premoženja

Indijski državni uradniki menda niso več navdušeni nad prepovedjo Bitcoinov in o zakonu o kripto zakonodaji bo morda na razpravi med monsunsko sejo parlamenta.

8929 Skupno ogledov

9 Skupaj delnice

India to reportedly ditch Bitcoin ban agenda in favor of asset classification

Morda se je plima v Indiji končno obrnila, saj poročila kažejo na mehkejše stališče vlade do kripto.

Glede na poročilo The New Indian Express v četrtek, vladni Zdi se, da se sovražno stališče do Bitcoinov (BTC) premika k bolj zdravorazumskim regulativnim politikam za kriptovalute.

Po navedbah notranjih virov, ki jih je navedla publikacija, so oblasti opustile prejšnje načrte za splošna prepoved Bitcoinov za razvrstitev kriptovalut kot alternativnega razreda sredstev.

Indijski odbor za vrednostne papirje in borzo naj bi bil v sodelovanju z državo zadolžen za nadzor kripto valut v državi. ministrstvo za finance.

Ti i Drugi viri trdijo tudi, da bo Parlament razpravljal o celovitem zakonu o kripto zakonodaji med monsunsko sejo, ki se začne julija. Strokovna komisija, ki jo je ustvarilo finančno ministrstvo, naj bi preučevala protokole za kripto regulacijo, njene ugotovitve pa bi lahko bile del parlamentarnih razprav prihodnji mesec.

Komentiranje nastajajočih pozitivnih signalov o kripto regulativni del, Ketan Surana, član Indijskega združenja za internet in mobilne telefone, je dejal:

“Vsekakor lahko recite, da je novi odbor, ki se ukvarja s kriptovalutami, zelo optimističen glede regulacije in zakonodaje o kriptovalutah. “

Že maja je Indiatech.org, skupina tehnološkega lobija v Indiji, vlado pozvala, naj kripto opredeli kot digitalno sredstvo in ne kot valuto.

Medtem indijska rezervna banka ostaja odločen kriptokritik, pri čemer je centralna banka nedavno izjavila, da njeno stališče do kriptovalut ostaja nespremenjeno. Vendar se je IRB distanciral od poročil, da je bankam naložil, da blokirajo storitve kripto izmenjav.

Dejansko se je vrhovno sodišče Indije marca razveljavilo 2020 a 1200 Prepoved IRB, ki je bankam prepovedala servisiranje borz kriptovalut. Kot je že poročal Cointelegraph, tri glavne kripto borze – Kraken, Bitfinex in KuCoin – želijo vstopiti na indijski trg.

Prejšnji članekStablecoin ni tako radikalen, pravi uradnik Bank of England
Naslednji članekOne River Digital vidi povečanje povpraševanja po ogljično nevtralnih bitcoinih

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments