2.5 C
Ljubljana
Sunday, November 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Indija navaja predlog zakona o kriptovalutah, ki ga bo obravnaval parlament -...

Indija navaja predlog zakona o kriptovalutah, ki ga bo obravnaval parlament – kriptovaluta zakonodaja se pričakuje pred koncem leta

India Lists Cryptocurrency Bill to Be Taken Up in Parliament — Crypto Legislation Expected Before Year-End

Vlada Indije je navedla predlog zakona o kriptovalutah, ki bo obravnavan na prihajajoči seji parlamenta, ki se začne prihodnji teden. Predlog zakona želi z nekaterimi izjemami prepovedati kriptovalute. Prav tako bo ustvaril olajševalni okvir za digitalno rupijo, ki jo bo izdala indijska rezervna banka (RBI).

Indijska vlada si prizadeva za zakonodajo o kriptovalutah pred koncem leta

Indijska vlada je navedla predlog zakona o kriptovalutah, ki ga je treba obravnavati na zimskem zasedanju Lok Sabhe, spodnji dom indijskega parlamenta, glede na zakonodajni dnevni red za prihajajočo sejo, objavljen v torek.

Naslov zakona je »Zakon o kriptovaluti in regulaciji uradne digitalne valute 496555.” Vlada pričakuje, da bo uveden in sprejet na isti seji DZ, ki se bo začela v ponedeljek, novembra 23, in se bo zaključil decembra 10.

Po opisu vlade je cilj predloga zakona »Ustvariti olajševalni okvir za ustvarjanje uradne digitalne valute, ki jo bo izdala indijska rezervna banka. Predlog zakona želi tudi prepovedati vse zasebne kriptovalute v Indiji, vendar dovoljuje nekatere izjeme za promocijo osnovne tehnologije kriptovalute in njene uporabe.”

Kriptomanski zakon na seznamu zakonodajnih zakonov indijske vlade podjetij, ki se bodo obravnavala na prihajajoči seji Lok Sabhe. Vir: Lok Sabha

Indijska vlada je že drugič je predlagal predlog zakona o kriptovalutah, ki naj bi ga obravnavali v parlamentu. Januarja je vlada uvrstila predlog zakona o kriptovalutah za proračunsko sejo. Vendar je ni bilo sprejeto. Naslov predloga zakona in priloženi opis za zimsko sejo sta popolnoma enaka seznamu za proračunsko sejo DZ.

Tanvi Ratna, izvršni direktor Politike 4.0, je komentiral novica o indijski vladi, ki navaja račun za kriptovalute v torek:

Da, pričakuje se, da bo vlada bodo zakonodajo sprejeli na sami seji. Vendar pa morda ne gre za popolno zakonodajo.

Dodala je: “Vprašanja o delovanju in izvajanju bodo verjetno razpravljali samo na proračunski seji.«

Ratna meni, da bi lahko bile kriptovalute, kot sta bitcoin (BTC) ali eter (ETH), dovoljene v neki obliki. Ugotovila je, da so “izjeme, ki so omenjene, tiste, ki so usmerjene skozi GIFT City,” je pojasnila:

Zasebne kriptovalute niso kovanci za zasebnost, ampak valute, ki niso rupija. Pričakuje se, da bodo nekateri osnovni kovanci, kot so BTC, ETH itd., lahko dovoljeni v neki obliki.

Višji vladni uradnik je v torek za Reuters povedal, da je načrt na koncu prepovedati zasebna kriptopremoženja, hkrati pa tlakovati pot za novo digitalno valuto centralne banke (CBDC).

RBI je je prej dejal, da dela na digitalni rupiji, ki naj bi bila uvedena po fazah. Centralna banka je večkrat povedala, da ima velike pomisleke glede kriptovalute.

Ker pa trenutni zakon o kriptovalutah ni bil objavljen, so indijski strokovnjaki za kriptovalute vlagatelje pozvali, naj ne panično prodajajo .

Edini račun, ki je javno objavljena, je prvotni osnutek, ki ga je pripravil medresorski odbor (IMC), ki ga vodi nekdanji finančni sekretar Subhash Chandra Garg. Objavljen julija 2019, naslov tega zakona je bil »Prepoved kriptovalute in regulacije uradnega računa za digitalno valuto 2019,” ki je nekoliko drugačen od tistega, ki je naveden za obravnavanje na prihajajoči seji parlamenta.

Predlog zakona, ki ga je pripravil odbor Garg, se je zdel zastarel, saj se je kriptoekosistem bistveno razvil odkar je bil predlog zakona objavljen. Tudi sam Garg je priznal, da se je ob pripravi zakona na kriptovaluto gledalo bolj kot na valuto in ne na sredstvo. Zdaj meni, da je treba kripto sredstva regulirati. “Uravnavajte, nadzorujte kriptovalute, vendar dovolite kriptovalute, spodbujajte kriptovalute,” je maja dejal nekdanji finančni sekretar.

Prejšnji teden je indijski premier Narendra Modi pozval vse demokratične države sodelovati pri bitcoinih in kriptovalutah, da zagotovimo, da ne bodo prišli v napačne roke. Vodil je tudi obsežen sestanek o kriptovalutih. Poleg tega se je stalni odbor indijskega parlamenta za finance sestal s predstavniki kripto industrije.

Oznake v tej zgodbi

prepoved bitcoina, prepoved kriptovalut, Indija, indija dovoljuje bitcoine, indijska kripto regulacija, indijski račun za kriptovalute, indijska kriptoregulacija, lok sabha, parlament, zasebnost kovanci, zasebne kriptovalute, regulacija kriptovalut

Ali menite, da bo Indija prepovedala kriptovalute, kot sta bitcoin in eter? Sporočite nam v spodnjem razdelku za komentarje.

Ripple Expects SEC Lawsuit Over XRP to Conclude Next Year, CEO Says 'We're Seeing Pretty Good Progress'

Zasluge za slike: Shutterstock , Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti

: Ta članek je samo informativne narave. Ne gre za neposredno ponudbo ali nagovarjanje ponudbe za nakup ali prodajo ali priporočilo ali potrditev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne zagotavlja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor nista neposredno ali posredno odgovorna za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z ali v zvezi z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjeni v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments