20 C
Ljubljana
Sunday, June 20, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Indijska borza WazirX, ki je v lasti družbe Binance, je preiskovala domnevne...

Indijska borza WazirX, ki je v lasti družbe Binance, je preiskovala domnevne napake v boju proti pranju denarja

Indijanski izvršilni direktorat bo preiskal kripto borzo WazirX zaradi domnevnih kršitev zakonov AML in FEMA v zvezi s kripto transakcijami v vrednosti dolarjev 389 milijonov.

3020 Skupno ogledov

7 Skupaj delnice

Binance-owned Indian exchange WazirX investigated for alleged AML failings

Znana indijska kripto borza WazirX, ki jo je Binance prevzel leta 2019 je v preiskavi zaradi domnevnih kršitev indijskega zakona o deviznem poslovanju (FEMA). Sonda je bila danes objavljena v uradnem tvitu indijskega izvršnega direktorata (ED):

ED je za izmenjavo kriptovalut WazirX objavil obvestilo o razlogu za kršitev zaradi kršitve FEMA, 1999 za transakcije, ki vključujejo kriptovalute v vrednosti Rs. 2790. 74 Crore.

– ED (@dir_ed) junij 11, 2021

V Indijski sistem številčenja, ena krora pomeni 10 milijonov. 2, 480 crore rupije v transakcijah s kriptovalutami, ki so v preiskavi, so vredne približno $ 389 milijonov. Glede na poročilo Times of India je ED v obvestilu o vzrokih za oddajo imenoval štiriletno borzo in direktorja Nischala Shettyja in Hanumana Mhatreja.

Agenti pregona naj bi naleteli na sumljive transakcije med preiskavo pranja denarja o nezakonitih aplikacijah za spletne stave, v kateri so sodelovali kitajski državljani. The Times navaja pojasnilo ED, ki trdi, da so obtoženi posamezniki oprali premoženjske koristi, pridobljene s kaznivimi dejanji, vrednimi približno 57 crore rupij (7,8 milijona USD) s pretvorbo njihovih vlog v rupijah v Tether (USDT). Nato naj bi USDT v skladu z navodili, prejetimi iz tujine, prenesli v denarnice Binance. ED nadalje trdi, da:

„V preiskovanem obdobju so uporabniki WazirX-a prek njegovega bazena račun, prejeli dohodno kriptovaluto v vrednosti Rs 880 crore z računov Binance in prenesel kriptovaluto v vrednosti 1 Rs, 400 crore [$191.6 million] na račune Binance. Nobena od teh transakcij ni na voljo v verigi blokov za kakršno koli revizijo ali preiskavo. “

ED trdi, da WazirX ni zbral potrebnih informacij za preverjanje svojih strank in transakcij, kar krši zakone o pranju denarja in boju proti financiranju terorizma ter FEMA. Organi pregona so povedali, da lahko stranke borze kripto naložijo kateremu koli drugemu, ne glede na jurisdikcijo ali državljanstvo, ne da bi jim bilo treba predložiti zahtevane dokumente.

Direktor WazirX Nischal Shetty se je na objavo ED že odzval z razširjeno nitjo na Twitterju:

1/3

WazirX še ni prejel obvestila o vzroku oddaje od Direktorata za izvršbo, kot je omenjeno v današnjih medijskih poročilih.

WazirX je v skladu z vso veljavno zakonodajo.

– Nischal (WazirX) ⚡️ (@NischalShetty) junij 11, 2021

Povezano: Gianti kripto izmenjave razmišljajo o Indiji, kljub regulativni negotovosti

V naslednjih dveh Shetty je zapisal, da WazirX presega naše zakonske obveznosti tako, da sledi postopkom Spoznaj svojo stranko (KYC) in Proti pranju denarja (AML) in vedno daje informacije organom pregona, kadar koli je to potrebno. “ Dodal je, da lahko izmenjava zato lahko izsledi vse uporabnike platforme z uporabo uradnih identitetnih podatkov.

Shetty je svoj odgovor zaključil z besedami, da če izmenjavo prejeli uradno sporočilo neposredno od ED, bo v celoti sodeloval s sondo. Novice o preiskavi prihajajo v času nepredvidljivega razvoja kripto zakonodaje v državi, najnovejša poročila pa kažejo, da so oblasti morda že opustile prejšnje načrte za popolno prepoved Bitcoinov v prid razvrstitvi kriptovalut v poseben razred premoženja.

3020

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments