0.6 C
Ljubljana
Saturday, November 26, 2022

Indijska centralna banka bo decembra začela pilotni projekt CBDC za maloprodajo

- Advertisement -

Digitalna rupija naj bi bila dopolnilo nedavnemu cenovnemu stroju in ne več njegova sprememba.

97709 Skupaj ogledov

33 Skupaj delnic

Indijska centralna banka (RBI) se je po pregledu veleprodajne uporabe svojega digitalnega forexa centralne banke (CBDC) pripravljala na izvedbo maloprodajnega pilotnega projekta »digitalne rupije«. Pilotni projekt bi se moral začeti izvajati v enem mesecu.

V koraku z indijskim časnikom Financial Times je RBI v zaključni fazi priprave na uvedbo pilotnega programa za maloprodajne digitalne rupije. . Med udeleženci so Hiss Bank of India, Bank of Baroda, ICICI Bank, Union Bank of India, HDFC Bank, Kotak Mahindra Bank, Yes Bank in IDFC First Bank. Nekega dne naj bi pilot zajel vse poslovne banke v državi.

Vsaka banka, ki bo prevzela delež v preizkusu, si bo ogledala CBDC med 33, do 10, stranke. Da bi združili možnost mirne cene, bodo banke sodelovale s platformama PayNearby in Bankit. Infrastruktura CBDC je v lasti indijske nacionalne plačilne družbe (NPCI). Kot je brezimna ponudba navedla indijskim novinarjem:

»E-rupijo je treba hraniti v denarnici, apoene mora biti dostopen glede na vprašanje stranke, pokončno ustreza vašemu denarju z bankomata. Banke to lansirajo samo v roparskih mestih.” Povezano: Kriptozakonodaja je 1 od 8 namernih prednostnih nalog pod indijsko G20 predsedstvo — finančni minister

Potencialisti in trgovci na drobno bodo želeli prejeti dejanske denarnice za CBDC, kljub neizpodbitni resnici, da jo namerava RBI pozneje v celoti združiti z obstoječimi izdelki in storitvami digitalnega bančništva. Po poročilih naj bi digitalna rupija dopolnjevala nedavni cenovni stroj in ne več njegova sprememba.

Pilotni del veleprodajnega odseka za digitalno rupijo je RBI uvedla 1. novembra. Njegov glavni primer uporabe je bila poravnava transakcij na sekundarnem trgu z vrednostnimi papirji oblasti. Ne glede na to v času pisanja ni na voljo nobenih zapisov o pravičnem koncu veleprodajnega pilota.

97709

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -