15 C
Ljubljana
Saturday, September 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Indijska centralna banka RBI ima še vedno „glavne pomisleke“ glede Crypto, potem...

Indijska centralna banka RBI ima še vedno „glavne pomisleke“ glede Crypto, potem ko je rekla, da prepoved ni več veljavna

India's Central Bank RBI Still Has 'Major Concerns' About Crypto After Saying Ban No Longer Valid

Guverner rezervne banke Indije (RBI), Shaktikanta Das, je pojasnila stališče centralne banke glede kriptovalut. Njegove izjave so sledile obvestilu, ki ga je RBI objavil bankam, da njegova omejitev kripto bančništva ni več veljavna in je ni mogoče navajati.

RBI še vedno skrbi glede Crypto

Guverner IRB Shaktikanta Das je na novinarskem srečanju v petek na novinarskem srečanju po monetarni politiki pojasnil stališče centralne banke o kriptovaluti. Das je poudaril, da “pri stališču IRB ni nobene spremembe” glede kriptovalut, je dejal:

Kar zadeva položaj IRB, imajo velike pomisleke glede kripto valut, ki smo jih posredovali vladi. Kar zadeva vlagatelje, mora vsak vlagatelj opraviti lastno skrbnost in sprejeti zelo previden in preudaren klic.

To pojasnilo je sledilo obvestilu, ki ga je IRB objavil bankam, da je njegova aprilska 2018 okrožnica, ki prepovedana trgovanje s kriptovalutami ni več veljavna in je ni mogoče citirati ali kotirati.

Indijsko vrhovno sodišče je marca lani razveljavilo okrožnico. Vendar naj bi več bank še vedno navajalo okrožnico kot razlog, da prenehajo zagotavljati storitve kripto podjetjem in trgovcem.

Guverner Das je nadaljeval:

Kot vam je znano, je vrhovno sodišče razveljavilo okrožnico RBI, izdano v 2018, presenetilo pa je, da se nekatere banke v korespondenci s strankami sklicujejo na to okrožnico. Zato smo morali zapisati naravnost, da je bila določena okrožnica razveljavljena, zato se sploh ni pravilno sklicevati na to okrožnico.

HDFC Bank, vodilna zasebna banka v Indiji s 5, 608 podružnice in 06, 087 Bankomati so strankam pošiljali pisma, v katerih jim grozi, da bodo zaradi kripto transakcij zaprli račune. Lokalni mediji pa poročajo, da je banka prekinila komunikacijo s strankami, potem ko je IRB pojasnil svoje stališče.

Banka je nedavno objavila tudi poročilo, v katerem je pisalo: „Menimo, da gre le za nekaj časa, preden bodo indijski vlagatelji dobili pravni dostop do kriptoigra. «

Medtem indijska vlada še vedno dela na kripto računu države. Obstoječi zakon, ki naj bi bil uveden med proračunsko sejo parlamenta, predlaga prepoved kriptovalut. Vendar naj bi vlada ustanovila strokovno skupino za ponovno oceno priporočil iz zakona.

Kaj menite o pojasnilih guvernerja IRB glede kriptovalut? Sporočite nam v spodnjem oddelku za komentarje.

Biden Makes Cryptocurrency a Focus of New Anti-Corruption Directive for National Security

UK Regulator Extends Temporary Registrations Regime as Crypto Firms Fail to Meet AML Rules

Slika Zasluge : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja investicijskih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments