0.9 C
Ljubljana
Saturday, December 4, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Indijska centralna banka RBI ponovno izraža "resno zaskrbljenost" glede kriptovalute - guverner...

Indijska centralna banka RBI ponovno izraža “resno zaskrbljenost” glede kriptovalute – guverner dvomi v poročila o indijskih vlagateljih v kripto


India's Central Bank RBI Reiterates 'Serious Concerns' About Crypto — Governor Doubts Reports on Indian Crypto Investors

Indijska centralna banka, Reserve Bank of India (RBI), ima še vedno “resne pomisleke” glede kriptovalute z vidika makroekonomske in finančne stabilnosti. Poleg tega guverner RBI Shaktikanta Das pravi, da dvomi v verodostojnost števila indijskih vlagateljev v kriptovalute, o katerih poročajo mediji.

RBI je resno zaskrbljen glede kriptovalute, guverner dvomi v verodostojnost medijskih poročil o kripto sektorju

Guverner indijske rezervne banke (RBI) ), Shaktikanta Das, je na vrhu BFSI Business Standard ta teden ponovil, da ima centralna banka še vedno “resne pomisleke” glede kriptovalut. Lokalni mediji so ga citirali, ko je dejal:

Kriptovalute so resna skrb za RBI iz makroekonomskega in finančnega stališče stabilnosti.

Dodal je, da je centralna banka “podala naše podrobne predloge” glede kriptovalute vlada, ki zdaj “aktivno obravnava vprašanje in bo o njem odločala.” Vendar pa je guverner centralne banke opozoril: “Toda kot centralni bankir imamo resne pomisleke glede tega in smo to večkrat označili.”

RBI je izrazil svoje večkrat pomisleki glede kriptovalute. Septembra je Das podobno dejal: “Imamo resne, velike pomisleke glede kriptovalute glede finančne stabilnosti, so isto posredovali vladi Indije.«

Indijska vlada trenutno dela na regulaciji kriptovalut. Po poročilih je uradnik finančnega ministrstva pred kratkim dejal, da vlada poskuša “pospešiti” predlog zakona o kriptovalutah, ki bo predstavljen na zimskem zasedanju parlamenta.

Guverner Das je dvomil tudi o številu indijskih vlagateljev v kripto in velikosti kripto sektorja v Indiji, o katerih poročajo mediji.

»Nisem prepričan o verodostojnosti teh številk. Seveda moje stališče morda ni povsem pravilno, saj o teh valutah ne dobimo popolnih informacij, saj jih ne urejamo mi ali katera koli druga centralna banka,« je opisal in pojasnil:

Ampak še vedno menim, da je število vlagateljev očitno pretirano, saj jih večina, recimo čez 105%, so vložili le približno Rs 1,11 vsak v kriptovalutah.

Das je rekel, da ker veliko ljudi vloži samo Rs 1, ($11.20), nakazuje, da bi lahko prišlo do prizadevanja na kripto borzah, da bi vključili čim več ljudi.

Po podatkih raziskovalnega podjetja Crebaco je približno 18 milijonov Indijcev, ki so vložili v kripto sredstva. Poleg tega je podjetje povedalo, da je skupna naložba v kripto, ki so jo opravili Indijci, približno $ milijard in 20 % kriptovalut vlagatelji so stari med 000 in 20.

Kaj menite o komentarjih guvernerja IRB? Sporočite nam v spodnjem razdelku za komentarje.

Bank of England Governor Warns Crypto Is Providing Means of Payment for Criminals

Bank of England Governor Warns Crypto Is Providing Means of Payment for Criminals Bank of England Governor Warns Crypto Is Providing Means of Payment for Criminals

Bank of England Governor Warns Crypto Is Providing Means of Payment for Criminals

Zasluge za slike: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti

: Ta članek je samo v informativne namene. To ni neposredna ponudba ali nagovarjanje ponudbe za nakup ali prodajo ali priporočilo ali potrditev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne nudi naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor nista neposredno ali posredno odgovorna za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z ali v zvezi z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjeni v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments