15 C
Ljubljana
Saturday, September 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Indijska vlada bo ustanovila strokovno skupino, ki bo na novo pogledala regulacijo...

Indijska vlada bo ustanovila strokovno skupino, ki bo na novo pogledala regulacijo kriptovalut: poročilo

Indian Government to Set up Panel of Experts to Take a Fresh Look at Regulating Cryptocurrencies: Report

Indijska vlada naj bi iskala oblikovati novo “skupino strokovnjakov”, ki se bo osredotočila na načine za regulacijo industrije kriptovalut v državi. “Znotraj vlade vlada stališče, da so priporočila Subhasha Garga zastarela in da je treba novejši pogled uporabiti kripto in ne popolno prepoved,” so poročali lokalni mediji.

Indijska vlada ponovno preučila kripto račun

Indijska vlada razmišlja o oblikovanju novega „ skupina strokovnjakov, ki bo preučila možnost regulacije kriptovalut v Indiji, “je v sredo poročal The Economic Times, navaja pa tri vire, ki so bili seznanjeni z razpravami.

Odbor bi lahko preučeval uporabo verige tehnologijo in predlaga načine, kako kripto urejati kot digitalno sredstvo namesto kot valuto. Prav tako lahko preuči načine za operacionalizacijo digitalne rupije, ki jo bo ustvarila centralna banka, Reserve Bank of India (RBI). Uradnik, ki je seznanjen z zadevo, je objavi povedal:

V vladi je mnenje, da priporočila Subhasha Garga so datirani in je treba na novo videti kripto, ne pa popolne prepovedi.

Odbor Garg je pripravil račun za kriptovalute z naslovom “Prepoved kriptovalut in regulacija uradnega računa za digitalno valuto, 2019.” Objavljen je bil julija 2019. Osnutek zakona priporoča splošno banko za kriptovalute, razen za državne izdaje.

Kmalu po objavi zakona je Garg zapustil položaj v vladi. Pred kratkim je pojasnil, da so se, ko je njegov odbor sestavil kripto račun, kriptovalute uporabljale predvsem kot valuto. Zdaj, ko se pogosto uporabljajo kot premoženje, je vlado pozval, naj jih uredi kot kripto premoženje.

V začetku letošnjega leta je indijska vlada nameravala predstaviti zakon z naslovom „Kriptovaluta in ureditev uradnega računa za digitalno valuto 2021. ” Medtem ko vsebina zakona ni bila javno objavljena, mnogi sumijo, da temelji na zakonu, ki ga je pripravil Garg. Predlog zakona naj bi bil vložen med proračunsko sejo parlamenta. Seja pa se je končala in kripto račun ni bil uveden.

Glede oblikovanja strokovne skupine so razprave v zgodnji fazi in finančno ministrstvo spremlja naraščajoče obseg trgovanja s kriptovalutami v državi, so za objavo povedali viri. Med ljudmi, za katere velja, da so del novega odbora, je tudi državna ministrica za finance in korporativne zadeve Anurag Thakur. Februarja je minister dejal, da se kripto račun “končuje in bo kmalu poslan kabinetu.”

Ali menite, da bo indijska vlada še vedno prepovedovala kriptovalute? Sporočite nam v spodnjem oddelku za komentarje.

Top US Banking Regulator to Review Cryptocurrency Standards Under New Leadership

US Lawmaker Pushes for Safe Harbor Legislation to Protect Crypto Investors With Forked Coins

Slika Zasluge : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja investicijskih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali uporabo katere koli vsebine, blaga ali storitev, omenjenih v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments