2.5 C
Ljubljana
Sunday, November 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Indijska vlada menda razmišlja o ureditvi kriptovalut kot blaga

Indijska vlada menda razmišlja o ureditvi kriptovalut kot blaga

Uradniki indijskega ministrstva za finance so povedali, da bo morebitni zakon o kriptovalutah verjetno sprejet približno takrat, ko bo vlada predložila proračun Unije za Indijo februarja.

75126
Skupaj ogledi

6

Skupni deleži

Indian government is reportedly considering regulating crypto as a commodityIndian government is reportedly considering regulating crypto as a commodityIndian government is reportedly considering regulating crypto as a commodityIndian government is reportedly considering regulating crypto as a commodity

Indijska vlada morda že februarja preučuje vzpostavitev pravnega okvira za digitalne valute, ki temeljijo na kriptovalutih, kot “sredstva”.

Po torkovem poročilu indijskega časopisa Business Today so uradniki državnega finančnega ministrstva dejali, da bi morebitni pravni okvir obravnaval kriptovalute bolj kot blago kot valute. Če se ta zakonodaja uresniči, bi to predstavljalo drugačen pristop kot popolna prepoved digitalnih sredstev v državi, o čemer naj bi razmišljali nekateri indijski zakonodajalci.

Uradniki so dodali, da bo vsak zakon o kriptovalutah v državi verjetno prišel v času, ko bo vlada predložila proračun Unije Indije 1. februarja, pravočasno, da bo začel veljati pred naslednje proračunsko leto. Dodali so, da sodelujejo z Reserve Bank of India ali RBI, da bi izdelali podrobnosti kakršnega koli pravnega okvira za kripto.

Označevanje kriptovalute kot „sredstva“ po indijski zakonodaji bi verjetno imelo davčne posledice za male vlagatelje in borze v državi. Davčno ministrstvo Indije naj bi proučevalo obdavčitev zaslužka s kriptovalutami prek trgovanja in izmenjave, vendar se zdi, da nihče v vladi v času objave ni sprejel nobene odločitve.

Povezano: Predlagana zakonodaja o prepovedi kriptovalute, ki naj bi jo pregledala indijska vlada

S približno 1,4 milijarde prebivalcev bi Indija, ki bi se odločila za vzpostavitev konkretnega pravnega okvira za kriptovalute, verjetno povzročila velike valove po vsem vesolju. Vlada večinoma ni zavzela trdnega stališča glede regulacije digitalne valute, odkar je marca razveljavila popolno prepoved RBI. Od takrat je krožilo več poročil, ki navajajo vire v vladi, ki namigujejo, da parlament države odstopa od oblikovanja novega zakona, ki prepoveduje trgovanje s kriptovalutami v Indiji, in tudi išče alternativne rešitve za regulacijo digitalnih sredstev.

128018

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments