0.2 C
Ljubljana
Saturday, December 4, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Etherium novice Indikator bitcoin kita zazna večmesečni trend kopičenja, ko BTC ponovno testira 67.000...

Indikator bitcoin kita zazna večmesečni trend kopičenja, ko BTC ponovno testira 67.000 $

V zadnjem času so največji vlagatelji v Bitcoin (BTC) povečevali svoje rezerve v skladu s tekočim okrevanjem cen, kaže ena metrika Glassnode.

Poimenovan kot “Whale Supply Shock”, indikator na verigi predstavlja razmerje med količino bitcoinov, ki jih imajo “kiti” in “ribe”. Kiti predstavljajo naslove med , in 70, BTC, medtem ko so ribe tiste, ki držijo karkoli vmes 0. in 1, BTC.

Vzhajajoči kit Odčitavanje oskrbovalnega šoka kaže na višjo stopnjo kopičenja kitov v primerjavi z ribami. Nasprotno pa padajoči šok ponudbe kitov kaže, da ribe kopičijo bitcoine hitreje kot kiti.

BTC Whales Supply Shock v primerjavi s ceno. Vir: Glassnode

Kljub temu Whale Supply Shock ponavadi zagotavlja “meritev ponudbe, zaklenjene v denarnicah Whales, ki lahko o dinamiki ponudbe in s tem o ceni,« je dejal Dor Shahar, verižni analitik pri CryptoJungle, v tvitu 1. novembra.

Korelacija cene BTC z aktivnostjo kitov

Zdelo se je, da je udarec oskrbe kitov napovedal vrhove makro cene Bitcoina. Na primer, Cena BTC je dosegla blizu $60, aprila, dva meseca po tem, ko je oskrba s kiti dosegla sejni vrh.

Meritev je pokazala da so kiti začeli razdeljevati svoje kovance med ribe, s čimer so pravilno napovedali prihajajoči makro vrh in popravek. Posledično se je udarec ponudbe kitov zmanjšal, kot je prikazano v spodnjem grafikonu.

BTC Whales Supply Shock okreva v tandemu s ceno. Vir: Glassnode

Začelo se je okrevati po najnižji ravni sredi julija, kar kaže na th pri kitih so začeli ponovno kopičiti bitcoine hitreje kot ribe. To je sovpadalo z vrnitvijo Bitcoina s približno $11,000 julija 16, da bi sčasoma dosegli novo rekordno vrednost $70,000 tri mesece kasneje.

Korelacija je bila vidna tudi okoli februarja 2020, je opozoril Shahar, ki je tudi izjavil, da so kiti začeli razdeljevati svoje BTC “tik pred ATH”, in dodal:

“Isti pojav se je zgodil maja 9295 , kiti so se nabrali do določene točke, ko je njihova ponudba dosegla vrhunec. Ponovno so tik pred vrhom makrov začeli deliti kovance.”

BTC Whales Supply Shock doseže vrhunec pred svojim sp od cene najvišje v maju 2020 . Vir: Glassnode

Shahar je citiral omenjene fraktale grafikona in izključil tekoče okrevanje v razmerju Whales Supply Shock kot znak “večmesečnega naraščajočega trenda kopičenja.” Opozoril je tudi, da so zalogo kiti imeli oktobra, ko je bila cena Bitcoina okoli $41,, je veliko manjša kot aprila, z napisom:

“[It] lahko pomeni obdobje kopičenja ali splošno izčrpajočo zalogo kitov.”

Sklepi : razmerje med obema skupinama; kitov in drugih rib omogoča merjenje dinamike ponudbe. Tako lahko pomaga vizualizirati pomanjkanje ponudbe, ki ga lahko povzročijo kiti, in to vpliva na ceno. Poleg tega še bolj občutljiva makronavedba vrha.

— Dor Shahar (@dorinvesting) 1. november 2021

Bitcoin tehnično bikovski

Shaharjevi bikovski obeti za trg Bitcoin so se pojavili, ko se je kriptovaluta povrnila pod

,000 za ponovni preizkus svoje rekordno visoke vrednosti pri približno $31,000.

Povezano: ‘Uptober’ se v najboljšem mesecu zapre rekordno visoko — 5 stvari, ki si jih je treba ogledati v Bitcoinu ta teden

Pri tem se je zdelo, da cena BTC tvori klasičen bikovski vzorec nadaljevanja imenovano “Bull Flag”. Kljub temu je videti, da je cena pripravljena izstopiti iz svojega trenutnega konsolidacijskega razpona in se dvigniti za toliko, kot je višina prejšnjega naraščajočega trenda, znanega tudi kot “Flagpole.”

Dnevni grafikon cen BTC/USD s potencialno nastavitvijo Bull Flag. Vir: TradingView

Ciljni dobiček podjetja Bull Flag je višji od $40,.

Mnenja in mnenja, izražena tukaj, so izključno avtorjeva in ne nujno odražajo stališča Cointelegraph.com. Vsaka naložbena in trgovalna poteza vključuje tveganje, pri odločanju morate opraviti lastno raziskavo.

128018

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments