0.2 C
Ljubljana
Thursday, December 9, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Blockchain Indonezijski nacionalni islamski svet naj bi Bitcoin razglasil za haram

Indonezijski nacionalni islamski svet naj bi Bitcoin razglasil za haram

Čeprav je MIU organizacija, ki jo financira vlada, njena zadnja odločitev v Indoneziji ni pravno zavezujoča.

75914
Skupaj ogledi

56

Skupaj deleži

Indonesia’s national Islamic council reportedly declares Bitcoin haram Indonesia’s national Islamic council reportedly declares Bitcoin haram Indonesia’s national Islamic council reportedly declares Bitcoin haram Indonesia’s national Islamic council reportedly declares Bitcoin haram

Nacionalni svet ulem (MUI), najvišje islamsko znanstveni organ v Indoneziji, je domnevno ugotovil, da so kriptovalute, kot je Bitcoin (BTC), haram ali prepovedane po načelih islama.

Asrorun Niam Sholeh, predsednik komisije za fatvo MUI, je potrdil, da je verska oblast zavrnila kriptovalute zaradi domnevnih elementov »negotovosti, stav in škode«.

Da bi MIU podprl trgovanje s kriptovalutami, morajo kriptovalute, kot je Bitcoin, upoštevati šeriatske smernice kot blago ali digitalno sredstvo in pokazati »jasno korist«, je po poročanju Sholeh dejal po zaslišanju strokovnjakov MIU. .

MIU je razpravljal o Bitcoin kot del komisije Ulama Fatwa, ki je zasnovana za reševanje nekaterih največjih družbenih, političnih, gospodarskih in pravnih vprašanj Indonezije skozi prizor islamskega prava. .

Podružnica MIU v vzhodni Javi je prej izdala fatvo — »formalna odločitev ali razlaga o točki islamskega prava, ki jo je dal kvalificiran pravni učenjak«