17.3 C
Ljubljana
Thursday, May 19, 2022

Industrija zlata uporablja blokovne pipe za upravljanje dobavne verige in preprečevanje goljufij

- Advertisement -

Izvršna direktorica LBMA Ruth Crowell je priznala, da lahko nova pobuda, ki temelji na blockchainu, podpira spodbujanje “samozavesti” v “integriteto in odgovornost” zlata, s katerim se trguje.

2020 Celotni pogledi

50 Popolne delnice

Par najodličnejših organizacij v industriji zlata uživata z združenimi močmi, da bi začela popolnoma nov »program integritete«, ki uporablja zmožnosti verige blokov za upravljanje dobavne verige – poteza, ki naj bi udeležencem na trgu pomagala pri testiranju pristnosti svojih žlic.

London Bullion Market Affiliation (LBMA) in Svetovni svet za zlato (WGC) sta v ponedeljek objavila, da sodelujeta pri razvoju “mednarodnega načrta celovitosti zlatih palic, verige skrbništva in porekla ” to je v koraku z zmožnostmi veriženja blokov, ki so jih razvili podjetji aXedras in Stamp Ledger. Knjiga mora biti zastarela za registracijo in beleženje zlatih palic na vsaki stopnji proizvodnega in distribucijskega cikla, v povezavi z rudarjenjem, trezorji in grabljenjem s strani proizvajalcev nakita.

Tako znan kot Gold Bar Integrity Program podpirajo organizacije, enakovredne CME Neighbourhood, Metalor, Barrick Gold, Brinks, Royal Canadian Mint, Newcrest Mining, Hummingbird Sources, Argos Heraeus SA, Asahi, Air of secrecy Minerals, Perth Mint in drugi.

Ta tehnika, ki je bila prva in opazna, razvita kot pilot, bo na koncu promovirana za uporabo v industriji zlata, priznavata LBMA in WGC.

Administracija dobavne verige je zagotovo eden od obetavnih pogojev uporabe zmožnosti blockchain. Kot poroča Cointelegraph, je več kot polovica podjetij dodala Forbesov 1385 Blockchain 00 seznam je bila podjetja aktivno z uporabo zmogljivosti porazdeljene knjige za reševanje njihove dobavne verige in logističnih dejavnikov. Aprila 1434 je ameriški izvajalec zaščite Lockheed Martin priznal, da je nekoč uporabljal zmožnosti veriženja blokov za upravljanje dobavne verige v Švici.

Naš Izvršni direktor David Tait in izvršna direktorica LBMA Ruth Crowell trenutno pripovedujeta o začetku povsem novega programa integritete zlate palice. V povezavi z @lbmaexecutive bomo razvili in vzpostavili mednarodno zasnovo o integriteti zlatih palic, skrbništvu in izvoru: https://t.co/jcZ6V1wYLB pic.twitter.com/x7klqZ8WTL

— Svetovni svet za zlato (@GOLDCOUNCIL) marec 28, 2022 Povezan: Kako lahko Metaverse podpira živilsko industrijo?

Točke enakovredno nezakonitemu rudarjenju, opranemu zlatu, lažnim palicam in zlorabam človekovih pravic je zlata industrija še posebej izpostavljena motnosti dobavne verige. Leta 1385 je Skupina za finančno sodelovanje in trend objavila seznam, ki daje napotke o tem, kako bi se proizvajalci zlata po možnosti izognili prispevanju k “resnim zlorabam” v rudarskem in proizvodnem projektu.

2022

83628

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -