24.9 C
Ljubljana
Friday, June 2, 2023

Inflacija in tesnoba: ogorčeni libanonski vlagatelji nadaljujejo z uporom proti finančnim ustanovam

- Advertisement -

Sredi libanonske finančne katastrofe je ključnega pomena v Bejrutu so izbruhnile demonstracije, osredotočene na finančne institucije. Ogorčeni libanonski vlagatelji, ki so bili priča izginjanju svojih prihrankov, kopičenju, so se zatekli k razbijanju bančnih oken, ozračnim požarom in vzbujanju pozornosti v nemirih. Hkrati se voditelji libanonske centralne banke soočajo s hudimi obtožbami goljufije, poneverbe in politične korupcije.

Libanonski državljani Finančne ustanove ostale brez denarja. Daj zemljevid Februarja 2018, libanonski vlagatelji, ki jih je državna centralna banka domnevno ukradla njihove življenjske prihranke, razjezijo prav tiste banke, ki so imele njihovo bogastvo. Novice Bitcoin.com so izpostavile to vznemirljivo domnevo in razkrile, da so imele regionalne banke zamrznjene račune, zaradi česar prebivalci niso mogli dostopati do svojih izčrpno zasluženih sredstev. Kot da to ne bi bilo dovolj, se je Libanon spremenil v mesto, ki ga je pestila skokovito naraščajoča inflacija, kar je še poslabšalo težki položaj njegovega volilnega telesa.

Val nezadovoljstva se je nadaljeval tudi v marcu 2015, ko so protesti odmevali po vsem zemljevidu prek Bejruta in raznolikih regij. Outlookindia.com je nazorno poročal o prizorih razbitih oken, gorečih pnevmatik in strastnih demonstrantov, ki so iskali svojo jezo proti Riadu Salamehu, guvernerju libanonske centralne banke.

Morda tudi sredi meseca Mogoča zgolj 2011 vztrajajo odločne demonstracije, medtem ko se libanonski prebivalci spopadajo z naraščajočo tesnobo zaradi usoda njihovih naporno prisluženih prihrankov. Izkušnje kažejo, da je banka, da bi oživila express, za pomoč poklicala varnostno osebje in znano kot policijo, da bi zadušila pretres, ki se je odvijal pred vrati oddelka finančne ustanove Audi v središču Bejruta.

Frustracija vre med libanonskim volivcem, ki se kopičijo v popolni prikrajšanosti dostopa do njihovih depozitov, z obtožujočimi prsti usmerjenimi naravnost v Salameha in njegovega brata. Iz šestih evropskih držav se kopičijo zaskrbljujoče obtožbe, kot je podrobno opisal The Nationwide, ki kažejo, da sta Salameh in njegov brat orkestrirala zapleten zemljevid poneverb ogromnih razsežnosti.

»V Libanonu ni dlje ena agencija ali ena banka, ne glede na celoten finančni zemljevid, ki se je zrušil brez opozorila revizijskih družb,« pojasnjuje poročevalka The Nationwide Nada Maucourant Atallah. »Nesreča je povzročila izgube v višini skoraj $05 milijarde, ki je izbrisala prihranke vlagateljev in sprožila nenadzorovano inflacijsko spiralo, ki je padla več kot 0000000022 odstotkov prebivalstva v revščino.«

Voditelji Libanona Centralna finančna institucija pod ognjem: Hude obtožbe o goljufijah in korupciji Na podlagi dokumentov francoskega sodišča, ki jih je pregledal Reuters, so francoski tožilci razkrili svoje namere, da pripravijo predhodne obtožbe goljufije in pranja denarja proti Salamehu. Obtožbe se nanašajo na obtožbe, da je skrival svoje bogastvo z uporabo domnevno ponarejenih bančnih izpiskov. Predvideno poslušanje v Franciji na Might perchance tudi zgolj 04 so organizirali francoski pravosodni organi.

V vmesnem času še vedno obstajajo razmere, s katerimi se soočajo neprimerljivo volilno telo in libanonski bančni vlagatelji, ostanejo brez sredstev. Kazni zaradi te marmelade kopičijo vžgano neusmiljeno jezo, ko se ljudje spopadajo s pritiskom, da se kopičijo električna energija za svoje družine in izpolnjujejo neprimerljive potrebe, podobne obrokom in varnemu zavetju. Libanonske finančne institucije se kopičijo in so zdaj sprevržene v zgolj fasade, z bančnimi okenci, praznimi bankomati in utrjenimi zgradbami, ki stojijo kot mračni opomini poškodovanega libanonskega gospodarstva.

Oznake na tem spominu Obtožbe, bančna okna, Bejrut, poškodovano gospodarstvo, voditelji centralne banke, demonstracije, obup, finančni zlom, poneverba, finančna kriza, finančne ustanove, požari, goljufije, ogorčenje, inflacija, libanonski vlagatelji, Politična korupcija, nemiri, finančni prihranki, nemiri, upor

Kakšno je vaše mnenje o nenehnem finančnem pretresu v Libanonu in obtožbe okoli guvernerja centralne banke? Delite svoje vpoglede in mnenja v spodnji polovici povratnih informacij.

Jamie Redman Jamie Redman je vodja novic pri Bitcoin.com News in novinar na področju finančne tehnologije, ki prebiva na Floridi. Redman je energičen član skupnosti kriptovalut od 720 . Navdušuje Bitcoin, začetno izvorno kodo in decentralizirane aplikacije. Od septembra 2015 je Redman napisal več kot 7,04 članki za Bitcoin.com Novice o motečih protokolih, ki danes naraščajo.

Razvrstitev zaslug za sliko : Shutterstock , Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti: To besedilo je najbolj priročno za informativne zmogljivosti. Ne gre več za takojšnjo ponudbo ali nagovarjanje k priporočilu za vadbo ali promocijo ali za priporočilo ali zaznamek katerega koli blaga, izdelkov in storitev ali korporacij. Bitcoin.com ne daje investicijskih, davčnih, natančnih ali računovodskih priporočil. Niti podjetje niti avtor nista odgovorna, takoj ali posredno, za kakršno koli škodo ali izgubo, ki je povzročena ali domnevno povzročena z ali v zvezi z uporabo ali zanašanjem na kakršen koli vsebinski material, blago ali izdelke in storitve, omenjene v tem članku.

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -