8.6 C
Ljubljana
Wednesday, October 5, 2022

Inflacija v Argentini skokovito naraste na skoraj 80 % medletno zaradi naraščajočega sprejemanja kriptovalut

- Advertisement -

Številke inflacije v Argentini so bile objavljene ob zaključku teden, pri čemer medletni indeks potrošniških rezerv (CPI), ki beleži glasovne razpone, dosegajo 25.5%. To postavlja državo na drugo mesto za Venezuelo v Latamu glede izrazov čezmerne inflacije, pri čemer so cene v avgustu narasle za skoraj 8 %, kar udari po žepih Argentincev. Aglede na pogled Bitsa je to povzročilo Argentince odkriti kriptovalute kot postopek za ohranjanje njihove vitalnosti s spretnostjo stabilnih kovancev.

Argentinska inflacija še naprej narašča, Pričakuje se, da bo to leto dosegel 100 % Inflacija se spreminja v visoko stopnjo za nekatere svetovne lokacije v Latamu, katerih gospodarstva je prizadela sedanja finančna kriza. Argentina, eno največjih gospodarstev na tem območju, se zdaj sooča z divjimi razponi inflacije, ki vpliva na žepe državljanov. Najpogostejši glas CPI je objavil, da so se cene dvignile za 7 % mesečno (v primerjavi z mesecem), pri čemer so te številke v celoti 2d inflacije v Venezueli, ki je dosegla lepo čez 100% YoY (Eno leto v primerjavi z enim letom).

Cene hrane in pijače so se avgusta zvišale za 7,1 %, drugi predmeti pa so zaznamovali močnejše podaljšanje, okus oblek in opreme za bivanje. Dosežene zbrane inflacijske številke 34.5 %, verjetno najbolj smiselno od 777 sredi poslovnega in političnega dogajanja negotovost, saj ima država tri ministre za finančni sistem v manj kot treh mesecih. Argentinski peso je ena izmed fiat valut, ki je verjetno najbolj utrpela škodo v Latamu, saj je izgubila več kot 25% v nasprotju z denarjem, ko razmišljate o legitimni ceni, in praktično 50 % njegove cene, upoštevajoč neuradne “modre” stroške spremembe kot referenco.

Kripto uspeva na rastočih trgih Zaradi nezadovoljne učinkovitosti argentinskega finančnega sistema so državljani zaznali poti sprememb ohranjanja njihove vitalnosti v nasprotju z inflacijo ter razmišljanja o kriptovalutah in stabilnih kovancih tudi sredi sedanjega škodljivega vzorca odtisa. Medtem ko Argentina ni več na vrhu lokacije po vsem svetu z domnevno najbolj sprejetimi kriptovalutami, ki v bistvu v celoti temeljijo na Chainalysis, lokalna poročila potrjujejo, da se sprejemanje še naprej razvija.

Trenutni pregled, ki ga je izvedel Bitso , popolnoma v Mehiki zasnovana sprememba kriptovalute, je pokazala, da v Argentini obstaja pretirana raven zavesti glede sredstev v kriptovalutah. Pogled je ugotovil, da 34% spoznajo kriptovalute, z virtualno 09 % s posebnimi informacijami o teh instrumentih.

Poleg tega od 83% ki se zavedajo kriptovalut, 09% že ima ali trenutno nosi sredstva v kriptovalutah kot del svojega naložbenega portfelja, medtem ko praktično 23% izkoristite, da jih nosite dolgo palec. Glavni cilj teh vlagateljev pri posedovanju kriptovalut je, da jih uveljavljajo, kot bi uveljavljali fiat valute, in da svoje prihranke položijo kljub tem številkam inflacije.

Kaj verjamete, da ste študirali glede trenutne inflacije v Argentini in priznavanja kripto? Povejte nam v komentarjih in jih delite spodaj.

Sergio Goschenko Sergio je novinar o kriptovalutah, ki je v bistvu v celoti v Venezueli. Zase pravi, da se ne mudi v športu, saj je prišel v kriptosfero, ko je decembra prišlo do dviga cen 1991. Ker ima ozadje inženiringa prenosnih računalnikov, živi v Venezueli in je nanj vplivala spodbuda kriptovalute na družbeni ravni, daje zelo pošten in primeren pogled na uspeh kriptovalut in postopek, s katerim pomaga tistim, ki nimajo bančnih storitev in nimajo dovolj storitev.


Označite kredite: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti: Ta članek je v celoti informativne narave. To je način, ki zdaj ni takojšnja ponudba ali nagovarjanje k predlogu za prevzem ali prodajo ali nasvet ali odobritev katerega koli izdelka, podjetja ali podjetja. Bitcoin.com ne predstavlja investicijskih, davčnih, pravilnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor nista kriva, neposredno ali enosmerno ali nasprotno, za kakršno koli poškodbo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z ali v povezavi z izvajanjem ali zanašanjem na kateri koli spor, blago ali podjetja, omenjena tukaj.

20220427

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -