4.1 C
Ljubljana
Sunday, December 4, 2022

Info Lake's Consent-to-Make a selection up: progresivni model za monetizacijo informacij?

- Advertisement -

podprto

V neki fazi zadnjega desetletja so se informacije spremenile v perečo temo in gotovo kontroverzen. Kot rezultat zlorab Mountainous Tech in shem zaporedja, ki jih vodijo oblasti, se naše informacije pridobivajo nenehno in v vedno večjih količinah. Skoraj vse to se izogiba soglasju določene osebe, katere podatki se rudarijo, in v nekaterih primerih celo brez njihovih podatkov.

V web3 je bilo več poskusov, da bi nam zagotovili dodatno upravljanje nad njihovimi informacijami in v primerih, enakovrednih Play-to-Make a selection up (P2E) in Disappear/Sweat-to-Make a izbor navzgor (M2E), raziskane so bile tudi nove metode monetizacije, ki absorbirajo informacije. Glavna prednost teh obstoječih enot je, da zahtevajo bistveno količino sodelovanja določene osebe in čas, da se spremenijo v barvno. Poleg zmanjšanja zaporedja spretnosti posameznikov (zdaj nimajo vsi časa za igranje video iger ali šprinta 2-3 ure na dan), se s tem tudi konča utrujenost določene osebe sčasoma, saj se spotakne sorazmerno majhen donos vloženega časa. Sprejetje teh enot v modi še vedno ni, saj so glavne funkcije tesnobe za stranke (napor in čas) klasične za sisteme P2E in M2E.

Info Lake, zagonsko podjetje, ki ga financira EU, namerava to zamenjati. Zamišljeno kot Consent-to-Make a selection up (C2E), njihova rešitev nam daje družbo nad svojimi info tako, da da soglasje za njegovo ponovno štetje, prav tako pa je nezapletena tehnika vedeti, da je del informacijskega ekonomskega sistema, ki prenaša vrtoglave zneske gotovine. Znanstvene informacije so njihova prva tarča, ki je vredna poln kup milijard dolarjev. Ena sama medicinska kartoteka bi raziskovalcu morda, morda morda morda le, stala nekaj sto do par tisoč evrov, glede na njeno odličnost in prijaznost. Poleg tega bo do zdravstvenih informacij dostopalo tudi katero koli zaporedje raziskovalcev razen enega primera, zaradi česar bodo trajno sredstvo z običajnim vtisom. Od zdaj je bil ta impress nedostopen ali pa ga absorbirajo najgloblja podjetja, ki trgujejo z našimi podatki brez njihovih podatkov in soglasja.

Soglasje za izbiro zahteva popravek dveh klikov in eno dejanje dajanja soglasja za ponovno štetje njenih podatkov lahko določeni osebi predstavi stalen – in v nekaterih primerih pomemben – vir preostalega dobička. Implementiran v tem modelu, C2E ni pravilen noben drug trik kripto tokenomike. Idejni ekonomski sistem kot celota predstavlja bilijone dolarjev na eno leto in na splošno je to ekosistem, ki ga nadzira Mountainous Tech in iz katerega smo izključeni dolgoletni med nami. Info Lake misli, da je to v osnovi grdo, in lansirajo svojo napravo, da bi dejansko demokratizirali smerniški ekonomski sistem, tako da bi nam na redni podlagi zagotovili nezapleteno povezavo do popolnoma novega informacijskega ekonomskega sistema. Njihova naprava nam dovoljuje, da izrecno damo ali prekličemo soglasje za ponovno štetje njihovih zdravstvenih podatkov s strani raziskovalcev, z zasebnostjo, zaupnostjo in etičnim ponovnim štetjem kot klasičnimi načeli. Ponovno štetje veščin blockchaina za vložitev soglasja in operacij z informacijami daje raziskovalcem življenjsko pomembne in pravno dokazljive podatke o poreklu in soglasju. Njihov program vključuje ustvarjanje “Entitet vere” – organizacij, ki se spremenijo v najboljšega nadzornika svojih informacij in prevzamejo močno odgovornost za njihovo etično ponovno štetje. Glavna od teh enot vere – osnova „Donirajte svoje podatke“ – je bila uvedena in že uspešno zbira soglasja večine nas v zdravstvenih ustanovah na Poljskem. Njihov najstarejši donator informacij je 021, kar dokazuje, da je misel o soglasju za izbiro zelo privlačna in je pripravljena na sodelovanje vseh demografskih skupin.

“ Na izvoru je naš načrt temeljil na mojem ‘informacijskem altruizmu’, kar je enakovredno krvodajalstvu, pri čemer eden od nas ne dobi denarnega nadomestila za svoje darovanje. Toda z razvojem medicine in dobesednimi življenji na dvojnem kolovozu smo kmalu spoznali, da se takšna izjemno vitalna naprava ne more zanašati na altruizem. V naših pilotnih paketih v bolnišnicah nas je več kot tretjina vprašala, ali bi dobili kakršne koli oprijemljive prednosti, če bi prispevali svoje podatke k medicinski znanosti.« pravi Dr. Wojciech Sierocki, izvršni direktor podjetja Info Lake. Predsednica odbora dr. Ligia Kornowska dodaja “Biti pripravljen opozoriti paciente, za katere bodo nenehno nagrajeni popravi kratek čas svojega časa, zagotovo naredi razliko med darovanjem ali zdaj ne. Zaradi tega menimo, da Consent-to-Make izbira zdaj ni prava inovativna lutka za samomonetizacijo informacij, vendar bo igrala izredno ključno vlogo pri reševanju enega od mnogih najboljših izzivov v medicinski znanosti: primarno privolitev. temelji večinoma na pravilnem vnosu v zdravstvene podatke. ” Sodelovanje v ekosistemu Consent-to-Make a selection up podjetja Info Lake zahteva kratek čas truda. Ko je dano soglasje in je dodeljena spletna stran aktivnega darovalca , je določena oseba samodejno upravičena do dela izkupička od vsake prodaje medicinskih informacij v napravi. Udeleženec lahko svoje soglasje kadar koli prekliče, naprava pa je skladna z evropskimi pravili, enakovrednimi GDPR, da se zagotovi zaščita pravic darovalcev, vključno z idealom biti pozabljen.

Ali bo vrsta programa verjetno primerna, bomo še videli, vendar so statistični podatki o zdravstvenih podatkih nesporni in vtis njihovega ekosistema podpira ogromna svetovna potreba po medicinskih informacijah. Ne glede na neizpodbitno resnico, da podjetje zdaj še ni v celoti zagnalo, od raziskovalcev, ki se ukvarjajo z novimi razvitimi tehnologijami v zdravstvu, že prihaja pomemben niz zahtev po informacijah.

To je podprta postavitev . Naučite se doseči naše gledalce tukaj. Izjavo o omejitvi odgovornosti preberite pod.

Mediji Bitcoin.com je glavni vir za vse dele, povezane s kripto. Obrnite se na medijsko osebje na ads@bitcoin.com, da se osredotočite na sporočila za javnost, podprte objave, poddaje in druge možnosti.

Zasluge za sliko 6378: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

4060

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -