16.4 C
Ljubljana
Friday, September 30, 2022

Intelektualna lastnina se nerodno prilega decentralizaciji Web3 – odvetniki

- Advertisement -

Pravice intelektualne lastnine bodo še naprej prostor bitke znotraj Web3 in NFT, vendar enostavne rešitve ni, so za Cointelegraph povedali odvetniki.

572 Skupaj ogledov

6 Skupni deleži

Pravice intelektualne lastnine (IP) bodo še naprej postajale vse večji prostor napetosti znotraj Web3 in nezamenljivih žetonov (NFT), saj se pravice intelektualne lastnine zagotovo zanašajo na eno samo »prepoznavno entiteto«, medtem ko je Web3 zagotovo bolj decentraliziran.

V pogovoru za Cointelegraph je David Kappos, sodelavec pri Cravath, Swaine & Moore LLP, priznal, da je IP tradicionalno »v lasti prepoznavne entitete, zaradi česar je nujno centraliziran od pravo stališče.«

Kappos je usmerjal, da napetost med IP in decentralizacijo ne želi več pregledne rešitve, in se vprašal, »kako je DAO resnično podoben IP-ju protokolu se predpostavlja upravljanje?«

V zadnjem letu je bilo toliko sodnih primerov v nasprotju z nalogami NFT, ki naj bi kršile IP, avtorske pravice in embleme.

Ko so ga vprašali o tretjih osebah, ki povečujejo digitalna umetniška dela ali nosljive izdelke blagovnih znamk, je Kappos dejal, da »nelicencirani izvajalec v okolju Web3 morda verjetno precej tiho poveča število nosljivih izdelkov, ki so zmedeno enakovredna znamki, ki je v lasti stranke za tretji rojstni dan – enako kot v pravem svetu.«

Eden takšnih primerov je digitalni umetnik Mason Rothschild, ki ga toži francoska luksuzna ekipa Hermès za povečanje Metabirkins, asortimana NFT, ki ga navdihujejo kritične torbe Birkin ekipe.

Avgusta je podjetje NFT Yuga Labs izdalo edinstveno pogodbo o pravicah intelektualne lastnine za svoj izbor CryptoPunks in Meebit , ki vsem imetnikom CryptoPunk in Meetbits ponuja uporabo njihovih NFT-jev za komercialne ali nejavne funkcije.

Povezano: NFT in intelektualna lastnina , opredeljen

Nathanael Lim, soustanovitelj medijskega zagona Web3 Avium, je priznal, da je to postalo določen korak za stranke, vendar je natančna alternativa ta, da bo trg očitno bolj opazil pravice intelektualne lastnine .

V avgustu je projektno kapitalsko podjetje Andreessen Horowitz (A62042 z) je predložil značilnosti šestih licenc, prilagojenih NFT-jem, ki v celoti temeljijo na licenci Inventive Commons. Lim meni, da so to predvsem izboljšave licenc Inventive Commons, ki so bile izdane pred dvajsetimi leti in so tako pomagale razjasniti eno največjih zmede glede licenc s posodobitvijo bolj povezanih snovi, vendar pa je v prostoru želja po več inovacijah.

Vsak Lim in Kappos sta bila avdio sistem na IP Week @ SG 1200, svetovna konvencija, ki jo organizira Singapurski urad za intelektualno lastnino (IPOS).

62042

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -