18.3 C
Ljubljana
Tuesday, September 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Iran bo v največjih urah porabe energije zaprl licencirane kriptokopalnike

Iran bo v največjih urah porabe energije zaprl licencirane kriptokopalnike

Iran to Shut Down Licensed Crypto Miners in Peak Hours of Power Consumption

Navedba potrebe po vzdrževanju stabilno oskrbo z električno energijo za druge uporabnike, Iran bo potegnil vtič na kmetijah za pridobivanje kriptovalut, ko bo poraba energije največja. Ukrep, namenjen odpravljanju pomanjkanja, bo namenjen licenciranim objektom, kljub temu, da vlada prizna, da nezakoniti rudarji kriptofilmov porabijo veliko več energije.

Uporaba licenciranih kripto rudarjev 300 MW, Illegal Farms Burn 2, 000 MW

Po uradnih podatkih subjekti, ki so pooblaščen za kopanje kriptovalut v Islamski republiki do 300 megavatov (MW) na dan, poroča tiskovna agencija ISNA. To količino električne energije je mogoče prihraniti, da se ohrani ravnovesje in stabilnost elektroenergetskega omrežja, je dejal Mostafa Rajabi Mashhadi, tiskovni predstavnik iranskega ministrstva za energijo, pristojen za elektroenergetski sektor.

Iran to Shut Down Licensed Crypto Miners in Peak Hours of Power Consumption

Hkrati ocene, ki temeljijo na registriranih obremenitvah, kažejo, da trenutno nelicencirani centri za kripto rudarjenje porabljajo več kot 2, 000 MW električne energije. Iranska vlada meni, da so te operacije nezakonite, in poudarja, da so takšni objekti le redko pravilno priključeni na omrežje. To preobremeni distribucijske transformatorje in povzroči drugo škodo na infrastrukturi.

Nepooblaščenim rudarjem so očitali izpad električne energije v Iranu, po mnenju Mašhadija pa je nezakonita poraba odgovorna za nihanja oskrbe. Uradnik je pozval tiste, ki kopajo kriptovalute z elektriko v gospodinjstvu, naj nemudoma izklopijo svojo opremo. Opozoril je, da bodo ob identifikaciji takšnih rudarjev zaseženi njihovi strojni opremi in premoženje iz omrežja. Prav tako jim grozi zajetna globa.

Pomanjkanje električne energije v Iranu znaša 5, 000 MW

V začetku tega meseca je državna elektroenergetska družba Tavanir razkrila, da se Iran dnevno sooča s približno 5, 000 MW električne energije. Generalni direktor podjetja Mohammad Hassan Motevalizadeh je rudarstvo kriptovalut uvrstil med več ključnih dejavnikov, ki povzročajo neravnovesje v sistemu, ostali trije pa so povezani s podnebjem in kmetijstvom. Nizke padavine so povečale potrebo po namakanju in zaviranju pridobivanja hidroelektrarn, visoke temperature pa so povečale porabo električne energije.

Iran to Shut Down Licensed Crypto Miners in Peak Hours of Power Consumption

Motevalizadeh je izjavil, da bodo pooblaščeni rudarji kriptovalut v obdobjih z visoko porabo odrezani iz omrežja, medtem ko bo Tavanir sodeloval z drugimi vladnimi institucijami, z nezakonitimi rudarskimi operacijami. Irance, ki se želijo vključiti v rudarstvo digitalnih valut, je pozval, naj to storijo po pridobitvi potrebnih dovoljenj vlade.

Mostafa Mašhadi je nadalje pozval budne državljane, naj prijavijo kakršno koli nezakonito rudarske dejavnosti in nepooblaščena uporaba električne energije. Tavanirjeva spletna stran ima zdaj namensko stran v ta namen in Iranci, ki si delijo preverljive informacije o nelicenciranih podatkovnih centrih, bodo nagrajeni, je dejal tiskovni predstavnik ministrstva za energetiko.

Kakšno je vaše mnenje o iranskih ukrepih glede rudarjenja kriptovalut v državi? Delite svoje misli o tej temi v spodnjem oddelku za komentarje.

Iran Is Using Bitcoin Mining to Circumvent Sanctions, According to Elliptic

Chinese Firm Invests $25 Million in 'Cryptocurrency Mining Data Center' in Texas

Oznake v ta zgodba

zaplemba, poraba, kripto valute, kriptovalute, kriptovalute, elektrika, energija, ministrstvo za energijo, kmetije, globe, neravnovesje, Iran, Iranec, Iranci, islamska republika, rudarji, električna energija, pomanjkanje, Tavanir

Zasluge za slike : Shutterstock , Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je informativnega značaja samo za nacionalne namene. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments