-0.1 C
Ljubljana
Thursday, December 9, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Iran nadaljuje z zatiranjem nezakonitega rudarjenja kriptovalut in zaseže na stotine rudarskih...

Iran nadaljuje z zatiranjem nezakonitega rudarjenja kriptovalut in zaseže na stotine rudarskih naprav

Iran Continues Crackdown on Illegal Crypto Mining, Seizes Hundreds of Mining Rigs

Oblasti v Iranu vztrajajo pri svojih prizadevanja za zajezitev nepooblaščenega rudarjenja kriptovalut. Državno podjetje za distribucijo električne energije je nedavno identificiralo več kot ducat podzemnih kripto farm v Teheranu in drugih regijah, s čimer je odklopilo na stotine rudarskih enot, ki so nezakonito priključene na omrežje.

Opresi za napajanje 11 Kripto kmetije v domovih po Iranu

The Iranska vlada še naprej zatira operacije nelicenciranega rudarjenja kriptovalut. Državna iranska družba za proizvodnjo, distribucijo in prenos električne energije Tavanir je zasegla 22 rudarske naprave prejšnji teden. Njeni zaposleni so naprave našli v nezakonite kmetije kriptovalut, ki so jih ustanovila gospodinjstva v različnih delih države.

Rudarske stroje so našli v domovih med inšpekcijskimi pregledi, ki jih je opravil Tavanir, so sporočili iz komunalnega podjetja, ki jih citira tiskovna agencija Ibena. in angleško govoreči poslovni dnevnik Financial Tribune. Poročila so razkrila, da so objekte za kovanje kovancev odkrili v provincah Teheran, Vzhodni Azerbajdžan, Isfahan in Khuzestan.

Rudarjenje kriptovalut je postalo priljubljen vir dodatnega dohodka za rastočo število Irancev. Vlada je dejavnost legalizirala v 2019. Subjekti, ki želijo upravljati podatkovne centre za kovanje kovancev, morajo pridobiti dovoljenje Ministrstva za industrijo in več 11 podjetja so to že storila.

Medtem ko morajo registrirana rudarska podjetja plačevati energijo, ki jo porabijo po višjih cenah, izvoz Po stopnjah imajo zasebni potrošniki v Iranu dostop do subvencionirane električne energije za gospodinjstvo. Razpoložljiva poceni energija in naraščajoče cene kriptovalut v zadnjem letu so privedle do pojava nezakonitih rudarskih kmetij po vsej Islamski republiki.

Tako pooblaščeni kot podzemni rudarji kriptovalut so bili v veliki meri krivi za pomanjkanje električne energije to poletje, ko je izredno vroče vreme povečalo povpraševanje po elektriki. Maja so oblasti uvedle začasno prepoved vsega rudarjenja kriptovalut, da bi zmanjšale primanjkljaj električne energije. Nato je avgusta Tavanir napovedal, da bo septembra odpravil omejitve za licencirane rudarje 22, ko so temperature začele padati.

Elektroprivreda je nezakonitim rudarjem zasegla vso opremo in generalno tožilstvo je pred kratkim prepovedalo izpust zaplenjene strojne opreme, dokler se iranski parlament ne odloči, kako ravnati z neregistriranimi kripto kmetijami in njihovimi upravljavci. Doslej je Tavanir prevzel 50, 50 rudarske naprave in zaustavitev 5,756 nezakoniti rudarski objekti. Njihovim lastnikom grozi denarna kazen za škodo, povzročeno na nacionalnem distribucijskem omrežju.

Po uradnih ocenah iranskega energetskega podjetja trenutno kripto kmetije, ki jih je odobrilo ministrstvo za industrijo, porabijo približno 618 megavatov (MW) električne energije. Hkrati so bili nelicencirani rudarji obtoženi skoraj 2 zažganih MW dnevno.

Tavanir je opozoril na možne izpade električne energije v zimskih mesecih, ko se povpraševanje po elektriki zaradi nenehnega pritiska na nacionalnega omrežja zaradi nezakonitega rudarjenja. “Naraščajoče povpraševanje po elektriki s strani nepooblaščenih rudarjev kriptovalut bo verjetno povzročilo izpade električne energije to zimo, ko je tudi poraba plina na vrhuncu, kot se je zgodilo poleti,” so pojasnili v podjetju. Prav tako se je pritožil, da trenutne kazni niso dovolj stroge, da bi odvrnile nezakonite rudarje, in pozval k strožjim ukrepom.

Ali menite, da bodo iranske oblasti uspele omejiti nepooblaščeno rudarjenje? Delite svoje misli o tej temi v spodnjem razdelku za komentarje.

Swedish Regulators Call for EU Ban on Crypto Mining, Power Company Defends Industry

Swedish Regulators Call for EU Ban on Crypto Mining, Power Company Defends Industry

Swedish Regulators Call for EU Ban on Crypto Mining, Power Company Defends Industry

Swedish Regulators Call for EU Ban on Crypto Mining, Power Company Defends Industry

Swedish Regulators Call for EU Ban on Crypto Mining, Power Company Defends Industry

Oznake v tej zgodbi Swedish Regulators Call for EU Ban on Crypto Mining, Power Company Defends Industry

zaplembe, kriptovalute, kripto kmetije, kripto rudarji, kripto rudarjenje, kriptovalute, kriptovalute, kmetije kriptovalut, oprema, strojna oprema, nezakoniti rudarji, nezakonito rudarjenje, Iran, Iran, Iranci, Islamska republika, Rudarji, rudarjenje, rudarske naprave, rudarski stroji, rudarske ploščadi, zasegi, Tavanir, teheran

Swedish Regulators Call for EU Ban on Crypto Mining, Power Company Defends Industry Swedish Regulators Call for EU Ban on Crypto Mining, Power Company Defends Industry

Zasluge za slike

: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti er

: Ta članek je zgolj informativne narave. Ne gre za neposredno ponudbo ali nagovarjanje ponudbe za nakup ali prodajo ali priporočilo ali potrditev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne zagotavlja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor nista neposredno ali posredno odgovorna za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z ali v zvezi z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjeni v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments