14.2 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Iran uporablja rudarstvo bitcoinov, da zaobide sankcije, pravi Elliptic

Iran uporablja rudarstvo bitcoinov, da zaobide sankcije, pravi Elliptic

Iran Is Using Bitcoin Mining to Circumvent Sanctions, According to Elliptic

Iran uporablja Bitcoin rudarstvo za izognili in zmanjšali učinek gospodarskih sankcij, ki jih ZDA in druge države od takrat uporabljajo proti njej 2006, v skladu z novo študijo podjetja Elliptic, podjetja za analitiko blokov in spoštovanje finančnega kriminala. Država posredno uporablja rudarstvo bitcoinov za izvoz dela svojih energetskih zalog, katerih izvoz ovirajo omenjene sankcije.

Poročilo: Iran uporablja Bitcoin Mining za izogibanje sankcijam

Iran uporablja Bitcoin (BTC) kot orodje za izogibanje in zmanjšanje vpliva ostrih ukrepov sankcije, s katerimi se država sooča, v skladu z novo študijo podjetja Elliptic, podjetja za analizo kriminala blockchain. Preiskava, ki ocenjuje, da je v Iranu 4,5% vsega bitcoin bitnega hašrata na svetu, navaja, da država Bitcoin posredno uporablja za izvoz svojih zalog energije.

Iran je eden izmed nekaj držav z bogatimi zalogami nafte na svetu. Vendar pa je bila njegova sposobnost izvoza in uporabe močno omejena zaradi skoraj popolnega embarga na izvoz nafte, ki so ga ZDA v zadnjem desetletju izvajale nad državo. Zaradi tega se je vlada obrnila k pridobivanju bitcoinov, saj je to eno od potencialnih orodij za preoblikovanje svojega energetskega potenciala v izdelek, od katerega lahko država dobi koristi.

Na videz je delovalo. Iranska starajoča se električna struktura je imela težave z obvladovanjem obremenitve, ki jo nalaga rudarstvo. Električne tarife so precej poceni, kar je spodbudilo navdušenje nad rudarjenjem kriptovalut. Poročilo Elliptic navaja, da je to dejstvo pritegnilo kitajska rudarska podjetja in so celo sodelovala z vojsko, da bi svoje objekte v državo pripeljala na varen način.

Toda kako natančno je Iran uporablja Bitcoin za izogibanje svojim omejitvam? Iran kot del globaliziranega gospodarstva dejansko pošilja svoje energetske zaloge v svet z uporabo svoje nafte za proizvodnjo električne energije, ki se z delovanjem rudarjev v Iranu spremeni v bitcoin. Na ta način Iran s pomočjo potencialnih kupcev in uporabnikov bitcoinov posredno izpostavlja svoje zaloge nafte.

Transakcijska tveganja

Medtem ko Iran in rudarji s sedežem v Iranu to koristijo, poročilo sproža tudi pomembna opozorila o skladnosti, medtem ko za transakcije uporablja omrežje Bitcoin (BTC). Elliptic navaja, da bi lahko katere koli institucije in posamezniki, ki pošiljajo bitcoin, kršile te mednarodne sankcije. Poročilo navaja:

Obstaja … verjetnost, da bo katera koli bitcoin transakcija vključevala pošiljatelja, ki plača provizijo za transakcijo rudar bitcoinov v Iranu. Finančne institucije bi morale biti pozorne tudi na kripto vloge iranskih rudarjev, ki želijo izplačati svoj zaslužek.

Obstajajo številne pobude, ki želijo preprečiti to potencialno nezakonito dejavnost. Marathon, podjetje za pridobivanje bitcoinov s sedežem v Severni Ameriki, je pred kratkim začelo prvi sklad za rudarstvo bitcoinov, skladen z OFAC, ki zdaj rudari samo skladne transakcije. Druge podobne pobude bi lahko prišle v prihodnosti zaradi institucionalizacije družbe BTC kot razreda premoženja, ki zdaj spodbuja institucije, da se zaščitijo pred nezakonitim izvajanjem teh nezakonitih dejanj.

Kaj menite o zadnjem poročilu Elliptic-a? Povejte nam v spodnjem oddelku za komentarje.

Iran to Shut Down Licensed Crypto Miners in Peak Hours of Power Consumption

Chinese Firm Invests $25 Million in 'Cryptocurrency Mining Data Center' in Texas

Krediti za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments