18.6 C
Ljubljana
Sunday, June 20, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Iran v enem tednu zaseže 3.000 naprav za pridobivanje kripto

Iran v enem tednu zaseže 3.000 naprav za pridobivanje kripto

Iran Seizes 3,000 Crypto Mining Devices in a Week

Organi v Iranu so zaplenili 3 , 000 enot rudarske strojne opreme v samo enem tednu kot del prizadevanja za zajezitev nezakonitega kriptokopavanja zaradi pomanjkanja električne energije in izpadov električne energije. V enem letu se je iranski organ pregona ustavil 180 kripto farme samo v provinci Teheran.

Več 500 V Teheranu zasežene ploščadi za rudarstvo kripto

Kot vladna ofenziva proti nepooblaščenim kriptokopavanje se intenzivira, organi so odkrili in zasegli več kot 3, 000 kosov rudarske opreme, je v sredo sporočilo iransko elektroenergetsko podjetje. V provinci Teheran je bilo zaseženih več 500 naprav. kjer so uslužbenci organov pregona že zaprli 183 nezakonite kripto farme z 11, rudarske enote v preteklem poslovnem letu.

Iran Seizes 3,000 Crypto Mining Devices in a Week

Še en 600 v provinci Kerman so našli rudarske ploščadi, je sporočilo iransko podjetje za proizvodnjo, distribucijo in prenos električne energije (Tavanir), ki ga je objavila Financial Tribune. Po poročanju iranskega poslovnega dnevnika so bile nezakonite rudarske kmetije tudi v provincah Khuzestan, Mazandaran, Qom in Bushehr.

Zasegi rudarske strojne opreme prihajajo po zadnjem opozorilu Tavanirja teden nelicenciranim rudarjem, da je potrpljenje zmanjkalo. Državno podjetje je državljane, ki v svojih domovih kovajo digitalne kovance, pozvalo, naj izklopijo rudarsko opremo. Elektroenergetsko podjetje je poudarilo, da bodo tisti, ki jih ne bodo upoštevali, odrezani iz omrežja, ko bodo identificirani, njihove rudarske ploščadi pa bodo zasežene.

Tavanir želi prihraniti 2, 000 MW električne energije, ki se dnevno uporablja za nelicencirano rudarstvo

Visoke cene kriptovalut in subvencionirana električna energija so potisnile številne Irance proti kriptokopu v zadnjem letu. In čeprav je vlada dovolila številnim entitetam, da zakonito kovajo digitalne valute v državi, le te predstavljajo približno 300 megavatov (MW) dnevne porabe električne energije. Po ocenah iranske vlade nezakonite rudarske operacije gorijo približno 2, 000 MW vsak dan.

Iranske oblasti so letošnje pomanjkanje električne energije in izpadi električne energije krivile za malo padavin, večjo elektriko povpraševanje z naraščajočimi temperaturami in tudi naraščajoče rudarstvo kriptovalut. Maja je Tavanir dejal, da bodo celo licencirani rudarji zaprti med konicami porabe, da se bodo spopadli s 5, 000 MW dnevno primanjkuje električne energije.

Iran Seizes 3,000 Crypto Mining Devices in a Week

Kasneje istega meseca je iranski predsednik Hassan Rouhani napovedal prepoved kovanja digitalnih kovancev do septembra. Ta teden je Rouhani zahteval tudi pravila za regulacijo kripto sektorja, saj je iranski gospodarski minister Farhad Dejpasand opozoril, da vlada predolgo ne more ovirati razvoja kriptotehnike.

Teheranske oblasti so poleti 2019 rudarstvo kriptovalut odobrile kot legalno industrijo. Islamska republika je uvedla režim izdajanja dovoljenj za bitkoin rudarske subjekte, ki so morali plačevati račune za električno energijo po izvoznih cenah. Aprila so bili predpisi spremenjeni in od takrat so bili obtoženi kripto rudarji 16, 574 iranski rial (0 USD. 500 ) na kilovatno uro (kWh) električne energije, kar je štirikrat več od začetne stopnje.

Kaj menite o iranski politiki do rudarjenja kriptovalut? Delite svoje misli o tej temi v spodnjem oddelku za komentarje.

Bitcoin Mining Firm Hut 8 Approved to List on Nasdaq

El Salvador to Mine Bitcoin With Energy From Volcanoes: '100% Clean, 100% Renewable, 0 Emissions'

Oznake v ta zgodba

prepoved, Bitcoin, izpadi energije, zaplemba, poraba, kripto, kriptokopanje, kriptovalute, elektrika, oprema, strojna oprema, Iran, islamska republika, rudarji, rudarstvo, rudarske farme, rudarske ploščadi, električna energija, zasegi, pomanjkanje, Tavanir, tehran, Provinca Teheran

Zasluge za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo v informativne namene. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja investicijskih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali uporabo katere koli vsebine, blaga ali storitev, omenjenih v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments