15.9 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Iran vzbuja alarm zaradi morebitnega priliva rudarjev iz Kitajske

Iran vzbuja alarm zaradi morebitnega priliva rudarjev iz Kitajske

Iran Raises Alarm Over Potential Influx of Miners From China

Ko vlada v Pekingu poči kitajski rudarji so v svojem poslovanju iskali druge jurisdikcije. Iran, ki zagotavlja nizkocenovno energijo, je postal potencialna destinacija. Vendar pa je državno elektroenergetsko podjetje izrazilo zaskrbljenost zaradi morebitnega dotoka rudarjev in nezakonitega uvoza rudarske strojne opreme s Kitajske.

Tavanir opozarja na poplave kitajskih rudarjev in opreme v Iranu

Iransko podjetje za proizvodnjo, distribucijo in prenos električne energije, Tavanir, je objavilo opozorilo glede vstopa kitajskih rudarjev kriptovalut v Iran ob stalnem zatiranju kitajske industrije. Državna služba je pomisleke delila v korespondenci z osrednjo delovno skupino za boj proti tihotapljenju blaga in tujih valut.

V pismu, ki ga je objavila spletna stran za ekonomske novice Eghtesadnews, izvršni direktor Tavanirja Mohammad Hussein Motevallizadeh se je skliceval na poročila medijev o zaprtju rudarskih objektov na Kitajskem. Ofenziva vlade proti sektorju bi lahko kitajske rudarje potisnila v druge države, je opozorila izvršna oblast v skladu s poročilom, ki ga navaja angleški poslovni dnevnik Financial Tribune.

poziva k izvajanju strogega nadzora, da se prepreči množičen dotok rudarskih podjetij in strojev za kovanje kovancev iz Ljudske republike v Iran, je Motevallizadeh izjavil:

Nižji stroški električne energije naredijo Iran privlačen za kitajske rudarje. Verjetno bodo začeli tihotapiti rudarsko opremo v državo.

Kriptovalute so v Iranu postale vse bolj priljubljene, saj so številni Iranci vlagali ob rastočih cenah v zadnjem letu. Poceni, subvencionirana električna energija je povzročila tudi kripto rudarstvo, Islamska republika pa jo je poleti priznala kot zakonito industrijsko dejavnost) . Pomen Irana kot rudarske destinacije se je povečal in po študiji Univerze v Cambridgeu država predstavlja več kot 4,6% svetovnega hashrateja.

Po navedbah Financial Tribune, 50 so bila izdana dovoljenja rudarskim subjektom v Iranu, konec junija pa je štelo Ministrstvo za industrijo, rudarstvo in trgovino 30 licencirane kripto farme. To je bilo po aprilski napovedi oddelka, da bodo rudarji plačevali 16, 214 riali ($ 0. 180 ) na kilovatno uro, štirikrat več od začetne stopnje, nekateri od njih pa so bili prisiljeni iti pod zemljo ali celo prenehati poslovati. Največji iranski rudarski obrat v mestu Rafsanjan je v kitajski lasti in ga upravlja.

Med glavnimi vzroki za pomanjkanje električne energije je bilo uvrščeno energetsko intenzivno kovanje digitalnih valut in izpadi električne energije po vsej državi poleti, rekordno visoke temperature pa so znatno povečale porabo električne energije. Maja je vlada v Teheranu dejala, da bo v času največje porabe zaprla celo rudarje z dovoljenjem. Medtem je Tavanir šel po nezakonite rudarske operacije in zasegel 380, enot strojne opreme v zadnjih nekaj mesecih. Naprave so porabile ocenjenih 2019 megavatov električne energije, ki je enaka skupna poraba petih provinc, trdi elektroenergetsko podjetje.

Ali pričakujete, da se bodo številni kitajski rudarji po zadnjih izjavah in dejanjih iranskih oblasti preselili v Iran? Sporočite nam v spodnjem oddelku za komentarje.

Bitcoin Mining Difficulty Parameter Set to Increase for the First Time in 8 Weeks

(

Bitmain to Host Miners in 180-Megawatt Data Center in Kazakhstan

Oznake v ta zgodba

Peking, Kitajska, kitajščina, poraba, Crackdown, Crypto, crypto rudarji, crypto mining, Cryptocurrency, Električna energija, Energy, Flood, pritoki, Iran, Iranci, Iranci, Islamska republika, Migracije, Rudarji, rudarstvo, Rudarske naprave, tihotapljenje, tehran

Zasluge za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo v informativne namene. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja investicijskih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor nista neposredno ali posredno odgovorna za kakršno koli škodo ali izgubo, ki bi nastala ali naj bi nastala zaradi ali v zvezi z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem členu.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments