19.1 C
Ljubljana
Thursday, July 29, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Iranski minister predlaga, naj Perzijski zalivski otok postane središče kripto izmenjave

Iranski minister predlaga, naj Perzijski zalivski otok postane središče kripto izmenjave

Persian Gulf Island to Become Crypto Exchange Hub, Iran Minister Proposes

Iranski minister za informacijsko tehnologijo je postavil ideja o preoblikovanju otoka Kish iz Perzijskega zaliva v mednarodno središče za izmenjavo kriptovalut. Iranske oblasti nameravajo na ozemlju ustvariti prosto finančno cono, ki je že privabila rudarje kriptovalut.

Iranski minister za IKT pravi, da zalivski otok Kish ima nekaj, kar je potrebno, da postane center za izmenjavo kripto

Muhammad Javad Azari Jahromi, minister za informacijsko in komunikacijsko tehnologijo Islamske republike, je med nedavnim obiskom v Kishu podal kripto prijazen predlog. 91 – kvadratni kilometer otok, ki se nahaja ob Obala Perzijskega zaliva v južnem Iranu že gosti eno od držav proste trgovine. Uradnika je citirala tiskovna agencija IRNA:

Kish ima infrastrukturo, da postane središče za mednarodne kripto izmenjave v regiji. Oblasti morajo začeti pogovore s sosednjimi državami.

Otok Kish je priljubljena destinacija za potovanje v Perzijskem zalivu s številnimi nakupovalna središča in hoteli. Stalno prebivalstvo otoka je približno 40, 000 prebivalcev, vendar so njegove turistične atrakcije in status območja proste trgovine magnet za milijon obiskovalcev vsako leto. Teheranska vlada namerava tam ustanoviti tudi finančno prosto cono.

Električne energije, proizvedene na otoku, ni mogoče prenesti na celino in kriptokoparji so dobrodošli, da porabijo odvečno energijo za kovanje digitalnih valut, je poudarila Financial Tribune. Glede na poročilo 12 kmetije za kriptokopanje že delujejo na območjih proste trgovine na otokih Kish, Maku in Aras ter v posebni ekonomski coni Payam v provinci Alborz, Shiraz Bushehr in Rafsanjan.

Iranska vlada bo razvila regulativni načrt za kripto izmenjave

Medtem ko je rudarstvo kriptovalut zakonita dejavnost za podjetja z licenco v Iranu je trgovanje z digitalnimi sredstvi na splošno z nekaj izjemami prepovedano. Aprila je Centralna banka Irana (CBI) dovolila domačim bankam in izmenjevalcem, da pri plačilih za uvoz uporabljajo kriptovalute, izkopane znotraj države. Iranski regulatorji so poskušali zajeziti drugo trgovanje, zaradi česar je fintech industrija v državi opozorila, da bi omejitve državi odvzele možnosti.

Persian Gulf Island to Become Crypto Exchange Hub, Iran Minister Proposes

Predlog ministra za IKT je nastal med prizadevanji oblikovalcev politik v Teheranu, da bi pripravili nove predpise za izmenjavo kriptovalut. V začetku junija je državni minister za gospodarstvo in finance Farhad Dejpasand izjavil, da vlada ne more predolgo posegati v razvoj kripto tehnologij. Zadeva je bolj zapletena kot pri drugih regulativnih izzivih, je opozorila iranska poslovna publikacija in noben državni organ ni pripravljen nositi polne odgovornosti.

Abolfazl Rouhani, namestnik šefa iranskega visokega sveta Cyberspace, je pred kratkim dejal, da bi lahko “Cryptos državi pomagal obiti sankcije v omejenem številu primerov”, hkrati pa poudaril, da bi morala centralna banka v zvezi s tem pripraviti jasen pristop. CBI pa je opozoril, da ne hitri z novimi pravili za izmenjavo kriptovalut. Regulator načrtuje sodelovanje z drugimi vladnimi institucijami pri načrtu za regulacijo kripto trga.

Ali menite, da bodo kripto borze lahko prosto delovale v Iranu? Delite svoja pričakovanja v spodnjem oddelku za komentarje.

Korean Exchanges Delist High-risk Coins as They Face Tough Regulations

Defi Derivatives Exchange Dydx Raises $65 Million - Project Plans to 'Launch a Mobile Application'

Oznake v tej zgodbi

Center, kripto, kripto borze, kriptokopalniki, kripto rudarjenje, kriptovalute, kripto, borza, borze, prosta finančna cona, cona proste trgovine, vozlišče , ict, Iran, iranska, islamska republika, otok, Kish, otok Kish, rudarji, rudarstvo, minister, Perzijski zaliv, predpisi

Zasluge za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments