18.6 C
Ljubljana
Sunday, June 20, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Analiza trga IRS potrebuje kongresno pristojnost za ravnanje s kripto, pravi načelnik

IRS potrebuje kongresno pristojnost za ravnanje s kripto, pravi načelnik

“Večina kripto, virtualnih valut je zasnovanih tako, da se ne nahajajo na radarskem zaslonu,” je dejal Charles Rettig.

2648 Skupno ogledov

4 Skupaj delnice

IRS needs congressional authority to handle crypto, says chief

Šef notranje davčne uprave Charles Rettig je pozval zakonodajalce, da niso prevzeli pobude za reševanje problema številnih ameriških prebivalcev, ki ne plačujejo davkov za kripto.

V torek je predstavitev senata o IRS proračunskega leta 2022, je Rettig dejal, da bo agencija verjetno potrebovala “jasen diktat kongresa”, da uravnavajo kripto. IRS je uvrstila v milijone dolarjev 32 milijonov v svojem proračunu za “izvršilne operacije, povezane s kripto”, kot tudi $ 41 milijonov v zvezi s kibernetsko kriminaliteto v poskusih reševanja vprašanja neprijavljanja ali premajhnega poročanja davkoplačevalcev.

“Pooblastilo za zbiranje teh informacij je ključnega pomena,” je dejal Rettig. “Najnovejša tržna omejitev na tem svetu – v kripto svetu – je presegla 2 bilijona dolarjev in več kot 8, 600 izmenjuje po vsem svetu in po zasnovi večine kriptografskih virtualnih valut je zasnovanih tako, da se izogibajo radarskemu zaslonu, zato bomo izzvani. “

Rettig se je odzval senatorju iz Ohaja Robu Portmanu, ki je aprila dejal, da namerava uvesti dvostranski zakon, namenjen odpravljanju težav številnih kripto uporabnikov v ZDA, ki ne plačujejo davkov. Šef davčne uprave je dodal, da eno področje, na katerem bi se agencija osredotočila na odpravo davčne vrzeli v prihodnosti, in bi “cenil priložnost” za sodelovanje z zakonodajalci na tem področju.

Nazadnje mesec so uradniki ministrstva za finance založili kripto borze in skrbnike, da poročajo o transakcijah, večjih od $ 10, 00 0 IRS kot del davčnega predloga za predsednika Joeja Bidenov načrt ameriških družin. Agencija trenutno nima neodvisnega preverjanja takih transakcij, kar bi lahko povzročilo povečanje davčne vrzeli.

Rettig je dodal na zaslišanju:

“Potrebujemo dodatna orodja in nujno potrebujemo dodatna sredstva.”

Glede na podatke IRS iz oktobra 2020, 83. 6% davkov je bilo plačanih “prostovoljno in pravočasno “od 2011 do 2013. Ministrstvo za finance pa je napovedalo, da bi lahko davčna vrzel v naslednjem desetletju dosegla približno 7 bilijonov ameriških dolarjev, če vlada ne bi ukrepala.

Prejšnji članek“Moral bi kupiti veliko več,” jamra milijarder vlagatelj v Bitcoin
Naslednji članekCilj Concordium je končati dobo anonimnosti v kripto industriji

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments