30.9 C
Ljubljana
Sunday, June 20, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice IRS želi od kongresnega organa pridobiti podatke o transakcijah s kriptovalutami

IRS želi od kongresnega organa pridobiti podatke o transakcijah s kriptovalutami

IRS Seeks Congressional Authority to Obtain Data on Cryptocurrency Transactions

Ameriška davčna služba ( IRS) pravi, da potrebuje kongresno oblast, da pridobi informacije, potrebne za regulacijo kriptovalut. “Pogosto nas izzivajo in kongres jasno določa, katera pooblastila za zbiranje teh informacij so ključnega pomena,” je dejal komisar IRS Charles Rettig.

IRS pravi, da za zbiranje kripto podatkov potrebuje več pooblastil

Pooblaščenec IRS Charles Rettig je v torek dejal med zaslišanjem senatnega odbora za finance da IRS potrebuje več pooblastil za opravljanje svojega dela pri regulaciji kriptovalut. Rekel je:

Mislim, da potrebujemo kongresno pristojnost. Pogosto nas izzivajo in kongres jasno narekuje pooblastilo za zbiranje teh informacij, ki je ključnega pomena.

Pooblaščenec je opozoril, da trg kriptovalut raste in njegova vrednost zdaj znaša približno 2 bilijona dolarjev, z več kot 8, 600 izmenjuje po vsem svetu.

Administracija Bidena je predlagala, da se od podjetij zahteva poročanje informacij o transakcijah s kriptovalutami v vrednosti več kot $

, 000 na IRS. To je del širših prizadevanj uprave za zatiranje davčnih utaj. “Kriptovaluta že predstavlja pomemben problem pri odkrivanju, saj na splošno olajša nezakonite dejavnosti, vključno z utajo davkov,” je izjavil ameriški Ministrstvo za finance.

Večina kripto, navideznih valut je zasnovanih tako, da se izogibajo radarskemu zaslonu.

IRS je nedavno izdala poziv Johnu Doeju za izmenjavo kriptovalut Circle, vključno s Poloniexom, in Kraken, da bi pridobila evidence svojih uporabnikov kriptovalut. Davčna agencija išče “informacije o ameriških davkoplačevalcih, ki so opravili vsaj protivrednost USD 20, 000 v transakcijah s kriptovalutami v letih 2016 do 2020 «na teh borzah. Poziv usmerja borze, da “pripravijo evidence, ki identificirajo zgoraj opisane ameriške davkoplačevalce, skupaj z drugimi dokumenti, ki se nanašajo na njihove transakcije s kriptovalutami.”

Robert Wearing, namestnik glavnega zastopnika IRS za Procedura in uprava je prejšnji mesec dejal, da bo agencija zasegla kriptovalute in jih prodala, da bi zadostila pobiranju davkov, če zavezanci ne bodo izpolnili svojih davčnih obveznosti. Marca je IRS sprožila operacijo Skriti zaklad za ciljanje neprijavljenega kripto dohodka.

Kaj menite o davčni upravi, ki išče kongresno pooblastilo za zbiranje kripto podatkov? Sporočite nam v spodnjem oddelku za komentarje.

South African Crypto Exchanges Confirm Receiving Request for Client Data From Tax Collection Body

Brazilians Who Held $1,000 in Crypto Last Year Must Report It on Tax Returns by End of May

Krediti za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja investicijskih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments